reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

j...wyślij mi jakieś fluidy abym ruszyła swoje grube dupsko i zaczęła ćwiczyć :laugh2::-D

Chociaż w święta sie ważyłam u koleżanki i ważę ....KILOGRAM mniej niż przed ciążą :-D:-D:-D ..... jeszcze muszę i tak z dyszkę zrzucić :-p:-p:-p
tylko jak to zrobić :eek::eek::eek:
Ja też ważę tyle co przed ciążą ale ciałka i oponkę nadal mam...:confused2: A może to woda , którą piję nie schodzi ze mnie?:confused2::eek:
A ja się zawzięłam i ćwiczę , codziennie ( pierwszy raz w życiu na poważnie).:rofl2:
lajfik to dla ciebie:

Załączniki

• an16.gif
    an16.gif
    1,4 KB · Wyświetleń: 100
reklama
oj kobitki, wiosna idzie trzeba troche balastu zrzucić:tak::tak::tak:
tylko jak to zrobić???????????
ja wyglądam jak ta gwiazda u ardzesh na suwaczku:-pta z lewej strony niestety:zawstydzona/y:
nie mam wagi i nie wiem jak się ma ten mój balast, ale nie jest dobrze. chociaz już od dawna chodze w swoich ciuchach, to brzuchol wypływa mi strasznie-jak u hipcia:sorry:
jak znacie diete cód--- tylko nie tą najlepszą na śwwiecie [ NŻ] bo ta to nie dla mnie, jakąś inną mniej drastyczną :laugh2:to podajcie dla hipciowej;-)

mam:tak::-)
dieta kopenhaska:

Dieta ta polega na stosowaniu, przez 13 dni, ustalonego z góry menu. Zastosowanie tej diety ma spowodować pobudzenie przemiany materii i uregulowanie metabolizmu.
W ciągu dnia jadamy trzy posiłki - pamiętając, że obiad musimy zjeść między 12. a 14., natomiast kolację przed 18. Plan żywieniowy jest dość monotonny i składa się z chudego mięsa, jaj, warzyw i niewielkiej ilości owoców. Eliminujemy z diety produkty zbożowe, słodycze i napoje alkoholowe. Musimy pamiętać aby wypijać codziennie około 2 litrów wody lub zielonej herbaty. Możemy również pić czarną kawę z jedna kostką cukru. Wypicie jej rano, ma pobudzić organizm do działania.
Ważne jest, aby diety nie skracać, ani nie przedłużać. Stosować ją należy dokłądnie przez 13 dni.
Według autorów, rygorystycznie przeprowadzona dieta, może spowodować schudnięcie od 7 do nawet 20 kg. Dodatkową zaletą jest uregulowanie przemiany materii. Dzięki temu po zakończeniu diety możemy zacząć jeść normalnie, bez ryzyka ponownego przyrostu wagi. Powinna przestać przychodzić ochota na słodycze i inne tuczące przekąski. Taki stan utrzymywać się będzie przez dwa lata, po których to, dietę można powtórzyć. Nie należy tego robić wcześniej, bo zwiększa się ryzyko nadmiernego osłabienia organizmu.
DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor
Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa
Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g
DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g
Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną
Obiad: duża chuda ryba
Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g
DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru
Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g
Kolacja: NIC

Z opinii koleżanek:
"Ja z doświadczenia Wam powiem, że na obiad naprawde czasem jest za dużo jedzenia na raz, przynajmniej dla mnie było za dużo sałaty...:tak: i ja sobie rozkłądałam to jedzenie na cały dzien do 18, że jak mialam na coś ochote to zjadałam coś z przepisu z tego dnia, to sposób na pozbycie sie "trudnosci, zachcianek i innych takich... no i ja jeszcze pilam sobie wode mineralną z dodatkiem cytryny-nie samą, bo nieprzepadałam wtedy za niegazowaną wodą mineralną- a trzeba jej wypic ok 2 l"

"Ja polecam diete, na prawde jest skuteczna- ja stosowałam ją w lato, może też dlatego nie odczuwałam głodu i zmeczenia po niej, bo jak wiecie w lato raczej sie mniej je niz w zime...."

"...ja szybko tyłam, mialam sklonnosc, wiec mialam tym samym niską przemianę materii, poza tym po tej diecie nprawde zmienia sie zapotrzebwanie na słodycze, sama zaczynasz juz mniej jesc, a poza tym nawet jak jesz normalnie to nie tyjesz, bo wiadomo że nie jadłam tyle co w diecie:szok:

SPRÓBOWAC MOZE KAZDA:tak: Ja Wam mówie, że działa, wiem na swoim przypadku:tak:"

Tak zwana dietka wyniszczająca ....to jest masakra:szok: ..dziewczyny mdleją na tej diecie i maja potworne bóle głowy ..... znam ja i uważam za totalna bzdurę ...sorki j ...ale ja jestem przeciwna takiemu odchudzaniu ....schudnąć się schudnie ...ale potem jest z czasem i tak efekt jo-jo :tak:..... Wolę diety niskokaloryczne składające się z 5 małych posiłków ...sa bynajmniej zdrowe ...choć wolniej traci sie na wadze ...
Szkoda mi włosów i paznokci na 13- dniową :-D:-D:-D
Każda z nas może mieć własne zdanie nie ;-)

No wlasnie ja jak Marcelka urodzilam to sobie zafundowalam te diete i nie dosyc ze chodzilam wk...a caly czas i myslalam ze komus przywale to az mnie mdlilo,ciemno przed oczami,nie wytrzymalam dlugo.Podobno do tej diety trzeba sie przygotowac i ograniczac jedzenie juz 2 tyg wczesniej,zeby tak drastycznie nie odstawiac.
Za to moja kolezanka ja stosowala i byla zadowolona,schudla i bylo to naprawde widac:tak:

lajfik- bo ty pewnie jesteś ta babka z prawej strony suwaczka u ardzesh:-D
ja niestety nie:zawstydzona/y:
-j- ty to baba tyran jesteś;-)straszna ta dieta, ale sprubuje, :tak:chce podobac się choć troszke sobie, a nie mijać lustra jak ognia w domu:zawstydzona/y:

dla mnie najlepsza dieta to jabłko na kolację, zero słodyczy i jedzenie tego samego co zawsze tylko w mniejszych ilościach typu: na śniadanko jedna kromka, albo jogurt z musli, na drugie śniadanie owoca albo deserek mleczny, obiadek jaki chcemy i potem wieczorem już tylko jabłko ;)

lajfik zgadzam się z tobą :tak:
dość drastyczna ta dieta :tak:
sama chyba nie bedę miała odwagi ją wypróbować , bo strasznie wyniszcza organizm :tak: ( chyba , że będę na skraju depresji;-) )
no i nie dziw się , że niektórym nie sprzyja:tak:. Tak samo jak nie każdemu wolno ćwiczyć.

reklama
Mikimauro a jak nowy wozek?Zadowolona jestes?Moze rob sobie codziennie taki szybki marsz z dzieciakami,jakies 20 minut i obejdzie sie bez diety:rofl2::tak:;-)

Do góry