reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

golimek JA nie mam taKIEj mozliwosci, bo wesele robimy na Kopcu Kościuszki, a tam jest daleko do jakiegos hotelu. Przeraza mnie wizja zostawiania synka z obca osoba :( Myslalam, ze moja mama zostanie na noc to by mi go przypilnowala (ma corke 8 miesieczna i planuje zostac do 21), niestety tego samego dnia wraca do Rzeszowa. :(

a na kopcu wlasnie byl kiedys hotel :tak: to juz go nie ma? z tym ze on dosc drogi zdaje sie jest :sorry:

Na opiekunki trzeba uwarzac :tak: Na szczescie mam moja mame pod reka w razie potrzeby sie zajmuje synkiem. No i mam tez dwie kolezanki co sa opiekunkami do dzieci - jedna zajmuje sie starszymi troszke a druga jest przeszkolona w opiece nad niemowlakami ;-) Wiec w razie koniecznosci pewnie ja bym prosila :tak: Warto jest znalesc zaufana osobe. Jesli sasiadka sie zgodzi bedziecie miec problem z glowy :rofl2:

Mysia a jaki mialas odstep miedzy krwawieniami? Bo jesli zaczelo sie jeszcze w trakcie pologu to raczej jest jeszcze po porodzie krwawienie a nie miesiaczka... ale moze byc roznie. Tez myslalam ze juz miesiaczke mam a tu krwaiweni trwalo tylko 1 dzien, wiec to raczej nie to

Ostatnia edycja:
reklama
Nimfii mi tez sie wydaje,ze to jeszcze nie okres bo jeszcze polog sie przeciez nie skonczyl zreszta krwawienie juz minelo i znow plamie Wyczytalam ,ze gdy kobieta nie karmi piersia miesiaczka pojawia sie najczesciej w 6-8 tygodniu po porodzie Czekam na okres jak nigdy bo wtedy bede mogla zaczac brac tabletki,a co za tym idzie troche poszalec z miskiem:-p
glitterfy061716T863D32.gif

nimfii A w razie czego mogłabym wziac te Twoja kolezanke na opiekunke? JA nue mam zadnej zaufanej. :(

jaki dzien? moge zapytac, ona pracuje w zlobku i jeszcze opiekuje sie jakimis dziecmi, wiec nie wiem jak u niej teraz jest z czasem;-)jak cos to napisze ci na prywatnej wiadomosci

Wczoraj byłam u ginekologa i mam już założoną wkładkę. Nawet nie bolało za bardzo, czekałam aż zacznie boleć a lekarz mówi że już można się ubierać. Wkładka jest na 10 lat, ale mogę ją oczywiście wyjąć wcześniej. Wszystko kosztowało 400zł, zwroci się po 10 miesiącach brania tabletek. Za miesiąc wizyta kontrolna. Po wypisaniu za i przeciw, więcej było "za". Mam Łucję, muszę skupić się na wychowaniu jej, dać jej całą siebie jako matkę, mam też męża i swój własny ognisty temperament. Wkładka to dla nas dobre rozwiązanie.

Ostatnia edycja:
samaola a jaki rodzaj wkladki poda mi nazwe bo ja za tydz. ide do gina i tez chcwe zalozyc a nie trzeba miec miesiaczki gdy zaklada sie wkladke bo tak slyszalam, z gory dziekuje za odpowiedz nurtuje mnie to a szybko drugiej dziodzi nie planujemy tak jak i ty.

Mi lekarz założył taki model, ponoć to najnowsza wersja wśród wkładek miedzianych, plus jest taki, że przy tym modelu nic nie wystaje przez szyjkę, cała wkładka jest elastyczna i dostosowuje się do kształtu macicy.
AMED - dystrybutor wkładek wewnątrzmacicznych Copper-T - Wkładka wewnatrzmaciczna Y300 - NOWOŚĆ
wkładkę zakłada się też po porodzie, nie tylko w czasie miesiączki, z tą miesiączką chodzi o to że sszyjka jest w tym czasie rozwarta i łatwiej założyć wkładkę, no i napewno nie jest się w ciąży. U mnie ciąży nie było napewno bo od porodu mamy celibat co mam nadzieję niedługo się zmieni :-D

Ostatnia edycja:
dziekuje samaola za odpowiedz, powiem o tym lekarzowi i moze we wtorek mi zalozy za tydz. akurat bedzie 6 tyg. po porodzie i jest celibat caly czas to nie powinno byc przeciwskazan

reklama
samaola-potwierdż ,czy miałaś ją zakładaną podczas miesiączki, czy nie, podobno to boli jezeli nie ma się w tedy miesiączki, bo jak napisałaś szyjka nie jest rozwarta. kurcze tez bym taką wkładke chciała, mi tu zaproponowali tylko taką na 5 lat, tą standardową co i w Polsce,i czy nie trzeba najpierw zrobić cytologi??

Do góry