reklama
samaola
Fanka BB :)
też myślałam o zastrzyku depo-provera, ale zniechęciło mnie to, że po nim płodność wraca nawet po roku...
Z założeniem wkładki nie trzeba czekać do pierwszej miesiączki, chyba, że się wcześniej współżyło, wtedy trzeba wykluczyć ciążę. Ja już nie plamię, może dziś zaszalejemy :-)
Z założeniem wkładki nie trzeba czekać do pierwszej miesiączki, chyba, że się wcześniej współżyło, wtedy trzeba wykluczyć ciążę. Ja już nie plamię, może dziś zaszalejemy :-)
lajfik
Kuba i Kaja;*
hej:-)
ja bylam ulekarza z mala i przy okazji pogadalam z GP na temat zabezpieczen ...zaproponowala mi trzy warianty
-rureczke pod skore (polecana dla mlodych dziewczyn)
-spirale ( system terapeutyczny domaciczny) MIRENA
- tabletki NORIDAY
Najpierw bede brala tabletki ... bierze sie je caly czas ...bez zadnej przerwy;-)
a po czterech miesiacach( bede miala zalozona spirale ....tutaj zakladaja po wlasnie takim czasi nie WCZESNIEJ![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
ogolnie jestem mile zaskoczona ..jak na irlandzka lekarke ...spisala sie na szostke:-)....
Zobaczymy jak to bedzie w praktyce :-)
Spiralka jest na 5 lat
....10....to za dlugo ;-)
Sorki za brak polskich liter ale na tym kompie ich nie mam
))
ja bylam ulekarza z mala i przy okazji pogadalam z GP na temat zabezpieczen ...zaproponowala mi trzy warianty
-rureczke pod skore (polecana dla mlodych dziewczyn)
-spirale ( system terapeutyczny domaciczny) MIRENA
- tabletki NORIDAY
Najpierw bede brala tabletki ... bierze sie je caly czas ...bez zadnej przerwy;-)
a po czterech miesiacach( bede miala zalozona spirale ....tutaj zakladaja po wlasnie takim czasi nie WCZESNIEJ
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
ogolnie jestem mile zaskoczona ..jak na irlandzka lekarke ...spisala sie na szostke:-)....
Zobaczymy jak to bedzie w praktyce :-)
Spiralka jest na 5 lat
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Sorki za brak polskich liter ale na tym kompie ich nie mam
mikimauro
Ten implant pod skóre jest podobno nie wygodny, tzn. cały czas go czuć, dziewczyny nie polecały,
Ja nie chce czekać te cztery miesiące, jak skończy mi się połóg to zamówie w polsce tę wkładke na 10 lat i pojade do Limerick do polskiego gina ,, on mi ją założy. Kompletnie nie opłaca mi się lecieć do polski w tej sprawie.a i czekać też nie chcemy [mąż nie chce- bidok naprawde śpi w gościnnym pokoju
]
Ja nie chce czekać te cztery miesiące, jak skończy mi się połóg to zamówie w polsce tę wkładke na 10 lat i pojade do Limerick do polskiego gina ,, on mi ją założy. Kompletnie nie opłaca mi się lecieć do polski w tej sprawie.a i czekać też nie chcemy [mąż nie chce- bidok naprawde śpi w gościnnym pokoju
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
lajfik
Kuba i Kaja;*
Ten implant pod skóre jest podobno nie wygodny, tzn. cały czas go czuć, dziewczyny nie polecały,
Ja nie chce czekać te cztery miesiące, jak skończy mi się połóg to zamówie w polsce tę wkładke na 10 lat i pojade do Limerick do polskiego gina ,, on mi ją założy. Kompletnie nie opłaca mi się lecieć do polski w tej sprawie.a i czekać też nie chcemy [mąż nie chce- bidok naprawde śpi w gościnnym pokoju]
Ja implantu nie chce....najpierw tabletki a potem wkladka ...mi odpowida...
a na temat tych tabletek cos wiesz???
mikimauro
lajfik- właśnie dzwoniłam do psiapsiuły, i niestety ona miała przepisane jakieś inne, ale mówiła ze tolerowała je bardzo dobrze[ nic nie przytyła ale tez nie mogła przy nich nic zgubić] teraz stosuje plastry, też zapisane przez lekarza tu i bardzo sobie chwali. nic więcej nie pomoge;-)
Kamylka
Entuzjast(k)a
A mnie to,ze nie wiem jak bym sie czula po nim.Pigulki mozna przestac brac a to...?T\rzeba sie meczyc az przestanie dzialac:-(też myślałam o zastrzyku depo-provera, ale zniechęciło mnie to, że po nim płodność wraca nawet po roku...
:-)
Ja rowniez zastanawialam sie nad spirala ale dla mnie ma zdecydowanie wiecej wad niz zalet Na początku stosowania wkładka może takze powodowac bolesne i długotrwale miesiaczki, a takze bardzo bolesne orgazmy W trakcie jej stosowania nie powinno sie takze uzywac tamponow Istnieje rwniez ryzyko zaburzen plodnosci i problemow z zajsciem w ciaze po jej usunieciu
![glitterfy161927T572D37.gif](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg33.glitterfy.com%2F92%2Fglitterfy161927T572D37.gif&hash=44392384dd072423b2794f9068a416ec)
reklama
Pomocy !!!!
Nie wiem czy ten temat był poruszany ale nie mam czasu sięgać wstecz więc pytam teraz. Dziewczyny jestem juz 7 tygodni po CC. Plamienie ustępowało a tu od wczoraj krwawie dosłownie żywą krwią i mam ból owulacyjny. Czy to może być okres już? Karmię piersią nadal. Nie wiem ale czasem mam myśli że mi się szwy w srodku po cc rozchodzą :-( nie znam się na tym cholera. Okres tak szybko? jak karmię piersią?
Nie wiem czy ten temat był poruszany ale nie mam czasu sięgać wstecz więc pytam teraz. Dziewczyny jestem juz 7 tygodni po CC. Plamienie ustępowało a tu od wczoraj krwawie dosłownie żywą krwią i mam ból owulacyjny. Czy to może być okres już? Karmię piersią nadal. Nie wiem ale czasem mam myśli że mi się szwy w srodku po cc rozchodzą :-( nie znam się na tym cholera. Okres tak szybko? jak karmię piersią?