reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Mandrzejczuk, Julek też piąstki zaciska i to często i dość mocno jeszcze. Na to właśnie uwagę zwróciła kardiolog i zasugerowała wzmożone napięcie, ale dziś pediatra powiedziała, że jej zdaniem nie ma nic niepokojącego na tym etapie.

reklama
No to mnie uspokoilyscie, bo piastki zaciska tylko czasami, a nie stale. A jaderko chyba wczoraj wyczulam wiec moze juz zeszlo.

Marti też zaciska piąstki i w sumie dość często, ale nie non stop. Jak zasypia to ma naciśnięte, ale jak zaśnie na dobre to już luźno, jak je i off kors jak się denerwuje :-)

Mój też jeszcze piąsteczki zaciska:tak:zwłaszcza jak się denerwuje i podczas kąpieli

Kobietki czy Wasze maluszki też pożerają pieluszki? Mój jak tylko doriwe pieluche to od razu pakuje do buźki i gryzie i cycka a jak się mu ją zabierze to płacz jest wielki...

Ostatnia edycja:
Nasz maluch też polubił pieluchę :) zakrywa się nią i bierze do buźki, ale jeszcze nie płacze jak mu ją zabieram, ogólnie jak coś włożę mu do rączki to od razu wędruje w kierunku buzi,
a powiedźcie mi czy Wasze dzieciaczki, te około 3 miesiąca łączą już otwarte dłonie w lini prostej ciała, bo mi nagadali że już mały powinien nawet od 8 tygodnia, i w sumie wędrują mu czasem gdzieś bliżej ciałka,łapie się za bluzki itp,ale częściej też są w pozycji "samolocika" :D

Emikaa mój to robi ale bez szału. Pierwsze słyszę,że może być z nim coś nie tak. To ja miesiąc temu słyszałam,że Igor kończąc 3 miesiące powinien się kulać z pleców na brzuch i odwrotnie :szok: czekałam czy jeszcze usłyszę,że powinien tańczyć i śpiewać.

Ostatnia edycja:
Emilkaa mój Olo także lubi pieluchową zabawę:-) a dzisiaj w nocy z plecków majgnął się na brzuch i w takiej pozycji spał do samego rana bez przerw na karmienie - szok !!!!:tak:

reklama
Emikaa mój to robi ale bez szału. Pierwsze słyszę,że może być z nim coś nie tak. To ja miesiąc temu słyszałam,że Igor kończąc 3 miesiące powinien się kulać z pleców na brzuch i odwrotnie :szok: czekałam czy jeszcze usłyszę,że powinien tańczyć i śpiewać.
hihi taaa tańczyć break dance'a :) no oczywiscie Nam juz zalecono ćwiczenie na te rączki,ale z vojty i chyba sobie darujemy narazie, nie będę dzieciaka stresować...

Do góry