reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

No mnie się wydaję że nie dużo.. nawet jakby karmić piersią to butelki się przydadzą na poźniej a i fajny niekapek jest :)
Moja niunia też miała Aventa i nie była zadowolona za długie te dziubki mają i kiepsko jej się piło.. ale właśnie te tommy są bardzo fajne i ja chce je :) tylko teraz brak kasy ;/

reklama
Ale fajny ten zestaw, chyba się skuszę :-) Co prawda myśle że będe karmić piersią tak do roku ale na później będą idealne

Dr Brown to taki typowo antykolkowy. Moja siostra używała. Tyle, że na jej małego nie działał. I tak miał kolki. Ale też słyszałam bardzo dobre opinie na ich temat.

Tu u nas dr brown tez ma dobre recenzje jak ktos ma dziecko z kolkami :) ale ja sie zgadzam z Amaliee bo moj starszy syn nie lubil tommee tippiee i musielismy kupowac inny dodatkowy zestaw butelek z innymi smoczkami, za to drugi syn je uwielbial. Takze ja teraz tez kupuje tommee tippee ale tak ze dwie butelki zeby zobaczyc czy malej beda odpowiadac a jak beda to dokupimy nastepne.

Amaliee, Ja też nie chce długo karmić, podobnie jak ty. Myślę, że jakieś 4 miesiące do 6ciu maksymalnie.
Masz jakieś sprawdzone mleko, którym będziesz karmić po odstawieni od cyca? Co jest lepsze Bebiko czy Bebilon?

Ostatnia edycja:
Moja Majka piła bardzo chętnie z tych butelek Tomme Tippe, chociaż miała kolki, ale żadne inne butelki, krople, sposoby i tak nie pomagały...;/ karmiłam do 6 miesiąca piersią i to był dla mnie koszmar, ale dla malucha zdrowo, więc będę karmić to niezbędne minimum. ... kilka rodzajów mleka przetestowałam (bo mała nie chciała pić w ogóle modyfikowanego żadnego) i generalnie lekarz mi polecał Bebilon i odradzał Bebiko.
Od razu mówię, że już nie pamiętam dlaczego tak, bo to dość dawno było.
Z różnic, które zauważyłam to Bebiko jest niesamowicie słodkie, no i tańsze :)

Ameliee ale wiesz może jak pokarmisz te pół roku to Ci się spodoba :-) Ja syna karmiłam tylko do 3 miesiąca, zupełnie mnie to przerosło, nie czułam tego. Z Hanią było zupełnie inaczej, podeszłam do karmienia na luzie, było wygodne i udało się karmić do 9 miesiąca, później mała sama straciła zainteresowanie. Na pewno nic na siłę, najważniejsze żeby mama była zadowolona i spokojna, najgorsza jest presja otoczenia, z tego nigdy nic dobrego nie wynika a dziecko karmione mlekiem modyfikowanym jest tak samo szczęśliwe ja te karmione piersią

Masz rację, przy karmieniu połowa sukcesu to odpowiednie nastawienie i po prostu chęć karmienia pomimo ciezkich początków. Niestety u mnie to szybkie spalanie kalorii się nie sprawdziło, dopiero po zakończeniu karmienia waga zaczęła spadać :-/

reklama
Wszystko zależy od dziecka :) ja karmiłam 6,5 miesiesiąca i mała się sama od cycka odwróciła.. więcej nie chciała i już.. a mnie się to podobało taka fajna więź jest :) ale to trzeba lubieć bo na chama nie ma co :) a Natka piła bebiko innego mleka nie chciała pic.. :)

Do góry