reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

@InezkaK podziwiam, macie siłę na codziennie serduszkowanie, ale przynajmniej nie ominiecie ovu ;-) ;)

@Ansure ja niestety nie czuję ovu ale ovu może nastąpić trzy dni przed i dwa dni po piku (pozytywny test) a ból jajników może świadczyć o tym, że jajnik szykuje się do ovu albo jest już po i płyn w zatoce douglasa podrażnia otrzewną. Dlatego testy i wykres temp traktuje się orientacynie. Wiele dziewczyn skarży się, że po stymulacji lekami mocniej czują zmiany w cyklu.
No[emoji12] razem z mężem mamy temperament jezeli chodzi o przytulanie czasem i rano i wieczorem a nawet w nocy ...[emoji16]pieknie to nazwalaś serduszkowanie [emoji177][emoji16]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No[emoji12] razem z mężem mamy temperament jezeli chodzi o przytulanie czasem i rano i wieczorem a nawet w nocy ...[emoji16]pieknie to nazwalaś serduszkowanie [emoji177][emoji16]

To taki slang forumowy ale mi też się podoba. Bo w końcu o miłość i jej wyniki tu chodzi! Ja też nie narzekam ale jak domagam się codziennie to M po tygodniu ucieka na drzewo :laugh2::laugh2::laugh2:

Hehehe pamiętaj,że za częste serduszkownie :) nie jest wskazane ;)
Chociaż opinie są różne ..

Najlepiej serduszkowac porzadnie co dwa dni [emoji110]️wtedy double budyn i zolnierze ruch maja jak z procy [emoji16]

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom

Najlepiej serduszkowac porzadnie co dwa dni [emoji110]️wtedy double budyn i zolnierze ruch maja jak z procy [emoji16]

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
heheh
właśnie się zastanowiłam...w sumie pierwszy, że tak określę, STRZAŁ jest najsilniejszy ...
no to co te 2 dni ...taki porządny raz ;).
aczkolwiek czytałam gdzieś , ze w dni przed OVU to co 2 dni, a jak OVU jest ..to i częściej...

Ale się napisałyście kobietki! Ja wczoraj bylam u gina. Owulacja się zbliża i mam zalecone codzienne staranko przez najbliższe 6dni a potem 3-4 razy w tygodniu. Pocieszyła mnie, że prowadzi starsze kobietki ode mnie, które zachodzą i rodzą. A najbardziej cieszy mnie owulacja :) Jak się w tym cyklu nie uda, w następnym będę miała wspomaganie owulacji. Ale jestem dobrej myśli i ciężko pracuję nad efektem :-D

reklama
Nie wiem ile w tym prawdy ale ja obie ciąże zawdzięczam codziennemu serduszkowaniu (pierwszy cykl starań i drugi cykl starań). Zatem jestem zaprzeczeniem jednej teorii i potwierdzeniem drugiej.

Mężczyzna produkuje plemniki na bieżąco, częsta wymiana redukuje ryzyko nieprawidłowości (dlatego co trzy miesiące badanie nasienia może przynieść inne wyniki i dużo łatwiej te parametry poprawić choćby witaminami). Dodatkowo ostatecznie plemniki dojrzewają w drogach rodnych kobiety, dlatego przy seksie co drugi dzień zawsze jakiś dojrzały już czeka i następuje regularna wymiana.

Różnica w opiniach polega często na myśli postępowej (lub jej braku), chęci lub nie do nauki i zmiany myślenia.

Do dziś polscy ginekolodzy ektopię nazywają nadżerką i chcą ją wypalać, wymrażać, leczyć, choć jest to wysoce szkodliwe działanie. Cały cywilizowany świat o tym wie ale jeszcze nie cały medyczny u nas. Takich przykładów jest bardzo wiele.

Życzę Wam, żebyście trafiały tylko na prawdziwych lekarzy.

Do góry