reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

aga a może to nie olejek tylko organizm Ci się czyści przed akcją?!
Chyba nie muszę Ci pisać, że masz być zwarta i gotowa - bo jesteś już od dawien dawna :) ciągnij mnie ze sobą!!! ja też nie lubię szpitali! Nie chcę na patologię!
olejek - bo on tak właśnie działa. To jest produkt na przeczyszczenie. Istrukcja obsługi mówi, że po wypiciu 30ml po 2-4h zaczynają się efekty i tak było:-):-)

reklama
AGA to fajna z Ciebie koleżanka :-p:angry:;-)
My się tu męczymy z zaparciami a ty nic nie mówisz o takim specyfiku!

Swoją drogą ... marzę o częstym kibelku! I nic mnie nie czyści! Ty jesteś bliżej porodu niż ja. A u mnie kurka - są miejsca na patologii więc jak ja pojadę, to już zostanę! :((

powiem wam że ja z tym olejkiem miałam stracha, bałam się trochę, żeby się nic Intruzowi nie stało. i szczerze mówiąc gdyby nie opowieści, że może przyspieszyć poród chyba bym wolała mieć pełne flaczki.
ardzesh ja się przez weekend naczytałam o ciąży przeterminowanej. I sama nie wiem jaka moja byłaby decyzja czy zostać na oddziale czy nie. Ciesze się że jeszcze jeden dzień w domu, ale nie musiałam wybierać i to było najlepsze. Życie za mnie zdecydowło, że będę tą noc w domu.​

współczuję zaparć..ja nie mam z tym problemów..mogę na zawołanie:-D:-D:-D
ja do gina w czwartek idę..ale i tak na patologie nie wcześniej niż 10dni po terminie..mam nadzieję, że w tym tygodniu urodzę..bo ja nie chce leżeć bezczynnie w szpitalu:-( a Tobie aga to współczuję tak codziennie z torba do szpitala poginać:sorry2:

A ja myślałam, że aga Ciebie zostawią i rozkręcą dziś małego na wyjście, a tu masz babo placek...
Ja też nie mam problemów z zaparciami, jem jabłka bo mi jeszcze na zgagę pomagają, więc może regulują też pracę jelit.
A o olejku słyszałam, że też pomaga.

W szpitalu, w ktorym bede rodzic w 42 tyg. robia zastrzyk na wywolanie i... odsylaja do domu... Dziala w ciagu 48 godz. podobno.:confused: W piatek mam wizyte 'po terminie', ale szczerze licze na to, ze juz z niej nie skorzystam.;-)

Jak to mój lekarz powiedzial... lepiej rodzic przed terminem, niz po.... :tak:

Brzuszek mi sie obniza... z dnia na dzien coraz nizej. Tylko synkowi wspolczuje bo ma ponoc dlugie nozki :baffled: Musi mu byc niewygodnie :sorry2:

Zaparc nie mam, ani przeczyszczen ;-) choc tyle dobrze...

Ale sie zastanawialam ostatnio nad lewatywa w szpitalu... :dry: Wy sie na nia decydujecie? Bo wiem tez ze mozna tego odmowic.... Sama nie wiem jak bedzie lepiej :baffled:

Jesli moj organizm sam sie nie oczysci, to ja poprosze o jakis srodek, bo wole sobie oszczedzic stresu, ze cos moze sie przydarzyc podczas parcia...:sorry2:

reklama
Jesli moj organizm sam sie nie oczysci, to ja poprosze o jakis srodek, bo wole sobie oszczedzic stresu, ze cos moze sie przydarzyc podczas parcia...:sorry2:

No wlasnie... A ja juz teraz podczas skurczy czuje takie napieranie na kosc ogonowa, zupelnie jak uczucie podczas wydalania :sorry2: Jakbym miala przepelnione jelita. Wiec spodziewam sie ze podczas porodu to jeszcze ten ucisk bedzie bardziej dokuczliwy :dry:

Do góry