reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

reklama
a proszę co potrafi moja akrobatka. Zostawiłam ją na moment i co widzę? Panna się gdzieś wybiera P1070353.jpg

Złapana w biegu :-D Nooo ale udziec i łydziec galancie ma, jest na czym chodzić :-D

Wasze maluchy też jak coś chcą wymusić to się wyginają do tyłu i wiją jak węgorz? Jak ja tego nie lubię :crazy:

Matusia to jej przeszkodziłaś w wedrówce,no niedobra ty:-p
Hope moj się nie wygina

Za to młody ostatnio podłapał,że fajniej jest siedzieć i podciąga brodę do klatki piersiowej na maksa się siłując. Poza tym opanował już obroty w obie strony(przez co przemieszcza mi się po pokoju) i spodobało mu się ostatnie kręcenie głową na "nie nie nie"-tu śmieje się i mówi po swojemu "aaaa":-D

Matusia super. U mnie Igor tak dziś na śpiocha z łózka wychodził:):)

Hope co do wyginania się w łuk to Igor tak robi jak ma dość siedzenia w wózku i chce wyjść.

Opiera się na czole i podnosi tyłek próbując wsunąć pod siebie kolanka. Kombinuje już do powstania na czworaki chyba.

u nas to samo.

A poza tym z nowości, to Zośka leżąc na boku podnosi głowę do góry, w sumie nie wiem po co, bo na brzuszek i na plecki bez problemu się przewraca.
A co do udawanego kaszlu, to u mnie już od dawna jest taki nerwowy, gdy zbliżam się, żeby ja nakarmić piersią - przyciąga mnie wtedy za bluzkę, pokaszluje nerwowo i chwyta pierś w locie, zanim zdążę nas wygodnie ułożyć:-D

reklama
Matusia papcie do chodzenia matka nałożyła a dziwi się,że dziewczę idzie:-D i jakoś palec niepokojąco układa środkowy do fotografa:-D
Hope u nas jest, oglądanie świata do góry nogami, na kolanach kładzie się na plecach i zwisa do dołu głową ,radośnie oglądając świat "do góry kołami", a matka tłumaczy- synek, zaraz zwymiotujesz, a synek jeszcze niżej:-p

Do góry