a może i przeżyły i chcą jej w jakikolwiek sposób pomóc?habciu współczuję Ci.Te co pisały ,że panikujesz nigdy tego nie przeżyły i niech tego nie chcą. Trzymam kciuki. :-(
reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
Dziewczyny, dzieje sie cos dziwnego. Od jakiegoś czasu czuję w klatce piersiowej na wysokości mostka jakby serce biło mi bardzo szybko, brak mi tchu, chwile później robi mi sie strasznie gorąco, cała jestem mokra, twarz czerwona...nie boli ale jest nieprzyjemne. moja mama mówi, że to od hormonów. Ciśnienie mam w normie 100/60. Nie wiem co z tym zrobić i co o tym myśleć...nie chce sie nakręcać, lecieć do lekarza, ale przed ostatnim usg tez miałam cos takiego(może to emocje?) a później lekarz powiedział, że małej bardzo szybko serduszko bije.
Może masz ucisk na przeponę ..twoja macica tak bardzo poszła do góry ,że może takie coś się dziać ( koniec ciąży ;-)) ..a co do serducha ..to kiedyś miałam taki objaw jak brakowało mi żelaza ...czy ty sprawdzałaś jego poziom? Na końcu ciąży jest go zawsze mniej
Hormony na pewno tez buzują ...jeśli będzie się to powtarzać regularnie ..poszłabym do lekarza na konsultację

samaola
Fanka BB :)
nie biorę żadnych leków, żelazo mam nisko-fakt, tuż po niżej dolnej granicy normy ale było znacznie znacznie gorzej. To kołatanie(trafne określenie) zdarza się dwa razy dziennie. Czuję, że to nie jest cos poważnego, ale ze wcześniej nigdy nie miałam takiego objawu to się głowię co to...mąz sieje panikę, ze to klopoty z sercem i że umrę w czasie porodu...jak mu pomóc by dał na luz? 
Kojarzy mi sie to raczej z jakimis hormonami, mojaj mama, która przechodzi teraz menopauzę mówi, ze ma podobne odczucia. Może to już faktycznie adrenalinka sie zbiera

Kojarzy mi sie to raczej z jakimis hormonami, mojaj mama, która przechodzi teraz menopauzę mówi, ze ma podobne odczucia. Może to już faktycznie adrenalinka sie zbiera

lajfik
Kuba i Kaja;*
nie biorę żadnych leków, żelazo mam nisko-fakt, tuż po niżej dolnej granicy normy ale było znacznie znacznie gorzej. To kołatanie(trafne określenie) zdarza się dwa razy dziennie. Czuję, że to nie jest cos poważnego, ale ze wcześniej nigdy nie miałam takiego objawu to się głowię co to...mąz sieje panikę, ze to klopoty z sercem i że umrę w czasie porodu...jak mu pomóc by dał na luz?
Kojarzy mi sie to raczej z jakimis hormonami, mojaj mama, która przechodzi teraz menopauzę mówi, ze ma podobne odczucia. Może to już faktycznie adrenalinka sie zbiera![]()
ale ty jesteś w ciąży a nie w okresie menopauzy

Dla spokoju możesz zawsze podejść do lekarza i wyjaśnić sytuację ... pomaca Ci brzuchol i jeśli macica jest bardzo wysoko ...to może być taki ucisk na przeponę ...ja bym wzięła tyłek w troki i poszła

samaola
Taaaa...-j- wszystko możliwe tylko dlaczego od razu nazywają obawy "paniką"
lajfik
Kuba i Kaja;*
-j- wszystko możliwe tylko dlaczego od razu nazywają obawy "paniką"
Ja z kolei powiem tak:
Trzeba by było posiedzieć tutaj parę miesięcy wstecz i poczytać " obie strony" może wtedy by to się stało nieco jaśniejsza sprawą jolek dla Ciebie ;-)

larkaa
Ja z kolei powiem tak:
Trzeba by było posiedzieć tutaj parę miesięcy wstecz i poczytać " obie strony" może wtedy by to się stało nieco jaśniejsza sprawą jolek dla Ciebie ;-)![]()
pełną parą uważam to co napisała lajfik,
więc jolek nie obraź się jesteś tutaj nowa i wiele Cie ominęło, nie znasz niektórych osób i ich historii.
Kamylka
Entuzjast(k)a
A po co drazysz ten temat ??;-)-j- wszystko możliwe tylko dlaczego od razu nazywają obawy "paniką"
reklama