reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

reklama
Larkaa, wcinaj ile się da:-) bo za chwilę to zapomnij o tym, koniec z czekoladkami itp, mamusie karmiące na początku nie mają lekko.

ostatnio miewam dziwne uczucie w podbrzuszu i krzyżu. Podbrzusze piecze a krzyż lekko pobolewa. To nie jest silne uczucie, nie boli, ale powoduje dyskomfort. Zastanawiam mnie czy to nie jest jakaś forma skurczów przepowiadających, bo innej wersji tego zjawiska nie znam...
Macica twardniej z dwa razy dziennie ale to nie boli, nie nasila się jak to jest w książce, że skurcze B-H z czasem przechodzą w przepowiadajace, które są bolesne. sama juz nie wiem...

U mnie zaczęlo sie cos dziac:) Twardnieje mi brzuszek, macica jak kamien:) Moze to nic niezwyklego ale przez cala ciaze tego nie mialam, a teraz nagle sie pojawilo:) Czekam juz na Maluszka:) Jutro do gina i zobaczymy co pokaze KTG:) W najgorszym wypadku musze turlac sie jeszcze przez miesiac....a mam juz dosc:(

ostatnio miewam dziwne uczucie w podbrzuszu i krzyżu. Podbrzusze piecze a krzyż lekko pobolewa. To nie jest silne uczucie, nie boli, ale powoduje dyskomfort. Zastanawiam mnie czy to nie jest jakaś forma skurczów przepowiadających, bo innej wersji tego zjawiska nie znam...
Macica twardniej z dwa razy dziennie ale to nie boli, nie nasila się jak to jest w książce, że skurcze B-H z czasem przechodzą w przepowiadajace, które są bolesne. sama juz nie wiem...
Macica cwiczy:tak:Ja z bolami takimi od krzyza w pierszej ciazy chodzilam tak z 1.5 tyg,wlasnie nie byly silne tylko taki dyskomfort powodowaly+ta macica twardniejaca.;-)

dzięki za wytłumaczenie...jakoś tak czuję, że to to. Czuję niesamowitą ekscytację, że to już tak niedługo!

dzięki za wytłumaczenie...jakoś tak czuję, że to to. Czuję niesamowitą ekscytację, że to już tak niedługo!

mi tez sie udziela:) Czasami mam wrażenie ze to jest jedyna rzecz o jakiej w ogóle moge myslec:))) Reszta mnie nie interesuje:) Ciagle tylko dzidzius jest u mnie na tapecie i zbliżający sie wielki dzien:-D

reklama
Ja mam podobnie jak samaola. Coraz częściej twardnieje mi cała macica. Mam bóle podbrzusza przypominające miesiączkowe, które często promieniują i wtedy boli jeszcze krzyż. Narazie to wszystko nie jest jakieś super bolesne, jedynie dyskomfort czuję, zwłaszcza nocami.
Jutro pędzę na kontrolną wizytę do lekarza, zatem zobaczymy, co powie, no i może przepowie, ile będziemy jeszcze w dwupaku;-)

Do góry