reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

nimfii ja będę błagać o lewatywę :)
w końcu później przez kilka dni będę mieć problemy z wypróżnianiem się, to dopiero będzie lipa :O
Jak rodzilam w Polsce to nam dali taki lek-bisakodyl,czopki albo tabletki.Tak sie zagadalam z mama ktora lezala obok na sali,ze nie uslyszalysmy ze mamy wziazc tylko jedna tabletke a jak nic sie nie ruszy to po 2 godzinach nastepna.Lyknelysmy dwie od razu i po pol godzine wystrzelilysmy jak z procy do kibelka.Ledwo usiadlam:zawstydzona/y::-D.Ale jaka ulga byla po tych tabletkach i zero bolu.

A ja od wczoraj ze skurczami chodze.Wczoraj to ledwo z basenu wrocilam.Mma takie pobolewania jak przy miesiaczce.Modle sie,zeby mi tylka nie rozerwalo przy porodzie.;-)

reklama
Ja też bede blagac o lewatywe!! Nie znioslabym gdyby sie podczas porodu urodzilo cos jeszcze oprócz dzidziusia!!! Poza tym w moim przypadku to bedzie chyba konieczne, bo rodze w wodzie:) i nie wyobrazam sobie zadnych niespodzianek:szok:
Co do tego śluzu jak galaretka to raczej nie jest wina paciorkowca bo ja nic takiego nie mam - badania robilam tydzien temu. Widocznie tak ma byc......
Z cycuszków przestalo mi leciec:( Ani odrobinki:( buuuuuuuuuuuuu

Witajcie
A ja właśnie wróciłam z ostatniej wizyty kontrolnej i lekarz stwierdził, że ciąża już jest donoszona więc tylko czekać, aż się poród zacznie :tak:
ale strasznie mnie zmartwił, powiedział, że w Warszawce ze względu na epidemię grypy odwołano porody rodzinne :szok::no: tak się zestresowałam, że strasznie boli mnie brzuszek, sama nie wiem czy to bóle menstruacyjne czy stres..... przy pierwszym porodzie był ze mną mąż i bardzo bardzo mnie wspierał, nie wyobrażam sobie przeżyć tego bez niego :-:)-:)-:)-:)-:)-(

monika odnośnie porodu bez lewatywy w wodzie :D

[video=youtube;iiNNUggNnHQ]http://www.youtube.com/watch?v=iiNNUggNnHQ[/video]

larkaa - tym razem się nie ubawiłam, bo znam to :-(
Proszę o inny repertuar. Coś z opowieści o dzikiej stonce jak weszła w Nirvanę... ;-)

Dziewczyny. Już nawet internet się ze mnie śmieje :zawstydzona/y:
Chciałam sobie sprawdzić ile moja dzidzia może już ważyć. Wchodzę na stronkę: Waga płodu - kalkulatory_artykul wpisuję datę ostatniej miesiączki i co mi odpowiada strona?! Żebym se jaj nie robiła bo już powinnam urodzić! :wściekła/y::wściekła/y:

Idę do łóżeczka. Skurcze jak zwykle się mnie trzymają, więc żadnych nowości nie ma. :-(

No to dziewczyny - udanej pełni księżyca życzę. Trzymam za nas wszystkie kciuki.
Oby jutro okazało się, że wszystkie przeterminowane i terminówki są już z maleństwami! :tak::-)
POWODZENIA! :*

reklama
No a mnie coś przeczyszcza ...bolą mnie nogi aż do kolan ..jakby drętwieją ...i mam cały czas twardy brzuch ...i czuję się jakoś inaczej...:confused::dry:...może się zbliża..mała napiera na dół jak smok :-p
Jutro mam wizytę w szpitalu na 10 rano..ostatnią ...mam nadzieję że dotrwam :-):-):-)

Do góry