reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

O kurcze, Megusku, z ta zakrzepica to powazna sprawa...:-( Koniecznie pedz jutro do tego chirurga i nie daj sie odprawic z kwitkiem.:no:

reklama
Megusku, no nieźle się nabiegasz ;/ najważniejsze, żeby wszystko dobrze było.
Czy ja jestem jedyną na tym forum której nic się nie skraca i nie rozwiera???? Cholera bo jeszcze w marcu urodzę.
nie jesteś sama u mnie też cisza oprócz całodniowych charców to nic się nie dzieje ,ale ja mam też dopiero termin na 27.02

Nie, nie jestes sama:) U mnie tez cisza i spokój:)
Czekamy:) Termin mam miedzy 22 a 27 lutym:) jeszcze miesiąc:)

ja też się dołączę do bezobjawowców, choć jakieś tam skurcze delikatne i żółte ślady na gatkach bywaja- a termin na 14 lutego... w pn idę się pokazać ginkowi- dopiero wtedy cosik będę wiedzieć :-)

Megusek- a z czega taka zakrzepica sie mogla wziąć? i co z tego może dla Was wyniknąć??

Ostatnia edycja:
megusek to poważna rzecz? oby się okazało, że wszystko jednak OK, bo pogoda na biwakowanie raczej teraz średnia ;-)
Ja też juz nie wiem kiedy urodzę - są dni kiedy męcza mnie skórcze, boli krocze itd , z kolei następnego dnia cisza, spokój i skaczę jakbym w ogóle w ciąży nie była :confused: Zauważyłam też dziwną prawidłowość - gdy siedzę cały czas w domu czuję się gorzej; natomiast gdy biegam po mieście to nawet padając ze zmęczenia nie ma żadnych oznak przygotowań ciała do porodu :eek: jednym zdaniem w miom przypadku żeby przyspieszyć poród trzeba leniuchować :-D

Przed chwila wrocilismy od ginki. Poczatek 36 tygodnia, dzidzia ma 2420 gram i wszystko w normie :-). Termin cesarki pozostal bez zmian, tzn. w okolicach 24 lutego, chociaz nie wiem jak przetrwam jeszcze ten miesiac, ciezko mi sie juz chodzi, siedzi i w ogole ehhh... no i strasznie niecierpliwa jestem, wprost nienawidze czeeeekac ;-)...

-j- ratuj (albo inne dziewczyny które to przeszły)!!!

wczoraj mówiłam, że się zatrułam, miałam straszną biegunkę i cały dzień leżałam. Wieczorem zaczęłam wymiotować, strasznie mnie wzdęło i tak całą noc spędziłam w WC. o 3:00 w nocy wzięłam nospe, bo miałam tak twardy brzuch od kilku godzin, że przestałam wyczuwać ruchy dziecka.
Cały czas mi bulgocze w brzuchu i mi sie coś przelewa, więc pewnie jeszcze pobiegunkuje.
-j- brałaś jakieś leki? czy po prostu 1 dzień głodówki?

Martussa82 14 lutego piekna data ;-) jak tak zostanie to bedziesz miala co wspominac na Walentynki :-D

MonikaWroclaw84 to ja podobnie :-D termin miedzy 20 a 26 luty, po wczorajszym USG lekarz mi przewidzial ze raczej sie nic wczesniej nie wykluje ;-) jeszcze miesiac... Ostatni miesiac zycia tylko we dwoje z mezem :tak:

Tez zauwazylam ze w ostatnich dniach zbytnio panikowalam... Mam silne skurcze co prawda ale szyjka sie nie otwiera ani nie skraca... Lekarz nie widzial rokowan co do wczesniejszego porodu:sorry:
Wg USG jestem w 35t3d ciazy i syn wazy 2750g :rofl2: bedzie duzyyyy po tatusiu - tzn wysoki, tak lekarz uznal po wymiarach kosci nozki maluszka :laugh2: Łozysko typ II wiec jednym slowem wszytsko przebiega bezproblemowo :tak:

reklama
larkaa moze lepiej wybierz sie do lekarza? chocby do internisty? bo moze to naturalna przedporodowa reakcja, a moze faktycznie zatrucie... Obserwuj siebie i uwazaj ;-)

Do góry