reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

Kochana tam sa tylko dwie strony i wątek zalożyłam ja ale przenioslam sie tutaj [emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie nadal nic. @ przyszła niemal jak w zegarku. A wczoraj znalazłam czterolistną koniczynę [emoji256] i przeszło mi przez głowę że może to dobry znak.....
Niestety nie

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam 41 lat i mam nadzieje ze mi sie uda gdy powiedzialam lekarzow ze jestem za stara to powiedzial mi ze ma 6 pacjentek co maja po 43 i44 lata z pierszymi dziecmi i to zdrowe ciaze
Kochane ja Was przebiję ;) Mam 43 ( w październiku stuknie mi 44 ) i staram się o drugie.
Pewnie ja tu jestem najstarsza :)
Mam w pracy koleżankę w moim wieku, która też chce jeszcze urodzić maleństwo i tak razem się dopingujemy :)

Dziewczyny przez 2 dni (po CLO) bolał mnie lewy jajnik przy siusianiu głównie -> już myślałam , ze to zapalenie pęcherza/jajnika. M twierdził ..spoko chyb masz ovu. I dziś rano zrobiłam test na OVU i wyszły 2 kreski . I super.... Tylko powinnam być na monitoringu u mojego lekarza ..a on na urlopie... jak na złość.... Ale przynajmniej wiem , ze jakoś na CLO organizm zareagował....

Trzymajcie mocno kciuki

Dziewczyny przez 2 dni (po CLO) bolał mnie lewy jajnik przy siusianiu głównie -> już myślałam , ze to zapalenie pęcherza/jajnika. M twierdził ..spoko chyb masz ovu. I dziś rano zrobiłam test na OVU i wyszły 2 kreski . I super.... Tylko powinnam być na monitoringu u mojego lekarza ..a on na urlopie... jak na złość.... Ale przynajmniej wiem , ze jakoś na CLO organizm zareagował....

Trzymajcie mocno kciuki
U mnie magiczne 44 l bedzie w grudniu [emoji12][emoji8]ja brałam clo w poprzednim miesiącu z monitoringiem i nic sie nie udało a w tym cyklu tylko biore clo i ide na żywioł [emoji12]starania byly codziennie zobaczymy efekty na koniec miesiaca [emoji8]trzymam tez za was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

U mnie magiczne 44 l bedzie w grudniu
emoji12.png
emoji8.png
ja brałam clo w poprzednim miesiącu z monitoringiem i nic sie nie udało a w tym cyklu tylko biore clo i ide na żywioł
emoji12.png
starania byly codziennie zobaczymy efekty na koniec miesiaca
emoji8.png
trzymam tez za was kciuki
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png

A co jeszcze bierzesz?
bo ja :acard, neomag, folik , po OVU zacznę luttagen , i naproksen na noc, - na obniżenie prolaktyny, i witaminę D
w życiu tylu leków nie brałam
Ze staraniami też se wstrzeliliśmy ;)

@InezkaK podziwiam, macie siłę na codziennie serduszkowanie, ale przynajmniej nie ominiecie ovu ;-) ;)

@Ansure ja niestety nie czuję ovu ale ovu może nastąpić trzy dni przed i dwa dni po piku (pozytywny test) a ból jajników może świadczyć o tym, że jajnik szykuje się do ovu albo jest już po i płyn w zatoce douglasa podrażnia otrzewną. Dlatego testy i wykres temp traktuje się orientacynie. Wiele dziewczyn skarży się, że po stymulacji lekami mocniej czują zmiany w cyklu.

reklama
A co jeszcze bierzesz?
bo ja :acard, neomag, folik , po OVU zacznę luttagen , i naproksen na noc, - na obniżenie prolaktyny, i witaminę D
w życiu tylu leków nie brałam
Ze staraniami też se wstrzeliliśmy ;)
Kochana biore acard kwas foliowy i narazie nic wiecej a jak test bedzie pozytywny to zaczynam zastrzyki z heparyny i jakies sterydy mam dostać [emoji12]

Do góry