reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Golimek miło usłyszeć takie słowa :-):tak:
Ja mam tak ,że jeśli o którejś myślę ..to zazwyczaj sie pojawia na drugi dzień ..nie wiem czy to przypadek ,ale zdarzyło mi się to już kilka razy :-D:-D:-D

Megusek
a jak u Ciebie ( może ją wywołam) :-p

reklama
Asus no jednak mam nadzieję , że nie będą czekać z tą cc u ciebie jeszcze tydzień. A może mały jest jeszcze mały , stąd przesunięcie terminu do 39 tyg.

Larkaa czyli co? Pojadłaś, popiłaś i troszku lepiej?

martussa oj ja też zaczełam puchnąć. Twarz zmasakrowana ...dobrze, że na miasto nie muszę wychodzić.

golimek u mnie leczenia ciąg dalszy. W sumie to takie przeziębienia to tylko trzy przechodziłam w tej ciąży. I raz bieguna z wymiotami.Ale jak tu nie chorować jak jeden maluch z przedszkola przynosi zarazki, drugi ze szkoły.Swój osobisty dzisiejszy urok wklejam na zamkniety.

-j- pewnie, że lepiej, cały dzień skaczę pod sufit, łapie siły, a wieczorem to bazuką w łeb bym sobie strzeliła.
Od dziś modlę się do Św. Gerarda o poród :)
:D

Larkaa- to masz- hmm- cały czas słowem przesrane??!! ;-):-(
a ten Święty to od porodów jakiś?? bo i może ja bym zaczęła tak cichaczem....

ja rozcinam skarpetkom ściągacze...:zawstydzona/y:

w międzyczasie umyje podłogę... bo jak siądę i patrze na nogi to się tylko wkur... umyłam już okna, więc idę za ciosem... jeszcze roladki zrobię na obiad... jak siedzę za dużo to za dużo myslę...

-J- ryjek też mam dość nie mój :zawstydzona/y: ale mimo wszystko wyszłabym sobie do ludzi... taka pogoda... ach...

co z Meg??

to może tak urządzimy jakieś zbiorowe modły hehe:-D ja już też chciałabym żeby Malutka się wykluła..zaczęłam puchnąć:wściekła/y: palce od nóg mam jak serdelki normalnie..w nowym numerze M jak mama jest napisane żeby robić okłady z liści kapusty na spuchnięte nogi..co wieczór robie i co???d*** nic nie pomaga..ręce na szczęście nie spuchły..obrączka i pierścionek włażą bez problemu..:sorry2:

na spuchnięte nogi w ciąży mi pomaga spacer. Bo nie pamiętam jak to tam jest, ale nogi puchną jak ma się mało ruchu. Krew jakoś wolno płynie i coś tam coś tam. Jak chcecie to sobie gdzieś poczytajcie.
Martussa82 coś pisałaś, że ci paluchy u rąk drętwieją, to z powodu opuchlizny. Woda zalegająca w naszych tkankach, która na coś tam uciska i dlatego drętwieją nam paluszki. Ja już się przyzwyczaiłam do ciągle zdrętwiałych palców :-D:-D:-D, a doktorek powiedział mi, że w lutym powinno minąć :-D:-D:-D. Żartowniś z niego.

to i ja sie zapisuje do tych spuchnietych :angry::angry::angry::angry:
kostek juz nie widac, uda ocieraja o siebie, oczu tez ledwo co ktos moze u mnie zobaczyc... bleeeeee:crazy:
ja chce juz urodzic aby juz ta opuchlizna schodzila !!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nogi puchna od nadmiaru wody w organizmie.Pomaga polozenie ich wyzej jak sie wieczorem tv oglada na przyklad.Zeby byly wyzej od glowy.Po pol godzinie jest ulga:tak:

reklama
Do góry