reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mały alergik - dieta mamy i dziecka, pielęgnacja, leczenie

Witajcie,
No wiec bylismy u alergologa, cudna kobieta swoja droga:tak: Dowiedziałam sie duzo i duzo mi opowidala jak z Frankiem postepowac, zeby bylo lepiej, bo idealnie to pewnie nigdy nie bedzie:-(
Potwierdziła, że Franek ma i skazę i atopię niestety, przepisała dwie maści robione w aptece jedną z vit A i E a drugą z kwasem bornym. Powiedziała, że jednak najlepiej, żeby był cały czas na piersi, bo czy pierś czy pepti to on i tak bedzie wysypany. Najprawdopodobniej ma wielonarządową alergię, bo jest i sapka, skora i jeszcze przekrwione powieki i spojowki:-(
Dodatkowo dostalismy jeszcze krople do nosa homeopatyczne i maść sterydową dość łagodną, ale tylko na bardzo złe stany skórne albo ja się będzie drapał.
Wiem już jak co wprowadzać mu do jedzenia, już mogę kaszkę bezmleczną, od 4 misiąca soczki i tak dalej.

Ja mam być na diecie, ale głownie unikac najwazniejszych alergenow oraz konserwantow. Moge jesc jajka :tak:

Aaa i małego kąpac w emolium.
Mysza i takich lekarzy powinno byc więcej. Czyli nadal możesz karmić piersią i szkoda tylko Twojego zdrowia i tej drakonskiej diety.

reklama
oooo.....nie wiedziałam, że jest tu taki temat...ale dawno też nie zaglądałam do Was:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale dołączę znów jeśli pozwolicie.
Moja Natalka ma też alergię, wygląda, że "tylko" na mleko:baffled:ale to i tak dużo...dietę mam już ponad miesiąc, odkąd pojawiły się krostki na twarzyczce malutkiej...i sama też kombinuję z jedzeniem....poczytam więc co Wy wymyśliłyście i może wymienimy doświadczenia....póki co polecam tę stronkę MAŁYALERGIK.PL - przepisy i porady dla pociech z AZS, alergią i wszystkim innym :)

mysza m super ze swietny alergolog Ci sie trafil, jesli moge dodac to uwazaj tez na zoltko jajka bo dosc mocno uczula. A bedziesz robila Franiowi testy?

misia dzieki, super stronka.

Wama testów nie robie, bo jeszcze nie ma sensu, za wczesnie. Poza tym drakonska dieta jak powiedziala e kord nie ma sensu, trzeba probowac wszystkiego bo inaczej nie dowiem sie na co jest uczulony. Byle nie przesadzac:blink:

Sluchajcie co polecacie do prania zamiast lovelii???

reklama
Do góry