reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

U na jeżeli chodzi o mleko to przy Gwieździe rządził Enfamil, potem nestle junior i do tej pory je pije ;-)

A u Domiśka to do 8msc karmiłam piersią, potem pokarmu było za mało i zaczęły się cyrki z mlekiem... Jednak generalnie stanęło też na nestle junior najlepiej to z miodem :-)

Co do karmienia piersią to mi też bardzo odpowiadała ta więź jaka wytwarza się miedzy matką, a maleństwem.

Ale Nelkę karmiłam mm i wieź też jest :-D więc wszystko na luzie...

Bliźniaczki mam zamiar karmić piersią, a co z tego wyjdzie?? Zobaczymy :blink:

reklama
Oj dziewczyny podziwiam Was z tym karmienie ;) ja chce karmić max 3 miesiące tzn nie wiem czy sama tak do końca tego chce czy bardziej moja mama. Mnie na dzień dzisiejszy to jakoś nie bawi a wręcz trochę obrzydza? Nie to złe słowo, ale coś pod tą stronę ;P no ale cóż zobaczymy co będzie, bo może się okazać, że zakocham się i nie będę chciała przestać karmić ;P

Ha! Znam lepszą historię - moja dawna znajoma nie dość, że wywalała cycka przy wszystkich, przy moim eks mężu i jego bracie i w ogóle bez skrępowania to jeszcze jak się wkurzyła na męża swojego to - uwaga - strzeliła w niego mlekiem z cycka przy wszystkich zebranych ! blee. Koszmar jakiś.

O moje Panie to wątek zakupowy, a nie o krarmieniu piersią ;) ;)

Poprawić się ładnie i pisać o czym należy :D

A swoją drogą Ala znajoma jakaś puknięta :)

Ostatnia edycja:
Hania -tamta znajoma już nie jest znajomą :) wszystko ma swoje granice
a wracając do wątku
kupujecie rogala do karmienia? chodzi mi o tego małego z kuleczkami styropianu (czy czegoś podobnego) w środku??

Też się zastanawiam nad małym rogalem. Przy Antosiu nie miałam. Szwagierka teraz dla swojego drugiego ma i mówi, że jest super wygoda. kręgosłup nie boli, zwłaszcza, że mała urodziła się z wagą 4500g, więc na prawdę sobie chwali. I do cyca i do butelki.

Szalejesz :-) ale jak się nie oprzeć takim małym cudeńkom. Ja muszę się teraz skupić na pokoju, bo ciuchów mam multum i połowy na pewno nie użyję. Przyjaciółka znowu dzwoniła, że ma kolejną torbę :szok: ja to chyba tak co 2h będę przebierała, żeby z każdej rzeczy chociaż raz skorzystać :-D

reklama
Do góry