reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

magdus, ja biorę Cerazette i na razie nie plamię, choć ginekolog powiedziała, że plamienia mogą wystąpić. Może odwiedź lekarza i powiedz o swoich wątpliwościach.

reklama
antar Amela też non stop ciumka i gdyby nie smok nie odpędziłabym sie od niej.:tak:. Naje się za bardzo a potem ulewa i brzucho boli z przejedzenia.
A z tą laktacją to i u mnie różnie. Raz mięciutko a raz tak twardo, że z bólu nie można wytrzymać. Dzis zostawiając małą z babcią na 2 godz. ściągnęłam 140 ml. z JEDNEGO cyca.:szok::szok::szok:. Szaleństwo normalnie , zwłaszcza , że jeszcze niedawno ściagałam tylko 40 ml, góra 60ml z dwóch.:tak:

J ja na wieczór po karmieniu ściągam 200 z jednego tego bardziej produktywnego. Nie wiem czemu na wieczór jestem taka mleczna, w ciągu dnia raczej nie przelewam;-)a na wieczór istna krówka. Jak chcę gdzieś wyjśc na dwie godziny muszę ściągnąc wieczorem dnia poprzedniego, bo w ciąguy dnia nie mam co ściągac nawet, dziwne to.

U mnie cos sie chrzani z ta laktacja:-(Mam nadzieje,ze to nie poczatek konca.Mam nadzieje ze wytrwam jeszcze z 2 miesiace,bo jakos mniej mam tego mleka a Luiza je coraz wiecej,Zaczelam juz rezerwy rozmrazac,zeby nie dawac modyfikowanego.Musze chyba zaczac odciagac czaesciej i w nocy tez zaczac wstawac,ale nie wiem czy dam rade.

Antar jak czytam ze po karmieniu sciagasz jeszcze z jednego cyca 200ml to az mnie zazdrosc bierze ze masz tyle mleka :szok: ja to najwiecej sciagam z dwoch ok 140ml i szczerze mowiac nie mam jak zrobic zapasow ani z czego bo Maja na bierzaco mi wszystko zjada.
Kamylka ja tez chcialabym jakos przetrwac jeszcze ze dwa miesiace ale nie wiem czy mi sie to uda, we wtorek jedziemy do szpitala na konsultacje z Maji jezyczkiem i mam cicha nadzieje ze jej ta blonke przetna i skonczy sie moje odciaganie a Maja ladnie zacznie ssac :sorry:

Kamylka ja tez chcialabym jakos przetrwac jeszcze ze dwa miesiace ale nie wiem czy mi sie to uda, we wtorek jedziemy do szpitala na konsultacje z Maji jezyczkiem i mam cicha nadzieje ze jej ta blonke przetna i skonczy sie moje odciaganie a Maja ladnie zacznie ssac :sorry:
Oj,mam nadzieje ze jej przetna,trzymam kciuki:tak:;-)
Ja przystawialam Luize i niestety zonk,nie da juz rady:-(Jednak to za dlugo i nie chce ssac z piersi a szkoda bo Marcel juz przestal atakowac .

Czesc dziewczyny

Potrzebuje waszej pomocy bo zaczynam powoli wariowac. Prosze powiedzcie mi czy z was jeszcze leci krew, czy plamicie jeszcze? jestem 2 miesiace po cc i 2 tyg temu dostałam okres. Przez kilka pierwszych dni dosłownie lało sie ze mnie w miedzy czasie zaczełam brac tabletki anty. Cerazette i okres sie skonczyl a ja nadal plamie :crazy: nie jest tego duzo ale jest.Dziewczyny czy wy tez jeszcze plamicie? Na ulotce tych tabletek pisze w skutkach ubocznych ze moga wystapic plamienia pomiedzy miesiaczkami...buuuuuuuuuuuuuuuuu juz sama nie wiem :-(

Pierwszy okres po pologu trwal u mnie ponad tydzien. Niemal caly czas sie ze mnie lalo :-( ale brzuch nie bolal prawie wcale. Biore Azalie jednak nie mam zadnych plamien. Gin mowil mi ze przy minipigulkach plamienia sa bardzo rzadkie :baffled: Wiec moze sie to u ciebie unormuje - w koncu ostatnio przechodzilas spore skoki hormonalne :-p moze to jednak pozostalosc po tym

Pierwszy okres po pologu trwal u mnie ponad tydzien. Niemal caly czas sie ze mnie lalo :-( ale brzuch nie bolal prawie wcale. Biore Azalie jednak nie mam zadnych plamien. Gin mowil mi ze przy minipigulkach plamienia sa bardzo rzadkie :baffled: Wiec moze sie to u ciebie unormuje - w koncu ostatnio przechodzilas spore skoki hormonalne :-p moze to jednak pozostalosc po tym

zaczekam jeszcze ten tydzien jak nic sie nie zmieni ide do lekarza

Kochane powiedzcie mi prosze czy macie juz za soba pierwszy okres? Bo ja pmimo ze nie karmie juz od kilku dobrych tygodni to ciagle nie dostalam miesiaczki:no:
0017795676.gif

reklama
Do góry