reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mały alergik - dieta mamy i dziecka, pielęgnacja, leczenie

wczoraj zjadlam sobie sorbet z truskawek, byl pyszny. Jako, ze wczesniej nie jadlam truskawek, bo bylam przekonana, ze uczula mojego wariata malego, bylam wniebowzieta. A tu niespodzianka.. organizm nie zareagowal wcale :-)

reklama
dziewczyny, znajoma pytała mnie o krem na AZS dla dzieci "parfenac", w Pl nie ma, to jest niesteroidowy lek, więc możnaby stosować dłużej niz sterydy. byłam w aptece, ale tutaj o takim nie słyszeli, a juz myslałam, że kupie kilka tubek i Wam powysyłam :( podobno w Niemczech jest i to bez recepty, więc jak któraś z Was ma dojście, to może by pomógł??

Witajcie,
to i ja mam alergika. Już było lepiej i znowu buzia wysypana, ale tym razem nie place, tylko kaszka. Do tego dzisiaj na brzuszku wysyp. Mały jest tylko na bebilonie pepti i dawałam mu herbatkę hipp, ale doczytałam, że tam jest białko i już nie pije herbatki. Możeta wysypka od ciepła? Sama już nie wiem. Wczoraj byliśmy na szczepieniu i przy okazji lekarka przepisała mi elosone, które dzisiaj miałam zastosować. Posmarowałam brzuszek, a potem czytam: nie stosować u dzieci poniżej 2 roku życia, nie stosować po szczepieniu, nie stosować na twarz. I co ja mam robić? Pewnie jutro polecę do niej. Dała mi też diprobase i tym go wysmarowalam na noc.
Chyba Fiołkowa pisała o rozszerzeniu diety. Wszędzie czytam, że alergicy poi 6 miesiącu życia i lekarka wczoraj potwierdziła to. Także tylko na mleczku. Ja jeszcze chodzę prywatnie do pediatry, to jeszcze i jego popytam.
A swoją drogą kiedyś tych alergii nie było tyle. Teraz co drugie dziecko uczulone, masakra.

marry76, mnie lekarka alergolog powiedziała, żeby wprowadzać wszystkie nowości 3-4 tygodnie później niż normalnie.
A w jakiej herbatce Hipp masz białko? Ja mam 2 i na obu napisane, że są bez dodatku białka mleka.

reklama
Do góry