reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
hej ja juz po wizycie u poloznej. Szyjka miekka na 2 cm, rozwarcie na 1 cm,, glowa prawie wypada:-D tak powiedziala:tak:

zrobila mi masaz szyjki i powiedziala ze teraz to tylko czekamy, bo rozumie moj stres ze skoro bylo tak szybko ostatnio to ja sie denerwuje bardziej zeby ktos odebral Sandre na czas niz calym porodem. Juz rodzilam raz, wiem co to jest, ale biedna malutka, bo maz chce ze mna byc a nie w domu....

jak nie urodze to za tydzien, czyli dzien po terminie kazala przyjsc na nastepny masaz, ale sadzi ze nie bedzie potrzeby.

Zobaczymy kto ma racje, bo ja czuje ze mam czas;-)

Ja mialam zaplanowana wizyte na dzis,ale ze sie we wtorek wystraszylam i udalo mi sie dostac do mojego gina to juz dzis nie tylko 4 listopada,moglabym dzis ale nie jest tak latwo z kasa,co prawda wizyta kosztuje 80 zl ale tak co tydzien to nie da rady.prawde mowiac,gdybym dzis mogla pojsc to z checia bo ciekawa jestem jak tam z moim rozwarciem,bola mnie strasznie plecy od wczoraj,baaaardzo bym chciala juz urodzic,bo nawet do toalety nie daje rady dojsc.:rofl2:

Iceal a co jakbyś troszkę wcześniej sama zaczęła rodzic (tfu tfu)? Pytam, bo nie wiem co ja mam robic, jak przyjdą skurcze lub wody odejdą to mam leciec jak najszybciej do szpitala, że malec prawdopodobnie źle ułożony i chyba cesarka. Po prostu nie mam pojęcia co w takiej niepewnej sytuacji mam zrobic :baffled: Ja to zawsze wszystko muszę miec zaplanowane, ustalone, przemyślane. A tu Malec jeszcze się nie urodził i stawia mamusię w takiej niepewnej sytuacji :baffled:
Ja dopiero w 39 tc mam ostatnie usg zrobic i ewentualnie dostanę skierowanie na cc a później jeszcze termin ustalic osobno w szpitalu. No nie wiem czy Malec nie będzie miał innych planów.

Clue dostałam juz skierowanie na cc więc ide do kliniki jak tylko cos sie zacznie dziac, ale u ciebie tez nie będzie problemu, jak coś poczujesz to lec spokojnie do szpitala i niczym sie nie martw, na miejscu zdecydują jak zakończy sie ciąża, a może akurat dzidzia sie jeszcze ułozy tak jak trzeba :)

Filwinka u mnie są dwa szpitale więc dyzury maja na zmiane i faktycznie jest tak że rodzisz akurat w tym gdzie jest dyzur ( są wyjątki oczywiście kiedy już nie ma czasu na dojazd do drugiego szpitala). Moja koleżanka czekała z wyjazdem do szpitala do 8.00 bo wtedy zaczynał sie dyżur w tym w którym chciała rodzic i mało na schodach przed szpitalem nie urodziła . Myslę ze powinnas sie dowiedziec dokladnie jak to jest , chociaz nie są dze zeby w kazdym miescie bylo inaczej, a z drugiej strony to polska przeciez wiec wszystko sie moze zdazyc

Witam dziewczęta!

Ależ tu się dzieje:-) Im bliżej godziny "0" tym większy tu ruch. My byliśmy wczoraj u lekarza... wyniki idealne... szyjka co prawda skrócona i 0,5 cm rozwarcia ale jak powiedział pan doktor nie ma strachu... nadal nospa i magnez... waga +10 kg od początku ciąży... główka małego nisko... łożysko przyzwoite... wody idealne... termin do przyjęcia do szpitala na 17 listopada... no chyba, że coś się wydarzy po drodze :-p... mały waży 2860 gr co zapowiada śliczne duże dziecko ...

Trzymajcie się dziewczynki w jednym kawałku to już NAPRAWDĘ finisz... Aż uwierzyć nie mogę, że minęło już 9 miesięcy :tak:

Mua;*

Prawada ze juz 9m-cy minelo o boze , tak sie nie moglam doczekac a teraz ten strach.... czy dam rade.... dobrze ze u Was Dziewczyny do przodu dzis ogladalm rozmowy w toku rodzina 16dzietna co wy na to??? :sorry2: ja chyab bym nie dala rady :baffled:

no i juz jestem:-)
Moje maleństwo nie zmieniło płci - nadal dziewczynka ( widziałam bardzo dokładnie:tak:;-):-p) No i waży juz 2971:szok: Na całe szczęście wszystko ok, lekarz powiedział, że powinnam urodzić w terminie bo szyjka sie nie skraca i nie ma rozawrcia.Mała jest juz ułożona główką w dół. No i od poniedziałku mam zwolnienie:tak::-D kolejna wizyta 07.11

reklama
Do góry