reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

mój gin dziś mnie zaskoczył, może któraś z was wie co to znaczy. Powiedział mi, że mam rozwarcie zewnętrzne, ale wewnętrznego brak. Wiecie o co chodzi?? Bo ja głupia pipa się go nie dopytałam. No i co najlepsze, to sobie będę teraz śmigac co 3-4 dni na KTG, mam nadzieje, że sobie nie wymyśli tego częściej. W poniedziałek znów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Twierdzi, że trzeba sprawdzać pracę serca dziecka.
Aga ja mam rozwarcie zewnetrzne szyjki.Ja nie wiem czy dobrze wytlumacze,bo mi lekarz w Polsce tlumaczyl jak robil usg dopochwowe i to bylo jak jeszzce rozwarcia nie mialam.Szyjka sklada sie jakby z dwoch czesci,jest taka zakrzywiona.Ta czesc blizej macicy jest nazywana ujsciem wewnetrznym .Ja mam rozwarcie tej czesci dalej macicy czyli zewnetrzne i mozna z tym chodzic ,czego jestem dowodem,jeszce jakis czas.Najgorzej jak zacznie sie rozwierac czesc wewnetrzna za wczesnie ,porod przedwczesny murowany,ale przy koncu ciazy to zwiastuje szybkie rozwiazanie.
Nie wiem czy cos udalo mi sie wytlumaczyc,bo ja mam czasami problemy z obrazowym wyjasnieniem:-)

reklama
nawet nie wiedziałam, że tak to jest z tą szyjką - dziwne, że się tak dzieli to rozwarcie.... :rofl2: kobieta to jednak skomplikowana machina:rofl2:
do auta też już nie wsiadam, bo mi się nie chce w korkach nogami przebierać, zresztą pisałam już o tym dzisiaj ... :dry: a no i Policja mnie zatrzymała jakoś przed świętami jeszcze przez brak pasów. Nie musiałam ich mieć ale 2 młode fagasy były uparte i za wadliwe postojowe te 100zł wkleili :wściekła/y:

a no i Policja mnie zatrzymała jakoś przed świętami jeszcze przez brak pasów. Nie musiałam ich mieć ale 2 młode fagasy były uparte i za wadliwe postojowe te 100zł wkleili :wściekła/y:

No nie żartuj!!!!!! Chyba bym ich pozabijała...dowiedzieliby się co oznacza zła kobieta w ciąży!!!!

megusek, oj wyobraźnia mi działa !!! nie prowokuj:-) a tak na poważnie to dobrze, że wykluczył zakrzepicę.

kraf, twoja teoria nie była zła:-D

aga, ja uważam, że powinnaś się już brać za rozładunek... pomodlę się i ja za to twoje rozwarcie wewnętrzne.

a samochód to sobie odpuściłam jak wiozłam mojego F w sylwestra, już nie dla mnie prowadzenie auta:no:

No nie żartuj!!!!!! Chyba bym ich pozabijała...dowiedzieliby się co oznacza zła kobieta w ciąży!!!!
już nie chciałam dyskutować, bo by mi się dopatrzyli, że gaśnicy się homologacja skończyła :sorry: ale pan ze spółdzielni mieszkaniowej 3 dni temu się dowiedział co znaczy wkurzyc ciężarną jak zbagatelizował moją reklamację wymienianego okna :-D:-D
dziś cały dzień męczy mnie ból krzyża :baffled: czy stoję, leżę czy chodzę, aż mnie to wkurza ...

Megusek nie ma sie co sugerowac tym, że nie masz jeszcze żadnych skurczy na ktg. Moja bratowa miała termin na 21 stycznia, na ktg była 10 stycznia i zero skurczy miała, lekarz przesunął nawet termin na 26 stycznia, a tu 13 stycznia niespodziewanie dostała skurczy i urodziła córcie :)

Ja w pierwszej ciąży byłam na KTG dzień przed porodem i nie było żadnych skurczy, które by to przepowiadały:-p:-D Nie ma reguły;-)

Dziewczyny z tą szyjką jest jeszcze tak, że jak nie jest zgładzona ( jest np szyjka na 0,5 cm) to wogóle nie ma mowy o rozwarciu, wtedy lekarze mówią np przepustowość na dwa palce. Rozwarcie sie zaczyna wtedy gdy nie ma szyjki, wtedy też lekarze na poważnie podchodza do porodu i mówią że się zaczął. Szoda tylko że wcześniej dużo bardziej boli, i nie każdy do szpitala jedzie ze zgładzoną szyjką.

reklama
tak sobie mysle, ze ja to chyba jeszcze z miesiac w ciazy pochodze...:sorry2: Nie dzieje sie nic, co mogloby zwiastowac porod. Brzuch wysoko, krzyz nie boli, czop mi nie wypadl, apetyt bez zmian, organizm sie nie oczyszcza... Dzis w nocy zlapal mnie silny bol jak na okres, ale jak szybko sie pojawil, tak szybko zniknal...:angry::-(

Do góry