Gosia to wygląda jak jakaś atopowa zmiana
Frankowi zeszło po sterydach coś takiego i to po jednym posmarowaniu. Niestety i tak jest jeszcze wysypany na brzuszku, nozkach i jednej raczce
Nic nie daje moja dieta, a samego bebilonu nie chce pic lobuz, bede musiala przechodzic stopniowo, ale mam problemy z odciaganiem, bo Maly przez te upaly co 1,5 godziny na cycu w nocy tez czesciej sie budzi na jedzenie, no i cyce puste
Chyba bede musiala zaczac korzystać z zapasow w zamrazalniku.
reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
moj tez sie czesciej budzi, ja tu walcze z nim zeby spal dluzej niz 2,5 h, daje mu na noc butelke zageszczona, a jemu w nocy sie pic chce.
skad wiem ze to picie, a nie jedzenie? bo ssie tylko kilka minutek i zasypia. Jak byl glodny to dluzej zawsze ssal.
skad wiem ze to picie, a nie jedzenie? bo ssie tylko kilka minutek i zasypia. Jak byl glodny to dluzej zawsze ssal.
ionka
moj tez sie czesciej budzi, ja tu walcze z nim zeby spal dluzej niz 2,5 h, daje mu na noc butelke zageszczona, a jemu w nocy sie pic chce.
moja jak chce tylko pić, to robi mi taka awanturę przy mleku, że od razu wiem, o co chodzi
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
jak myslice..czy Nikodem po 3 tygodniach picia mleka mm moze dostac uczulenie??? no ma awersje niesamowitą na mleko...
na początku jak dawałam mu hippa dostał skorke jak papier scierny juz wam pisalam i to zeszło po 2 dniach moze to była reakacja na mleko ...?
teraz nie ma zadnych zmian skkornych, co prawda kupy są bardzo twarde
kupilam hippa ale z probiotykami tym razem ozbacze jak nie to ide do pediatry...widze jak sie meczy chce pic mleko pociumka 10 ml i wypluwa...no chyba ze nie smakuje mu ale po takim czasie???
juz nie mam pomyslu o co kaman
na początku jak dawałam mu hippa dostał skorke jak papier scierny juz wam pisalam i to zeszło po 2 dniach moze to była reakacja na mleko ...?
teraz nie ma zadnych zmian skkornych, co prawda kupy są bardzo twarde
kupilam hippa ale z probiotykami tym razem ozbacze jak nie to ide do pediatry...widze jak sie meczy chce pic mleko pociumka 10 ml i wypluwa...no chyba ze nie smakuje mu ale po takim czasie???
juz nie mam pomyslu o co kaman
moniSkaBe
Marcia ja wlasnie mam podobnie. Tez musze sie nawalczyc zeby wypil, karmienie trwa okolo 30 minut, bo sie wije prezy. Czasami uda mu sie wiecej zaciagnac jak trafi wzrokiem na telewizor i cos go zainteresuje. Ma wysypke na plecach, takie plamy jak przy cycu jak cos zjadlam, na glowce ma czerwone plamy z malenkimi krosteczkami i odnsze wrazenie , ze one sie delikatnie sacza.
no i zastanawiam sie, bo w srode mam szczepienie, to czy poczekac i poobserwowac dziecko czy od razu isc dzisiaj z nim znowu do pediatry po zmiane mleka.
Co do kup, to moj tez robi twarde, duzo duzo twardsze niz na piersi.
no i zastanawiam sie, bo w srode mam szczepienie, to czy poczekac i poobserwowac dziecko czy od razu isc dzisiaj z nim znowu do pediatry po zmiane mleka.
Co do kup, to moj tez robi twarde, duzo duzo twardsze niz na piersi.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
ja kupilam wieczorem mleko hipp ale z prebiotykami i jakos wypił juz 2 flaszki...zobaczymy...
Witajcie,
No wiec bylismy u alergologa, cudna kobieta swoja droga
Dowiedziałam sie duzo i duzo mi opowidala jak z Frankiem postepowac, zeby bylo lepiej, bo idealnie to pewnie nigdy nie bedzie:-(
Potwierdziła, że Franek ma i skazę i atopię niestety, przepisała dwie maści robione w aptece jedną z vit A i E a drugą z kwasem bornym. Powiedziała, że jednak najlepiej, żeby był cały czas na piersi, bo czy pierś czy pepti to on i tak bedzie wysypany. Najprawdopodobniej ma wielonarządową alergię, bo jest i sapka, skora i jeszcze przekrwione powieki i spojowki:-(
Dodatkowo dostalismy jeszcze krople do nosa homeopatyczne i maść sterydową dość łagodną, ale tylko na bardzo złe stany skórne albo ja się będzie drapał.
Wiem już jak co wprowadzać mu do jedzenia, już mogę kaszkę bezmleczną, od 4 misiąca soczki i tak dalej.
Ja mam być na diecie, ale głownie unikac najwazniejszych alergenow oraz konserwantow. Moge jesc jajka![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Aaa i małego kąpac w emolium.
No wiec bylismy u alergologa, cudna kobieta swoja droga
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Potwierdziła, że Franek ma i skazę i atopię niestety, przepisała dwie maści robione w aptece jedną z vit A i E a drugą z kwasem bornym. Powiedziała, że jednak najlepiej, żeby był cały czas na piersi, bo czy pierś czy pepti to on i tak bedzie wysypany. Najprawdopodobniej ma wielonarządową alergię, bo jest i sapka, skora i jeszcze przekrwione powieki i spojowki:-(
Dodatkowo dostalismy jeszcze krople do nosa homeopatyczne i maść sterydową dość łagodną, ale tylko na bardzo złe stany skórne albo ja się będzie drapał.
Wiem już jak co wprowadzać mu do jedzenia, już mogę kaszkę bezmleczną, od 4 misiąca soczki i tak dalej.
Ja mam być na diecie, ale głownie unikac najwazniejszych alergenow oraz konserwantow. Moge jesc jajka
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Aaa i małego kąpac w emolium.
moniSkaBe
ojjj biedny Franek...
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Jak juz pisałam Bartus ma skaze,pije mleko juz chyba od tyg ale na całym ciałku ma krosteczki takie jasniutkie jego skóra jest szorstka,chce słoiczki wprowadzac,ale niewiem juz sama,jego pediatra jest na urlopie.Juz raz mu dałam łyzeczke marchewki i nic nie wyskoczyło.
reklama
Jak juz pisałam Bartus ma skaze,pije mleko juz chyba od tyg ale na całym ciałku ma krosteczki takie jasniutkie jego skóra jest szorstka,chce słoiczki wprowadzac,ale niewiem juz sama,jego pediatra jest na urlopie.Juz raz mu dałam łyzeczke marchewki i nic nie wyskoczyło.
Madziu radzę poszukać dobrego alergologa.
Monika : no biedny, ale jest duża szansa, że z tego wyrośnie...mam nadzieje