reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
a ja dziś właśnie nie mam apetytu na nic w sumie zjadłam te chipsy , rosołek...
no i nie mam weny..
chyba zrobię blok czekoladowy... mniaaaaaam
no i nie mam weny..
chyba zrobię blok czekoladowy... mniaaaaaam
_Roszpunka_
ja też nie lubię jogórtów.....
sroczka24
Zaangażowana w BB
Ja mam słaby apetyt i to co kiedyś uwielbiałam powoduje mdłości! Ja tez nie przepadałam za jogurtami a teraz wstaje rano i robie sobie taką jakby sałatke owocową.. banan, jabłko, czasem brzoskwinia.. i do tego jogurt. Myrdam i pałaszuje To mi jedynie wchodzi rano!!
A co do zachcianek miałam już nawet nie wiedząc o fasolce Teraz chodzą za mną pyzy z mięskiem i kluski na parze polane jogurtem!!!!!!!!
Ani tego, ani tego jeszcze nie robiłam ale chyba się zmobilizuje, poszukam w necie przepisu.. chyba, że któraś z Was ma sprawdzony przepis? Chętnie skorzystam Czemu babcia tak daleko!?!? ja chcę kluchyyyyyyyyyyyyy!
A co do zachcianek miałam już nawet nie wiedząc o fasolce Teraz chodzą za mną pyzy z mięskiem i kluski na parze polane jogurtem!!!!!!!!
Ani tego, ani tego jeszcze nie robiłam ale chyba się zmobilizuje, poszukam w necie przepisu.. chyba, że któraś z Was ma sprawdzony przepis? Chętnie skorzystam Czemu babcia tak daleko!?!? ja chcę kluchyyyyyyyyyyyyy!
_Roszpunka_
sroczka ale chodzi Ci o takie pyzy na parze ?? czy coś na stylk pierogów??
sroczka24
Zaangażowana w BB
No chodzi mi o te kulki z mięskiem, już szukałam w necie i na razie wiem tyle, że się połowę ziemniaków gotuje i przepuszcza przez praskę a połowe surowych się trze drobno odciska wodę mocno, łączy się razem dodaje mąkę i jajka. farsz tak jak na pierogi. No i się robi takie placuszki małe, nakłada się na nie farsz, skleja i formuje kuleczke. Gotuje się ok 5 min. Potem smażoną cebulka i tłuszczykiem je omaścić.......... Jezu mam jęzor po kolanaaaaaaa!!!!!!! Jutro chyba zrobie bo oszaleje.
A te drugie kluchy co pisałam wyżej to zwykłe na parze drożdżowe np. z marmoladką i polane jogurcikiem. Też poszukam w necie ale jak któraś majówka ma sprawdzony przepis, że na pewno wyjdą to ja bardzo poproszę
ViKamciaG Błagam, napisz mi koniecznie przepis na ten blok czekoladowy czy jak pisałaś snikersa własnej roboty bo mi takiego smaka narobiłaś, że hej!
Oj chyba mi apetyt wraca Zresztą co dzień tak mam, że dopiero na wieczór zaczynam wymyślać!
A te drugie kluchy co pisałam wyżej to zwykłe na parze drożdżowe np. z marmoladką i polane jogurcikiem. Też poszukam w necie ale jak któraś majówka ma sprawdzony przepis, że na pewno wyjdą to ja bardzo poproszę
ViKamciaG Błagam, napisz mi koniecznie przepis na ten blok czekoladowy czy jak pisałaś snikersa własnej roboty bo mi takiego smaka narobiłaś, że hej!
Oj chyba mi apetyt wraca Zresztą co dzień tak mam, że dopiero na wieczór zaczynam wymyślać!
reklama
sroczka24
Zaangażowana w BB
A najlepszy był mój R. :-)
Mówi do mnie tak: "Jak będziesz mieć już te swoje zachcianki to błagam nie wymyślaj niczego co ciężko dostać, bo nie chce po całych Atenach biegać w środku nocy!"
Więc poczekałam do rana i wołam: Miśkuuuuuuuuuuuuuu, ja muszę, ale ja naprawdę muszę zjeść świeżą kajzerke z masełkiem
On na mnie popatrzył jak na hmmm.. chorą na główkę i zakumał żarcik
A więc w całej Grecji nie znajdziesz takiego pieczywa jak w Polsce. Chleb jest koszmarny, bułek takich zwykłych typu wodna, śląska, kajzerka nie ma. Oni nie wiedzą co to!! Serio tak z rana za taką bułeczkę jeszcze cieplutką mogłabym oczy wydrapać
Mówi do mnie tak: "Jak będziesz mieć już te swoje zachcianki to błagam nie wymyślaj niczego co ciężko dostać, bo nie chce po całych Atenach biegać w środku nocy!"
Więc poczekałam do rana i wołam: Miśkuuuuuuuuuuuuuu, ja muszę, ale ja naprawdę muszę zjeść świeżą kajzerke z masełkiem
On na mnie popatrzył jak na hmmm.. chorą na główkę i zakumał żarcik
A więc w całej Grecji nie znajdziesz takiego pieczywa jak w Polsce. Chleb jest koszmarny, bułek takich zwykłych typu wodna, śląska, kajzerka nie ma. Oni nie wiedzą co to!! Serio tak z rana za taką bułeczkę jeszcze cieplutką mogłabym oczy wydrapać
Podziel się: