reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
łóżeczko, fajnie żeby miało 3 regulacje, dla dziecka leżącego, siedzącego i stojącego, a jeśli chodzi o materac dla dzieci o zwięksoznym ryzyku alergii najlepsza jest sama pianka, a dla pozostalych slyszalam ze dobre sa pianka-gryka-kokos

wesolutka85 siedzę już trochę w tym biznesie i muszę ci powiedzieć, że pianka-gryka-kokos wcale nie jest taka dobra, tak samo jak zwykły cienki materac piankowy za grosze. Najlepsze materace są z pianki termoelastycznej, lateksowe itp, czyli te grube materace które kosztują mniej więcej od 150 w górę. Gryka nie jest wcale taka dobra, nie wiem dlaczego jest takie przekonanie. Moja mama produkuje te materace i mówiła żeby nie brać tylko tego (no i piankowego rzecz jasna). Pokazywała mi jak gryka się zachowuje w tych "torebkach" nasypana, ona luźno sobie tam lata i w zależności jak się ułoży tak dziecku jest wygodnie/bądź nie wygodnie, a jak w jednym miejscu jest więcej gryki, w drugim mniej to i dla kręgosłupa maluszka źle. Ja teraz mam materac kokosowy dla syna ale żebym miała kupować nowy to na pewno kupiłabym lepszy czyli któryś z tych co wyżej wymieniłam :-)

Ja przy obydwu mam kokos-pianka-kokos i dla siostrzenicy też taki kupowałam, tyle że gruby bodajże 8 cm. Co prawda przy zmianie łóżeczka dali mi przez pomyłke ten kokos-pianka-grdyka, ale Samanta sypia tylko na kokosie. Teraz też kupią taki sam.

wiele mam, które znam i które mają ten materac pianka-gryka-kokos nawet nie przekłada na stronę gryczaną bo same stwierdziły,że musi być niewygodnie dziecku na tych łuskach i do tego szeleszczą więc nie trzeba siedzieć nawet w tej branży, wystarczy zasięgnąć opinii osób które po prostu mają go :-) Piszę wam to dziewczyny nie z przekory ale z dobrego serca bo po prostu wiem jak to wygląda od podszewki :tak:
Zerknijcie jak wygląda w przekroju materac chociażby sam kokosowy, a pianka-gryka-kokos gdzie warstwa kokosu jest cieniusieńka, a najgrubsza jest ta śmierdząca, odkształcająca się pianka i na niej materiał z kieszonkami do których wsypuje się grykę.
materace pianka-gryka-kokos.jpgmat3min kopia.jpg

Załączniki

• materace pianka-gryka-kokos.jpg
    materace pianka-gryka-kokos.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 85
  • mat3min kopia.jpg
    mat3min kopia.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 79
dziewczynki któraś z was trafiła dzisiaj na reportaż w tv na temat materacy pianka-gryka-kokos ??
jeżeli któraś ma taki materac to piszę ku przestrodze i żebyście zwróciły uwagę czy nie ma małych białych robali, a te które nie mają to zastanówcie się przed zakupem. Właśnie moja mama wyszła i mówiła, że był dzisiaj reportaż w tv gdzie po jakimś czasie użytkowania rozcięto takowy materac i się przerazili ... kupa robali ! Wychodzą nawet przez materiał. Były przypadki nawet zgłaszane przez klientów w sklepach, że na materiale rodzice znajdowali białe larwy
emot_pomocy.gif
Mama mówi, że wystarczy aby jeden robal był zaszyty w materacu, a i tak się rozmnożą ... a są na 100% bo resztki gryki to dobre pożywienie. U niej stoi obok zakładu cały worek gryki, i tylko tyle że już stoi bo rodzinna hurtownia która sprzedaje artykuły dziecięce już dawno wycofała te materace ze sprzedaży, a teraz jeszcze ten reportaż potwierdzający:szok:

Jeeeezu, faktycznie.:baffled: Reportażu, o którym mówisz nie oglądałam ale wystarczy wpisać w wyszukiwarce i jest na temat naprawde sporo. No to ja już wiem, że napewno takowego materaca nie zakupie. Straszne i obrzydliwe a jak widać zdarza się i to chyba wcale nie rzadko. :sorry2:

reklama
Do góry