reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

antar jak karmisz często to normalne. Mój też kupuje całe zgrzewki i wyzywa ,że z torbami go puszczę ale gdyby wiedział ile piję jeszcze przegotowanej to chyba by mi zamkną kurek od wody.

reklama
Dziewczyny - jestem wściekła!
Za dwa dni będę dokładnie miesiąc po porodzie i wiecie co?
9 miesięcy i pokonałam rostępy. Ciąża nie była dla mnie groźna.
Dzisiaj jak się ubierałam to prawie zawału dostałam! Cały dół brzucha pod pępkiem w rozstępach. Szlag mnie trafi!!! Na domiar złego - przypuszczam, że sama jestem sobie winna. Całą ciążę smarowałam się kremem p. rozstępom. Do tej pory też. Wczoraj po mojej kąpieli Milka tak krzyczała, że wybiegłam do niej nakarmić ją i nie posmarowałam się. A dzisiaj rano było już za późno!

Antar - ja piję dużo. Znacznie więcej niż przed ciążą, ale chyba nie więcej niż w czasie ciąży. Ale zastanawiam się, czy u ciebie potrzeba picia nie będzie związana z Twoją nieograniczoną laktacją. Zosia z Ciebie wyciąga płyny a ty jeszcze jesteś uzależniona od laktatora. Pożegnaj się z kolegą to zmniejszy Ci się zapotrzebowanie na wodę. ;-):tak:

Antar, 7l to ja nawet na kacu nie wypiłam:szok::-D Ja piję podobnie jak Larka.
Ardzesh, no co Ty prze jedną noc rozstępy się Tobie zrobiły. Ja niestety też mam takie, alu u mnie pod koniec ciąży się pojawiły:wściekła/y:

ardzesh o kurde ;/
ja to za to mam CAŁĄ lewą pierś w rozstępach bordowych - jeden przy drugim. Podejrzewam, że na prawej nie ma dlatego, bo od zawsze była większa o rozmiar od lewej i rozstępów na niej dostałam jak miałam 15 lat i teraz są już takie jasne, że widać je tylko pod światło.
O dekoldach na jakiś czas mogę zapomnieć.

A ja mam pytanie z innej beczki do dziewczyn karmiących.
Czy nie wydaje wam się , że macie mało pokarmu niekiedy? W nocy moje piersi robią się jak balony a w dzień są to mięciutkie poduszeczki. Mleko po naciśnięciu leci... ale tak jakoś się martwię , że znowu mi pokarm zaniknie samoistnie.
mam dokladnie tak samo... wczoraj juz myslalam ze Maciek sie nie najada, bo wysysa ze mnie wszystko i nadal plakal i chcial jesc co godzine :zawstydzona/y: a w nocy nie ma problemu bo jak synek sie budzi co 4-5 godzin to sie jedzenie nagromadzi i niezle tryska ze sie az dławi... wierze w to ze sie wszystko unormuje w najblizszym czasie.
Pije herbatke wspomagajaca laktacje w ciagu dnia i zauwazylam ze jest nieco wiecej mleczka ;-)

ewka75 ;-) nawal pokarmu powinien szybko minac ;-) tego ci zycze

antar ja synowi daje butelke z moim mlekiem (a wlasciwie to moja mama go tak karmi jak gdzies wychodze) na szczescie nie mamy z tym problemu, choc rodzina mnie straszy ze jak bede mu dawac butle to sie odzwyczai od piersi :baffled:
Pic mi sie chce ale nie az tyle ;-) chyba ze 2 litry mi wystarcza, nie sprawadzam tego, ale za to do lazienki czesto latam na siku, wiec chyba wody mi nie brakuje w organizmie

ardzesh ale przez noc to nie mozliwe ;-) moze bardziej widoczne byly bo nie mialas skury nawilzonej . tez mam jakies wokol pępka, ale nie przejmuje sie nimi bo trzeb asie dobrze przyjzec z blizka zeby je zobaczyc. A ty juz kąpiel birzesz? Az ci zazdroszcze :-p sama o niej marze, ale slyszalam ze w pologu to ponoc tylko prysznic mozna :confused:

reklama
ardzesh ale przez noc to nie mozliwe ;-)
Zapisz mnie do rekordów Guinessa :-p Wiem, że nie miałam i nagle mam. Jedna noc wystarczy!
A ty juz kąpiel birzesz? Az ci zazdroszcze :-p sama o niej marze, ale slyszalam ze w pologu to ponoc tylko prysznic mozna :confused:
I tu zgrzeszyłam. :zawstydzona/y: Ciągle brałam prysznic. Ale niektóre z Was mają możliwość wyjścia na zakupy, do znajomych itp. A ja nie miałam do tej pory nic relaksującego więc pierwszy raz pozwoliłam sobie na kąpiel. Pokarało mnie :baffled::crazy::-(

Ostatnia edycja:
Do góry