reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam 40 lat i co z tego

Kochana tam sa tylko dwie strony i wątek zalożyłam ja ale przenioslam sie tutaj [emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie nadal nic. @ przyszła niemal jak w zegarku. A wczoraj znalazłam czterolistną koniczynę [emoji256] i przeszło mi przez głowę że może to dobry znak.....
Niestety nie

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam 41 lat i mam nadzieje ze mi sie uda gdy powiedzialam lekarzow ze jestem za stara to powiedzial mi ze ma 6 pacjentek co maja po 43 i44 lata z pierszymi dziecmi i to zdrowe ciaze
Kochane ja Was przebiję ;) Mam 43 ( w październiku stuknie mi 44 ) i staram się o drugie.
Pewnie ja tu jestem najstarsza :)
Mam w pracy koleżankę w moim wieku, która też chce jeszcze urodzić maleństwo i tak razem się dopingujemy :)

Dziewczyny przez 2 dni (po CLO) bolał mnie lewy jajnik przy siusianiu głównie -> już myślałam , ze to zapalenie pęcherza/jajnika. M twierdził ..spoko chyb masz ovu. I dziś rano zrobiłam test na OVU i wyszły 2 kreski . I super.... Tylko powinnam być na monitoringu u mojego lekarza ..a on na urlopie... jak na złość.... Ale przynajmniej wiem , ze jakoś na CLO organizm zareagował....

Trzymajcie mocno kciuki

Dziewczyny przez 2 dni (po CLO) bolał mnie lewy jajnik przy siusianiu głównie -> już myślałam , ze to zapalenie pęcherza/jajnika. M twierdził ..spoko chyb masz ovu. I dziś rano zrobiłam test na OVU i wyszły 2 kreski . I super.... Tylko powinnam być na monitoringu u mojego lekarza ..a on na urlopie... jak na złość.... Ale przynajmniej wiem , ze jakoś na CLO organizm zareagował....

Trzymajcie mocno kciuki
U mnie magiczne 44 l bedzie w grudniu [emoji12][emoji8]ja brałam clo w poprzednim miesiącu z monitoringiem i nic sie nie udało a w tym cyklu tylko biore clo i ide na żywioł [emoji12]starania byly codziennie zobaczymy efekty na koniec miesiaca [emoji8]trzymam tez za was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

U mnie magiczne 44 l bedzie w grudniu
emoji12.png
emoji8.png
ja brałam clo w poprzednim miesiącu z monitoringiem i nic sie nie udało a w tym cyklu tylko biore clo i ide na żywioł
emoji12.png
starania byly codziennie zobaczymy efekty na koniec miesiaca
emoji8.png
trzymam tez za was kciuki
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png

A co jeszcze bierzesz?
bo ja :acard, neomag, folik , po OVU zacznę luttagen , i naproksen na noc, - na obniżenie prolaktyny, i witaminę D
w życiu tylu leków nie brałam
Ze staraniami też se wstrzeliliśmy ;)

@InezkaK podziwiam, macie siłę na codziennie serduszkowanie, ale przynajmniej nie ominiecie ovu ;-) ;)

@Ansure ja niestety nie czuję ovu ale ovu może nastąpić trzy dni przed i dwa dni po piku (pozytywny test) a ból jajników może świadczyć o tym, że jajnik szykuje się do ovu albo jest już po i płyn w zatoce douglasa podrażnia otrzewną. Dlatego testy i wykres temp traktuje się orientacynie. Wiele dziewczyn skarży się, że po stymulacji lekami mocniej czują zmiany w cyklu.

reklama
A co jeszcze bierzesz?
bo ja :acard, neomag, folik , po OVU zacznę luttagen , i naproksen na noc, - na obniżenie prolaktyny, i witaminę D
w życiu tylu leków nie brałam
Ze staraniami też se wstrzeliliśmy ;)
Kochana biore acard kwas foliowy i narazie nic wiecej a jak test bedzie pozytywny to zaczynam zastrzyki z heparyny i jakies sterydy mam dostać [emoji12]

Do góry