reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

U nas Igor był dziś na NIE przy jedzeniu. Co mu podsuwałam łyżeczkę pod buzię to odwracał głowę i mówił NIEEE. A co prosiłam,żeby powiedział "mama" to się śmiał w głos...

reklama
Hope, Maja też już rozpoznaje obcych i w ogóle się do nich nie uśmiecha. Kuzynki syn śmieje się do wszystkich, a na uśmiech Mai nie ma co liczyć ktoś kogo dawno nie widziała.
karolq, to dziwne, że własnego dziadka nie lubi. A może nie widuje go za często?
Kamcia, ja dopiero się kapłam że tam filmik był. No super fajna Emcia, a tata jaki musi być dumny. Najśmieszniejsza jednak była Vi mądrala, jak kazała Jej powtarzać .
don_kichot, Franek już pełza? Super.
marzena, witaj w klubie, ja się cieszyłam tym obracaniem przez kilka chwil, bo teraz to już go samego na tapczanie bez zabezpieczeń nie zostawisz.
paula, jolek, gratki dla gadających dzieciaczków

Matusia widuje go codziennie hihi;P Ale mojego taty nie lubia dzieci jedynie z daleka za rok juz bedzie ok;) 

moja mala od jakiegos tygodnia albo i nawet dluzej na nogach staje i opiera sie rekoma i w taki sposob sie przemieszcza:p Pozycja do raczkowania opanowana;)

A od dwoch dni jezyk wystawia ja jej pierdze jezykiem i ona juz sie uczy:p Prawie wychodzi:p 

Co do kaszlu wydaje mi sie ze tez scieme wali ale u lekarza dzisiaj sie upewnie bo z wynikami ide:p

Marzena - gratulacje :) Jeszcze trochę a dojdziesz do tych 16 godzin :)
Kamcia - słodki ten filmik :)
Dupkę mój też uwielbia podnosić, albo łapki prostuje i opiera się na dłoniach. 2w1 jeszcze nie umie.
I kaszelek też odkrył, poprzedzony odgłosami jakbym go dusiła, za pierwszym razem wystraszyłam się że czapeczkę ma za ciasno zawiązaną, ale to cwaniura po prostu :)

Maja, kaszelek zaczepny faktycznie jest boski. Na początku bałam się, że to początki choroby... ale szybko okazało się, że to taki fajny trik.
Plucie-pierdzenie ustami też jest. Najgorzej jak podczas jedzenia robi sobie takie przerywniki...

jolek no moze mu nie smakowało i mówił ze nieeeee chceeee :-p
a mama... przeciez to taka smieszna nazwa :-d więc co się dziwisz że się śmiał ;-)

karolq prychanie jerst cudne :-)

Dziewczyny, Julek przewracał się z brzucha na plecy, potem przestał i zaczął się przewracać z pleców na brzuch i robił to jak szalony. Teraz już chyba ze dwa dobre tygodnie nie obraca się wcale. Normalne to?

Madzik normalne :tak: Najprawdopodobniej uczy się czegoś nowego, albo teraz rozwija się intelektualnie. Może zaraz coś powie? To jest normalne, że coś dziecko umie a po jakimś czasie zatraca umiejętność ale szybko do niej wróci, nie martw się :tak:

Lwiapaszczka znamy to pierdzenie buzią przy jedzeniu, znamy :-D

Salsera prawie zachłysnęłam się kawą :rofl2:

reklama
Kamcia faktycznie nie zrozumiałaś, ale co słowo pisane to nie mówione, czasem trudniej przekazać intencje. A te głupie komentarze czysta dziecinada, najlepiej olać, żeby nie dać satysfakcji piszącemu. Gdybym miała przejmować się każdym komentarzem na blogu, pewnie wyrwałabym wszystkie włosy z głowy ;-)

U nas też jest kaszel wymuszany (i patrzenie na reakcję mamy), plucie, pierdzenie buzią (namolnie, jedzeniem też), samodzielnie zjada chrupki, obraca się z brzuszka na plecy i pleców na brzuszek, podnosi pupę do góry i przeraźliwie piszczy aż ciary idą :szok:

Do góry