reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Widze ze wtorek to dzien wizyt lekarskich, ja tez mam wizyte dzis wieczorem:tak:. Z tym ze ja napewno nie dowiem sie w jakim stanie jest moja szyjka, chyba ze nazmyslam jakichs dolegliwosci zeby sklonic lekarza do zbadania:angry:.

Aneta23 trzymaj sie kochana, trzymam kciuki zeby leki unormowaly cisnienie. Czy ginka powiedziala Ci do ktorego tygodnia chcialaby by Cie utrzymac 2 w1, czy bedziecie czekac az porod sam sie zacznie?
Gabi9 moze zacznij jakies piruety robc zeby cos sie zaczelo dziac:-D, chyba ze chcesz jeszcze troszke z brzusiem pochodzic;-).

Dziewczyny powodzenia na wizytach.

reklama
Dorinko chyba faktycznie zacznę jakieś akrobacje robić,tylko tak mi się juz nic nie chce,ze szok:szok:,zeby M nie miał takich oporów do seksu:-(,zobaczymy co powiedza w szpitalu,może sami mnie zaczna gonić po schodach:-)

ja też dzisiaj byłam u lekarza....szyjka zamknięta, macica robi się miękka i gino powiedział że z duzym prawdopodobieństwem wcześniej urodzę a termin mam na 16 listopada.... w sumie to już ciężko chodzić z takim brzucholkiem...każdy się tylko pyta kiedy termin???męczące to jest.. no ale jeszcze trochę i będzie po wszystkim

Witam ja już po wizycie a wiec nic nowego oprócz tego że mała ma 3300kg i rozwarcie na 1cm ale szyjka jeszcze jest także jeszcze sobie pochodze pewnie do terminu:-(troche sie załamalam bo myslała ze niedługo cos sie zacznie dziać. Ale cóż trzeba czekać

Ja tez juz po wizycie, bardzo mila ginka, dokladnie zbadala co i jak, zrobila usg, mala wazy 3000kg, wod plodowych duzo, lozysko prawie dojrzale, szyjka zamknieta, mowila ze nie zapowiada sie na wczesniejszy porod
A co do tych obrzekow, to powiedziala ze mam do nich tendencje, musze jak najwiecej lezec z nogami do gory, zero soli, i pic 1,5butelki wody dziennie, dopiero jakby sie powiekszaly te obrzeki to do szpitala, a tak spokojnie czekac na porod, uspokoila mnie bardzo

ja mam na następną srode wyznaczona wizyte (38tydzien) i sie zastanawiam nad badaniami bo mam do wykonania jeszcze krew i mocz -czy jak mi ta ospa nie przejdzie to mam robic te badania czy mam sie wstrzymać?-jak myslicie (we wtorek bede musiała do gina zadzwonić)

magdaleno nie cierpię myć okien,ale mogę pomyć podłogi i naczynia:-)
bigU najlepiej będzie jak zadzwonisz do ginki:tak:
madzik z tymi opuchniętymi nogami,to faktycznie kłopot,ale ja mam to samo i takie same zalecenia,a nogi i tak puchną,najważniejsze,że z dzidzią wszystko w porzadku i tylko czekać spokojnie na rozwiązanie,dobrze,ze poszłaś do tego ginekologa,przynajmniej uspokoiła cię pani doktor:tak:
Fabian, izka juz blizej niz dalej,zobaczycie jak zleci szybko:-)

reklama
...ogólnie czuje się w miare dobrze nie wliczając zatkanej jednej dziury nochala i pochrząkiwania. Goraco mi strasznie ale to z tego apatulania sie zeby wygrzac zaraze:tak:
No i to swedzenie - wszedzie te krosty mam nawet od spodu na stopie, na pupie i w miejscach intymnych - masakra, nikomu nie zycze tego a szczegolnie w ciązy

Do góry