reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Jezyk jeśli chodzi o nadciśnienie to już przy Paulinie tak po połowie ciąży było , a przy Kasi od początku byłam na Dopegytcie ale w dużo mniejszych dawkach . Teraz to już jest koszmar . Najgorsze że po tych końskich dawkach Relanium dziecko prawie wcale się nie rusza (a nigdy i tak za dużo się nie ruszało ) . Ginekolog uspokaja mnie że u mnie organizm jest przyzwyczajony do wysokiego ciśnienia dlatego nawet jeśli mam 150/90 to w moim przypadku to nie jest tragedia , ale jak już mam 180/105 i głowa pęka to mam dość i w nosie to co on mówi .
-J- torba spakowana (prawie , trzeba dożucić kosmetyki ) we wtorek da mi skierowanie do szpitala ale szczerze powiedziawszy to nie wiem jak to będzie z tą CC , czy ordynator zdecyduje kiedy i kto mi ją zrobi czy po prostu jak mój gin będzie miał dyżur to po prostu sam mi zrobi i już (no bo po co kazał mi robić samej badania ?) We wtorek go popytam to będę wiedzieć więcej. Na prawdę chcę żeby to się już skończyło , jutro zaczynam 38 tydzień i myślę że już najwyższy czas bo te tabletki przecież w jakimś stopniu szkodzą dziecku , ale mój gin chce dociągnąć do 39tygodnia :confused:

asus we wtorek to nie wychodź bez tego skierowania i konkretnych zapewnień !!! nie ma żartów.

reklama
asus dokładnie bez skierowania się nie ruszaj. no właśnie miałam pytać jak po tym relanium zachowuje się Maciuś ale sama napisałaś.

zapmarta no to super że wszystko ok, teraz możesz spokojnie czekać.

Ja mam jutro wizytę i jakoś tak trochę się boję sama nie wiem czego:dry::confused:

asus dokładnie bez skierowania się nie ruszaj. no właśnie miałam pytać jak po tym relanium zachowuje się Maciuś ale sama napisałaś.

zapmarta no to super że wszystko ok, teraz możesz spokojnie czekać.

Ja mam jutro wizytę i jakoś tak trochę się boję sama nie wiem czego:dry::confused:

jezyk, mnie wyobraźnia podpowiadała, że mały się pępowiną okręcił i dziś jak pojechałam to od razu się o to spytałam.

zapmarta- szczęściaro ;-)to gratuluję zdrowego Maluszka- za miesiac czasu jeszcze nabierze na wadze, więc maluszkiem malutkim nie będzie ;-)
mnie od dwóch dni bolą cierpnące dwa lub trzy palce prawej dłoni- ból taki, jak cholera- dziś idziemy do gina, wiec się poskarżę:-(zdjęłam obrączkę, by krew dopływała lepiej, ale nie pomaga:-( przed ciążą miałam chyba coś podobnego- nieprzyjemne i nie wiem od czego...

a nogi jak spuchnięte były tak są albo i lepiej:angry::angry::angry:

asus ..oby lekarz zabrał Cie szybciej na CC ...
zapmarta ...fajnie że wszystko jest oki doki :-D
ardzesh ...z tymi datami to naprawdę super :-D

Wczoraj wieczorem na 19-stą ..moja znajoma pojechała do szpitala na wywoływanie porodu ... termin miała na 16-stego :sorry2:...
Z tego co sie dowiedziałam to tutaj oksy to jest na samym końcu (ostateczność) uffff :-p maja na początek jakiś żel , który powoduje rozwieranie się szyjki macicy ..a to niby nie boli:confused:...napiszę coś więcej jak ona urodzi ...to będę miała czarno na białym ... :-)

larkaa a jak u Ciebie samopoczucie ...bo nie było mnie parę dni ??? To był wirus czy jakieś inne cholerstwo Cię dopadło :-p .. Na nowinkach Cię nie ma to pewnie się kulasz jeszcze ;-);-);-)
A i masz wieści od Antar ?

zapmarta pępowinką się nie martw, 30% dzieci rodzi się z owiniętą pępowinką, problemy z tym związane pojawiają się niezwykle rzadko :) (już nie pamiętam kiedy, jak jest ownięta 2 razy, albo jak pępowina jest za krótka chyba)

jezyk koniecznie dawaj znać jak po wizycie, ciekawe czy będziesz znać już TĄ datę :)

martussa ale Ci współczuję z tym puchnięciem, biedna jesteś :(

pbg ja ostatnie USG też miałam dawno, ale to w 31 tygodniu i mała miała wtedy 1800 g, w 35 miałam możliwość zrobienia ale powiedziałam, że nie chcę i w 39 sobie zrobię ostatnie :)

lajfik pisałam wczoraj na ogolnym, że antar miała dostać wczoraj wypis ze szpitala :)

a u mnie nie wiem co, 2 i pół dnia żyłam na sucharkach, schudłam i ledwo powłuczałam nogami po domu, a tu cała wczorajsza noc była biegunkowa, ciągle odruchy wymiotne i zgaga.
Wczoraj rano wstałam już taka załamana, że po cholerę ja nic nie jem, męczę się jak głupia skoro to i tak nic nie daje, więc normalnie zjadłam wczoraj przez cały dzień bułke z szynką, talerz rosołu z ziemniakami i 1 gotowane skrzydełko
i szafa grała, Jak tylko bulgotało w brzuchu to pisałam smectę (działa!!!!).
A wczoraj wieczorem to byłam w takim stanie, że powiedziałam mężowi "strzelaj w głowe".
Że mam dośc tej całej ciąży i że nie wytrzymam kolejnego miesiąca, bo odkryłam taką współzależność
jak leżę na boku: tylko boli i bulgota w brzuchu, ale cierpnie kark i nogi
każda inna pozycja leżenie na plecach, siedzenie, chodzenie to odrazu wymioty idą, zgaga i odbijanie
Więc okazuje się, że chyba to jednak tylko biegunka była, a w całą resztę jest mała zamieszana :( Aż się boję kolejnego wieczoru. Niech ten brzuch opadnie cokolwiek, niech to dziecko zejdzie z tego żołądka ;/

Larkaa Tyle co mogę Ci poradzić ...to jedz ...naprawdę małe porcyjki jedzenia ;-) aby zbytnio nie obciążać żołądka ...moja kumpelka ostatnie dwa miechy tez strasznie się męczyła z powodu ucisku na żołądek :-(... jeszcze troszkę wytrzymasz ;-):-)

A ja jutro kolejna wizyta w szpitalu .... :)))

larkaa wspolczuje :baffled: ciezko znoscisz koncoweczke ciazy

Zreszta chyba kazda z nas z dnia na dzien coraz bardziej ma dosc?
Nawet nie zauwazylam kiedy czaczelam puchnac :zawstydzona/y: Maz tak wczoraj do mnie mowi - ze robie sie coraz bardziej okraglutka.... No i fakt... Uda jakby oblozone wata, łydki tez.... Pupcia jak galaretka, a biust jak przestal rosnac tak juz zatrzymal sie na miseczce C :-p No ale to co pod ubraniem nie rzuca sie w oczy na szczescie :rofl2: Rodzinka mowi mi ze wygladac świetnie jak na 9msc.....
Jednak palce i stopy to juz przesadzily :no: Nie dosc ze od tygodnia mam problemy z zakladaniem obraczki, to teraz przy kazdej czynnosci czuje bol (przy zginaniu palcow u rak) oraz podczas chodzenia (kostki i śródstopie)

Wczoraj sie czulam taka ociezala ze prawie caly dzien przelezalam :rofl2:

reklama
Asus, kurcze niech się określą kiedy zrobią Tobie ten CC. Ty to masz biedna stresy ;/
Lajfik ,myślałam o Tobie, bo nie odzywałaś się przez weekend.
Zapmarta, dobrze że u Karolka wszystko w porządku:-)
Larkaa, współczuję dolegliwości żołądkowych;/ Ja to może raz życiu miałam grypę żoładkową i czasem jakieś zatrucie mrożonkami i już nie pamiętam jak to jest wymiotować czy mieć biegunkę.
-j-, a Ty jak się czujesz??? mnie też dopadło jakieś przeziębienie, gardło strasznie boli, wrrrr.
ciekawe jak Antar i Zosia...mam nadzieję, że się odezwie dzisiaj.

Do góry