reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

u nas grypy nie ma ale za to tylko jedna sala z dwoma lozkami wiec musimy sie jakos pomiescic zeby dzidzie powychodzily, a moze maluszki czuja ten tlok i dlatego im sie nie śpieszy...

reklama
Nimfii ja mam termin zapisany na 19-go lutego a ostatnią miesiączkę miałam 12-go maja, ponoć obliczając termin porodu wg OM dodaje się tydzień, żeby termin był pewniejszy :-D Ostatnio na USG wyszedł mi termin na 15-go lutego i lekarz powiedział +/- 3tyg. :szok: Więc nie ma co się sugerować tymi terminami, trzeba czekać aż Maluszkowi zechce się z nas wyjść :tak:

hej
ja jestem i będę....jak to wczoraj po ktg lekarz powiedział " nie ma po co na ktg przychodzić przed pn"

w zeromskim wszedzie wisza karti, ze odwiedzac chorego moze tylko jedna osoba na raz ze wzgledu na grype.

juz mnie polozna na to uczulila :tak: pojedyncze odwiedziny spoko, przynajmniej odpoczne od nadmiaru wizyt, ja tylko meza potrzebuje, bo chce zeby byl z nami od poczatku a cala reszta rodziny moze zaczekac :tak:

Nimfii ja mam termin zapisany na 19-go lutego a ostatnią miesiączkę miałam 12-go maja, ponoć obliczając termin porodu wg OM dodaje się tydzień, żeby termin był pewniejszy :-D Ostatnio na USG wyszedł mi termin na 15-go lutego i lekarz powiedział +/- 3tyg. :szok: Więc nie ma co się sugerować tymi terminami, trzeba czekać aż Maluszkowi zechce się z nas wyjść :tak:

ooo :szok: to widze ze spore rozbierznosci sa :sorry2:
mnie lekarz kazal pozmieniac terminy na 19 lutego poniewaz od tego dnia beda mi naliczac dni po... jesli sie przeterminujemy ;-)
A ja i tak juz czekam na synka codziennie :-D

tam gdzie jak będę rodzić normalnie jest zakaz odwiedzania położnic na salach :-) mogę wyjść na korytarz do męża

We Wrocławiu też - całkowity zakaz odwiedzin :)

mąż powiedział, że będzie pił te 2 dni jak mnie nie będzie widział i nawet mi to odpowiada, wole żeby sobie pępkowe robił jak ja tego nie widzę :)

naprawde zero odwiedzin we Wro??? Kurczę:(((((
Ale porod rodzinny mam nadzieje wchodzi w grę????
Nie chcialabym byc tam sama......
Moj M sie chyba za bardzo spic nie bedzie mogl bo we Wroclawiu bedzie na mnie czekal w domku z moimi rodzicami:) hihi chyba ze sobie cos golnie z moim tatą i bratem:)

i tak powinno byc. Jedna osoba odwiedzająca, czyli maz wystarczy. Ja bylam taka zla, jak lezalam. Nie dosc ze sala 5 osobowa, to jeszcze tabuny odwiedzajacych przychodzily! Bylam strasznie zla. DObrze, ze nie wynieslismy zadnej choroby.

reklama
Habcia znam ten ból...jak urodziłam pierworodnego w Narutowiczu byłam w pokoju 2 os ale co z tego jak do sąsiadki przychodziło naraz po 6-8 osób! ani karmić swobodnie...ani wietrzyć krocze, teraz powiedziałam nie chce tak :)

Do góry