reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
no to jaki materac najlepszy?
, milosz ma kokos-gryka obecnie

wiesz co, ja poczytałam trochę to polecają z pianki termoelastycznej, lateksowej ale nie testowałam więc nie wypowiadam się. Jest jeszcze z pianki poliuretanowej ale do opinii tego jeszcze nie dokopałam się.
Dla dorosłych podobno najlepszym materacem jest sprężynowy kieszeniowy , gdzie ilość kieszeń i sprężyn dobiera się do masy ciała. Dla dorosłych jedna osoba która pracuje w sklepie z materacami nie polecała z pianki termoelstycznej bo pod wpływem ciepła zapada się głowa, pupa i pięty i niby takie one są dobre ale nie dla każdego. Akurat ta osoba przetestowała lateksowy materac na sobie i po jakimś czasie wróciła do sprężynowego jednak. Ale to tyczy się dorosłych, co do dziecka to już sama nie wiem bo jest polecany jednak.

ja właśnie znalazłam:
[h=3]Kokos-gryka[/h] Włókno kokosowe to surowiec naturalny – przepuszcza powietrze, jest lekki i posiada właściwości antyalergiczne i antybakteryjne.
Można je kupić już od około 50 złotych wzwyż. Kokos to surowiec naturalny, o dobrych właściwościach termicznych (przepuszcza powietrze), a przy tym lekki. Posiada właściwości antyalergiczne i antybakteryjne. Poza tym jest bardzo elastyczny, pochłania pot i wilgoć. Łuska gryczana ma również właściwości antyalergiczne, a także wspomaga leczenie wad kręgosłupa. Jest jednak zalecana dla dzieci powyżej 6. miesiąca życia, dlatego często stosowane są odmiany kokosowo-gryczane, a na stronę gryczaną przewraca się materac właśnie po wspomnianym pierwszym półroczu (dokładnie tak, jak robimy to my, dorośli, zmieniając stronę materaca co sześć miesięcy w celu poprawienia jakości snu i stanu naszego posłania).

[h=3]Lateksowa alternatywa[/h] Następny w kolejce jako materiał do materaca jest lateks. Jest on zarówno trwały, jak i elastyczny, a więc dopasowuje się do ciała i nie ulega zwichrowaniom. Materac przepuszcza powietrze przez pionowe kanaliki znajdujące się w jego wnętrzu, ma właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Cena – od 200 złotych wzwyż.

no a najgorsze PIANKOWE

candy6 gryka jest naturalna ale to sam odpad. W łusce gryki są pozostałości które są pożywieniem własnie dla tych białych robali. Na pewno z tego wyniknie problem dla producenta/dostarczyciela łuski bo wlepiał na materace wszelkie certyfikaty, że materac ma opinię instytutu matki i dziecka. Ja po takim reportażu wywaliłabym ten materac na śmietnik żebym miała nie sprawdzając nawet czy te robaki są tam czy nie. wolałabym chyba nie wiedzieć i spać spokojnie niż myśleć czy coś wlazło do buzi/nosa/ucha mojemu dziecku...:szok:

Hej,
po przeczytaniu newsów na temat gryki przeraziłam się, bo moja Maja spała właśnie na takim! masakra z tymi robalami!
ten lateks - kokos wydaje się być najlepsza opcja.
A wracając do wózków, bo teraz nad tym się dużo zastanawiam. Co myślicie o wózku Jedo Fyn 4DS Memo?
..:: Jedo - wczytywanie ::..
dla mnie ważne parametry to:
pompowane koła, skrętne przednie i dość duże, amortyzacja, duża gondola, rozkładana na płasko spacerówka, duża buda od spacerówki i regulowany podnóżek, nie kubełkowa spacerówka :)
Przeszłam już wiele fascynacji m.in. Mutsy Evo, Maxi Cosi Mura, X-landery różne ech tyle tego jest aż głowa boli. Nie dość, że cenę mają słuszną to w każdym coś mi nie pasowało i rezygnowałam.
Przy pierwszym dziecku nie przyłożyłam się z wyborem wózka i potem żałowałam wciągając na pierwsze piętro wózek roan marita na paskach skórzanych. Chociaż jeśli chodzi o gondolę to ma boską - wieeelką. Ale co myślicie o tym Jedo? chciałabym na srebrnym stelażu i w kołach szprychy metalowe a nie plastikowe, bo można wybrać.

reklama
Dziewczyny, jakby ktoras natknela sie w ktoryms czasopismie na rabat do smyka, to proszę o wiadomosc! Dzieki :*

Do góry