Kamylka
Entuzjast(k)a
Aga ja mam rozwarcie zewnetrzne szyjki.Ja nie wiem czy dobrze wytlumacze,bo mi lekarz w Polsce tlumaczyl jak robil usg dopochwowe i to bylo jak jeszzce rozwarcia nie mialam.Szyjka sklada sie jakby z dwoch czesci,jest taka zakrzywiona.Ta czesc blizej macicy jest nazywana ujsciem wewnetrznym .Ja mam rozwarcie tej czesci dalej macicy czyli zewnetrzne i mozna z tym chodzic ,czego jestem dowodem,jeszce jakis czas.Najgorzej jak zacznie sie rozwierac czesc wewnetrzna za wczesnie ,porod przedwczesny murowany,ale przy koncu ciazy to zwiastuje szybkie rozwiazanie.mój gin dziś mnie zaskoczył, może któraś z was wie co to znaczy. Powiedział mi, że mam rozwarcie zewnętrzne, ale wewnętrznego brak. Wiecie o co chodzi?? Bo ja głupia pipa się go nie dopytałam. No i co najlepsze, to sobie będę teraz śmigac co 3-4 dni na KTG, mam nadzieje, że sobie nie wymyśli tego częściej. W poniedziałek znów. Twierdzi, że trzeba sprawdzać pracę serca dziecka.
Nie wiem czy cos udalo mi sie wytlumaczyc,bo ja mam czasami problemy z obrazowym wyjasnieniem:-)