reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Ja już kiedyś wspominałam - byłam maniakiem fitnessu i nawet korci mnie i marzę, żeby do tego wrócić, bo jak ćwiczyłam to miałam tyle energii do życia i siły na wszystko, że hoho, ale rozsądek bierze górę.
Nie wiem samaola czy wiesz, ale ćwiczenia rozpoczęte przed 4 miesiącem po porodzie skutkują obniżeniem się macicy w przyszłości. No a potem wiadomo co - zabieg albo operacja.
Antar nie wierzę, że 14 kilo! Pokaż fotę!!! :D

Ja mam apetyt ogromny, ale żeby nie przytyć za bardzo od ciasteczek to na kolacyjki serwuję sobie same warzywa i owoce ;) mało kalorycznie i zdrowo :)

reklama
Antar, ja też nie wierzę w Twoje 14kg:-p
Samaola, daj spokój z odchudzaniem. Przestaniesz karmić malutką to nawet głodzić się będziesz mogła;-) A poza tym jesteś bardzo szczupła.
Larkaa, a brzuszki można wcześniej robić? Bo myślałam ,że jak skończę połóg to parę brzuszków wieczorem nie zaszkodzi, jak siły wykrzesam.
A ja wagą się nie przejmuję. Tylko raczej zmasakrowanym brzuchem, tyłkiem i piersiami ;/ I wkurzam się na męża, że nic miłego mi nie powie, ale wiem że jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie i łasa na komplementy:zawstydzona/y: A w ogóle jakiegoś nerwa złapałam, powoli zaczynam być zmęczona i cholernie irytuje mnie to, ze jak jeszcze mój Łukasz z pracy wrócić, muszę mu mówić cały wieczór co ma robić ;/

Najważniejsze to jeść rozsądnie, przecież karmimy nasze dzieci, więc jak dla mnie nie ma mowy o odchudzaniu.
Ja nawet zła jestem czasem, że nie mogę zjeść bo mały marudzi, jestem sama i ciężko zrobić sobie coś do jedzenia. U mnie 4 kg na plusie i marzę oby już tak zostało, bo szczupła byłam i przydałoby się trochę ciałka.

Golmiek faceci tacy są, jak się im nie każe to nie zrobią. ;-) Mój na szczęście bardzo duzo robi, aż mam wyrzuty sumienia, bo ja moglabym wiecej. ;-) On to wsystko robi, zeby mogł chodzić na treningi 3 razy w tygodniu.

Chyba każda kobieta lubi usłyszeć, że ładnie wygląda. Ja tego już dawno nie słyszałam. :zawstydzona/y: Wiem, że musze popracować nad sobą, żeby to usłyszeć, bo na razie jak bym zapytała to bym otrzymała szczerą odpowiedź. :sorry2:

Z mojej diety nic nie wyszło, straciłam 1 kg i tyle. Chciałabym do niejwrócić, ale nie mogę sie opanowac od obżerania się. :zawstydzona/y:

Golimek no właśnie chyba nie ;/ bieganie to może i jeszcze, bo nie katujesz samego brzucha i tej macicy. Lipa, bo właśnie brzuch najbardziej obrywa ;/ Nie wiem, muszę coś więcej się podowiadywać na ten temat, bo też chciałabym ujędrnić brzuch na sezon wakacyjny.

Na pupcię i uda mogę polecić z ręką na sercu tą myjkę pod prysznic. Ja kupiłam w rosmanie taką za 10 zł, wygląda jak okrągła szczotka z włosia i ma w środku takie plastikowe kuleczki. Tylko trzeba codziennie, chociaż po minutę na każdą część. Poprawia się wtedy ukrwienie, więc jest antycellutisowe i ujędrniające.

Na piersi wg mnie nie ma sposobu, trzeba się pogodzić z tym. Moje mi ostatnio tak ciążą jakby ktoś mi odważnik kilowy do sutka przyczepił.
A gdzieś to mam, co z tego, że zwisy, od czego sa push-upy :D

A w ogóle jakiegoś nerwa złapałam, powoli zaczynam być zmęczona i cholernie irytuje mnie to, ze jak jeszcze mój Łukasz z pracy wrócić, muszę mu mówić cały wieczór co ma robić ;/

to to mam i ja :baffled: mezczyzni zupelnie niedomyslni sa czasem.. i tak dobrze ze sam sobie potrafi cos do jedzenia zrobic raz na jakis czas ;-) Ale obowiazki domowe to chyba cos o czym nie maja pojecia :-)

Ja ostatnio aferę rozkręciłam przez te skoki narciarskie, biegi itd. Po całym tygodniu siedzenia samej w domu, chciałabym aby mój mąż w weekend poświęcił nam trochę czasu. Niestety przegrywamy czasem z eurosportem. A to Małysz, a to Kowalczyk i tym sposobem mija cały dzień. W niedzielę to nie wytrzymałam normalnie i powiedziałam co o tym sądzę. Poskutkowało, choć nie wiem na jak długo.
Nie damy się dziewczyny !!!

A propos stanika...kupiłam taki do karmienia piersią. Pomyślałam sobie, że będzie mi łatwiej karmić u znajomych, nie będę musiała się rozbierać by zdjąć ramiączka. Obeszłam różne sklepy, nie dość, że nie było wogóle mojego rozmiaru(75D)-usłyszałam w trzech sklepach, że jestem za chuda jak na matkę karmiącą bo zwykle mamy kupują staniki w obwodzie 85-to miał być chyba argument tłumaczący, że nie mają pełnej rozmiarówki. Gdy w końcu dostałam mój rozmiar okazał się to model żywcem zdarty w PRL-u biała bawełna, szorstka, wykonanie-szkoda gadać....zgroza. Później okazało się że ten "właściwy" rozmiar też jest za duży, zapięcie mam między łopatkami...
Zastanawiam się jak firmy produkujące bieliznę widzą mamy karmiące piersią...chyba jako jakieś matrony, którym nie jest już potrzebny ani ładny ani dobrany stanik...
W przyszłym tygodniu jedziemy do Wrocławia, może tam znajdę coś choćby pasującego(nie mówię już o koronkach).
Macie dobre staniki do karmienia? Jeśli tak to skąd? Help!
A co do jedzenia to wcale się nie odchudzam, nie jadłam kolacji jeszcze w ciąży, po porodzie mąż zmusił mnie do jedzenia chleba i kolacji. Teraz, gdy już nie wstaję do Luci co 2 godziny nie muszę już jeść takiej ilości jedzenia, dlatego wracam do swojego zwyczaju. Jem dużo warzyw, owoców, pełnowartościowe jedzenie, nie sądzę by taka zmana była szkodliwa dla małej.

Ostatnia edycja:
samaola, dziewczyny z tego co pamiętam kupowały bardzo ładne na allegro.
Ja też mam biały, taki trochę sportowy, ale jestem zadowolona. No ale w Warszawie nie ma problemów z kupnem.

reklama
samaola słabo szukasz :D
ja mam 75 E/F i mam 3 pary staników do karmienia. W Triumphie kupiłam 75E, który rozciąga się jeden rozmiar w przód, kosztował jakieś 80 zł, jeden jakiś bezfirmowy chyba i trzeci kupiłam na allegro 75F za 50 zł, wystarczy poszukać.
I co ja mam powiedzieć? Rozmiarówek D to w sklepach jest pełno, a powyżej to już gorzej.
A co ma Golimek powiedzieć? :D

Do góry