reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

golimek chyba nie ;/ boję się cholernie tych tabletek ;/ jak mam znowu przytyć w miesiąc 5 kilo, wypróżniać się raz na tydzień po tabletkach, mieć zerowe libido, depresje i brak owulacji przez rok to ja dziękuje ;/;/;/
narazie prezerwatywy po uskuteczniamy, zresztą i tak rzadko będziemy to robić póki co, wczoraj mieliśmy pierwszy raz i było bardzo AŁA ;/ w środku nic nie bolało, ale samo wejście...tragedia. Wszystko przez to cięcie.

reklama
Ale te tabletki trochę inaczej działają, bo mają tylko jeden hormon i często przy nich ma się owulacje. Ja się boję, że mogą mieć one wpływ na dziecko...niby są dla karmiących, ale też chyba daruje je sobie.
Larkaa, następny raz będzie mniej ała ;-)

dziewczyny ja brałam Cerazzete jak karmiłam Kacperka i nic mu nie jest więc nie mają one jakiegoś fatalnego wpływu na dziecko.

Jezyk, wiem że te tabletki nie mają podobno wpływu na dziecko. Nawet miałam je brać jak karmiłam Franka, ale jakoś nie wyszło. Mam jedno opakowanie w domu, ale nie wiem skąd mam takiego opory żeby brac te pigułki. Sama mam problemy endokrynologiczne i w pierwszą ciąże trudno było mi zjaśc i jak pomyślę, że te hormony mogłyby mieć jakiś wpływ na moją córcie i np. mogłaby mieć kiedyś np. kłopoty z płodnością to mnie odrzuca od zażywania tabletek w okresie karmienia. Jednak do końca wpływ tych hormonów nie jest sprawdzony, pewnie nie mają one na takie rzeczy wpływu, ale ja jestem trochę przewrażliwiona. Nie wiem czy moja wypowiedź jest jasna, bo trochę zakręciłam się.

Też boję się brac te pigułki dla karmiących...teraz mówią, że to nie szkodzi, a za 20 lat zmienią zdanie.

A ja chyba mam okres:szok:Nie wiem jak to możliwe...dobrze że nie zaszłam w ciążę:-)Co oni mi w tym szpitalu nagadali? Zapewniali że pół roku murowana bezpłodnośc, bo karmię itd. Kiedyś słyszałam że to nieprawda ale wolałam uwierzyc profesjonalistą. Dobre sobie

reklama
Do góry