reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Mi tez czasem sztywnieje brzuch, ale nie mam zadnych boli... Moze przy porodzie nie dopadna mnie bole krzyzowe???:confused: Oby...

reklama
też non stop myślę tylko o narodzinach małej a tu jeszcze muszę tyłek ruszyć i napisać 2 sprawozdania na studia, rozliczenie mojego dzialu do pracy.... :baffled: a ja na BB siedze zamiast się za to zabrać...

też non stop myślę tylko o narodzinach małej a tu jeszcze muszę tyłek ruszyć i napisać 2 sprawozdania na studia, rozliczenie mojego dzialu do pracy.... :baffled: a ja na BB siedze zamiast się za to zabrać...

Bo BB jest jak narkotyk;-) ja bylam odcieta przez ponad 2 mies., to wiem co mowie:-p

Propo skurczy... Ja takie mam juz od 20tc ;-) a mimo to na ostatniej wizycie lekarz powiedzial mi ze terminu dotrzymam :-D az dziwne bo przewaznie tego rodzaju skurcze skracaja szyjke macicy - a u mnie ona jest dluga i twarda... Oby tylko zaczela mieknac w odpowiednim momencie :baffled: Z tego co czytalam Antar sie tak meczyla z rozwarciem przy porodzie... auć!
No tak czy inaczej skurcze ktore mamy z miesiac przed porodem to juz taka norma jak twierdzi moj lekarz :tak: Macica cwiczy i jesli szyjka za bardzo nie mieknie to jest oki... wizji wczesniejszego porodu nie ma...
choc kazda z nas jest inna i organizm inaczej sobie radzi:tak:

dziś byłam na wizycie. Jakieś skurcze się pojawiły, ale nie wiele, nie bolą, a szkoda. Doktorek mówi, że powoli się szykujemy do rozdwojenia. Szyjka chyba skrócona, chyba bo byłam taka w skowronkach, że nie skumałam do końca co mówi. Ale żeby nie było mi za miękko to w piątek mam znów go odwiedzić, a przede wszystkim KTG.

larkaa jak się cieszę, że Kalina ma tętno w normie. Podobno już we Wrocławiu nie ma przepełnienia na porodówkach, rozmawiałam dziś z położną z Chałubińskiego. Nie wiem czemu doktorek powiedział, żebym nie jechała do wojewódzkiego. Wybrałam Chałubińskiego. Mają dwie sale do porodu rodzinnego.

aga - to jednak będzie poród rodzinny? :)) Mężuś się zdecydował?
A o co chodzi z salami do porodu rodzinnego? Bo ja nie czaję tego za bardzo :dry:
U mnie w szpitalu jest 5 albo 6 sal porodowych i we wszystkich można rodzić rodzinnie. Wydawało mi się, że wszystkie sale są do tego przystosowane.

aga Klinik to ja się boję najbardziej, nie chceę studentów :(
Kurde ja bez męża nie rodzę!
a z tą Twoją szyjką to dobrze, zawsze to krok do przodu, a skurczyki jakie masz na tym KTG? Bo mnie ten mój doktor nic nie mówi co one znaczą.

Kurde ja nadal nie wiem gdzie chce rodzić, coś czuję, że decyzję będę podejmować na gorąco ;/ A miejsca pewnie są do pełni księżyca tylko, trzeba się streścić :D

Ostatnia edycja:
mnie od tygodnia pobolewa podbrzusze, czasem podobnie jak przy miesiączce, a czasem jakby coś napierało na dół. Na szczęście można to wytrzymać, choć przyjemnie nie jest.
A macica mi nie twardnieje.

reklama
Do góry