reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

reklama
Widzę że ominęło mnie trochę ale skoro megusek piosze że temat ma być zamknięty to ja juz nie piszę nic, chociaż wszystkie znacie moje zdanie już na tyle zdążyłyśmy się poznać;-):-):-) .

habcia
drugą ciążę przejdziesz inaczej, spokojniej psychicznie.

antar
no to się zaczęło!!!!!!!!!!!!!! czekamy na Zosieńkę

kamylka daj znać jak po wizycie. a w ogóle miałam ci napisać że strasznie mi się podobał twój avatarek z gumą balonową, czemu zmieniłaś???

Ja byłam rano na KTG między 08:15 a 8:40, mała była aktywna (jak dla mnie mało w porównaniu z tym co robi wieczorem), a pan doktor stwierdził, że mała bardzo nadpobudliwa, tętno jej strasznie skacze co chwilę, jakiś ostry temperament ma skubana (ciekawe co by powiedział jakby ją wieczorem zobaczył).
Wklejam KTG i mam pytanie, też Wam wychodzą takie skurczyki na wykresach? Bo u mnie one się pojawiły pierwszy raz.
1111yg0.jpg

A tak pozatym to ja dzis dużo nie poklikam, mleko mi zaszkodziło i umieram, cały czas leżę z wydętym brzuchem i mam taką biegunkę, że najchętniej bym w ogóle z WC nie wychodziła ;/

ja nie miałam w ogóle KTG :crazy: miałam pojść na to badanie do szpitala (bo u mnie w przychodni nie ma) ale że mają przepełnienie to wg rejestratorki - nie starcza im czasu na pacjentki "nierodzące" :crazy: no i co z tego, że mam skierowanie, a przychodnia kontrakt ze szpitalem jak mnie nikt nie przyjmie - bo nie ma kto i kiedy:wściekła/y:

agula nie rodzę napewno, bo jak to pan doktor określił są to "małe skurczyki", tylko nie wiem co to za skurczyki, te Braxtona czy przepowiadające czy co za czort
Swoją drogą też byłam zdziwiona, bo wczesniej 2 razy proste kreski miałam, w takim razie jestem ciekawa jak porodowe wyglądają :)

chyba zaczynam czuć sie lepiej, przestaje mi bulgotac w brzuchu i przestałam biegać do kibla, czuję sie jak trup, zaraz wypiję 2 litry wody chyba

ja miałam KTG przed świętami, miałam ciupeńkie skurczyki. Nie wiem jakby było teraz i chyba do porodu wiedzieć nie będę. Mój gin ma za dużo pacjentek, żeby na zwykłej wizycie mógł pozwolić sobie na 15 minutowe KTG :confused2:
A co do biegunki - larkaa wiesz, że przed porodem większość organizmów się przeczyszcza? ;-):-p:-D

reklama
ardzesh ja też tak słyszałam, że organizm się oczyszcza przed porodem...ale gdyby to była prawda ja już dawno bym musiała urodzić..mnie sie tak regularnie organizm oczyszcza od zawsze..każdy mi mówił, że w ciązy moje "kibelkowe kłopoty" miną..a tu d***..nic się nie zmieniło..więc jak to ma być symptom zbliżającego się porodu to ja o raczej nie wyłapie..bo mam tak odkąd pamiętam..kibelek 5 razy dziennie:sorry:

Do góry