reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mały alergik - dieta mamy i dziecka, pielęgnacja, leczenie

reklama
a moja Pola zjadła wczoraj dynie z ziemniakami i zaczeła ulewać. jak był spokój przez długi czas to od wczoraj znowu chlusta, tylko nie wiem czy to od dyni czy zbieg okoliczności.
mamusie a dajecie maluchom może kaszki mleczno-ryżowe?

ja kupilam kaszke mleczno ryzowa bebilonu z jabłkiem dojrzalym niby nowosc..od 4 mies i podam niedlugo
i kupilam kaszke z malinami bobovity ale to pozniej bo jest na mleku nastepnym...

czy podac przed wprowadzeniem kaszek kleik czy moge odrazu kaszke..wiadmo po pol lyzeczki

sory ze nie w temat..

Kurcze, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest. Spróbuję :tak:

tak jest jest produkt nestle, co prawda kosztuje chyba 25 zl, no ale cóż. Mi alergolog powiedziała, że mogę mojemu podawać po 4 miesiącu, a jeśli chodzi o inne rzeczy to kazała nam zacząć od soku jabłkowego. A dopiero w 5 podać ziemniaka plus marchewkę.

Ja u alergologa byłam jak Kuba miał ze 2 miesiące i nawet nie rozmawiałam od czego zacząć, tylko żeby dać 3-4 tygodnie później. Za to pediatra kazała zacząć od marchewki, a jabłka zabroniła:baffled: I bądź tu mądry:baffled:
Ale sama postanowiłam dać Kubie rozcieńczonego soku jabłkowego, jak skończy 5 miesięcy i zobaczymy.

Ja u alergologa byłam jak Kuba miał ze 2 miesiące i nawet nie rozmawiałam od czego zacząć, tylko żeby dać 3-4 tygodnie później. Za to pediatra kazała zacząć od marchewki, a jabłka zabroniła:baffled: I bądź tu mądry:baffled:
Ale sama postanowiłam dać Kubie rozcieńczonego soku jabłkowego, jak skończy 5 miesięcy i zobaczymy.

z tym sokiem jablkowym to musze dokladnie sprawdzic, bo byc moze chodzi o marchewke, nie pamietam:eek: ale mam gdzies zapisane;-)

edit: sprawdziłam: mam napisane soki, z tym, że mam zacząć od jednej łyżeczki dziennie

Ostatnia edycja:
ja kupilam kaszke mleczno ryzowa bebilonu z jabłkiem dojrzalym niby nowosc..od 4 mies i podam niedlugo
i kupilam kaszke z malinami bobovity ale to pozniej bo jest na mleku nastepnym...

czy podac przed wprowadzeniem kaszek kleik czy moge odrazu kaszke..wiadmo po pol lyzeczki

sory ze nie w temat..
ja zaczynala od kleikow, bo nie chcialam od razu zaczynac od owocowych kaszek.
ale Nikoś nie alergik to moze sprobuj.
z tym sokiem jablkowym to musze dokladnie sprawdzic, bo byc moze chodzi o marchewke, nie pamietam:eek: ale mam gdzies zapisane;-)

edit: sprawdziłam: mam napisane soki, z tym, że mam zacząć od jednej łyżeczki dziennie

ja wczoraj podalam Brzoskwinie. Moj Pawelek chyba woli obiadki badz warzywa, na owoce sie strasznie krzywi.

reklama
wydaje mi się ze gdybym ja miala dziecko alergika to wpierw dalabym kilka lyzeczke soku, a dopiero pozniej owoc czy warzywo
bo chyba jak na sok uczulenie nie wyjdzie to na cale warzywo tez nie powinno byc

Do góry