reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

reklama
aga221122 ;-) mnie rodzinka zacheca abym przemowila synowi do rozsadku zeby sie czasem w piatek 13 nie urodzil :-D ale ja przesadna nie jestem - moja babcia sie urodzila 13 lutego tez w piatek :tak: wiec data calkiem ladna

Jednak jesli milabym wybierac to juz bym wolala prezent na Walentynki miec w postaci dzidzi w ramionach :-D

ja mam tez duże szanse urodzić 13-tego ...U GP ( lekarza pierwszego kontaktu) mam datę na 12-tego lutego ale w karcie ogólnej ..(szpitalnej) mam wpisany termin porodu 13 LUTY :-D:-D:-D

ja to jednak poczekam aż aga się rozdwoi;-) nie będę taka i nie wepcham się w kolejkę:tak: mam tam jakies pojedyncze skurcze ale to chyba nie to:no: a mała szaleje jakby chciała przez skórę wyjść:laugh2:

Witam przyszłe mamy:)) Szkoda że tak pozno zaczynam pisać na tym forum. Termin porodu mam na 14 lutego, a skurcze zdarzają się codziennie i to jeszcze nie te-szkoda. Chciałabym mieć już maleństwo przy sobie. Chociaż lekarz mówi że urodze po terminie, a rozwarcia jeszcze nie ma:( Dziewczyny długo już macie takie skurcze przepowiadające?

Witam przyszłe mamy:)) Szkoda że tak pozno zaczynam pisać na tym forum. Termin porodu mam na 14 lutego, a skurcze zdarzają się codziennie i to jeszcze nie te-szkoda. Chciałabym mieć już maleństwo przy sobie. Chociaż lekarz mówi że urodze po terminie, a rozwarcia jeszcze nie ma:( Dziewczyny długo już macie takie skurcze przepowiadające?

Moj gin tez przewiduje mi porod po terminie tj po 20 lutego... Ale nie wiem czy mu wierzyc :-p Za silne skurcze mnie juz mecza i mam wrazenie ze dzidzia zaraz wyskoczy. Tylko ze u mnie skurcze same przechodza najczesciej po kapieli... Wiec to jeszcze falyszywy alarm :-D
Co do pytania o skurcze - nie wiem czy przepowiadajace ale mialam juz od 20tyg ciazy... Najpierw twardnienie brzuszka, potem przeszlo w skurcze jak podczas miesiaczki... Z tygodnia na tydzien rozkrecaly sie na coraz mocniejsze i dziwniejsze :rofl2: Ale takie wyjatki sie zdarzaja - jak widac po naszym forum, gdzie niektore mamy mecza sie ze skurczami od dawna.
A standardowo powinny sie pojawiac cos ok miesiac czy 2 tyg przed terminem...

NinaK tez sie zastanawiam czy nie za wczesnie zaczelam indukowac :-p Ale gin mi dal zalecenie aby od 38tc wspolzyc normalnie i obserwowac przebieg akcji ;-) Dzis ide na badanie do gina i cos czuje ze po tamtych skurczach rozwarcie bedzie wieksze niz tydzien temu :rofl2:

Hm... to chyba dziś zrobię niespodziewankę mężulkowi, jak już będzie po obronie to w sumie nie mam na co czekać :-) napewno nie zaszkodzi a może przyspieszy i w końcu spotkamy się w realu ;-)

Dziewczyny długo już macie takie skurcze przepowiadające?
ja ich nie mam do tej pory a termin minął 9 dni temu, moja siostra też ich nie miała a urodziła w dniu wyznaczonym przez lekarza. Nie ma reguły i nie masz co sugerować się innymi kobietami. Ja parę dni przed terminem też fisiowałam.

kraf83
nawet nie wiesz jaka jestem dziś szczęśliwa:-):-):-). Mam tyle adrenaliny w sobie, że może jeszcze sam dziś będzie chciał wyleź.

reklama
Do góry