reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

iza
ja w Deichmannie kupilam Filipkowi buty za 19.90 cos w tym stylu DEICHMANN SANDAŁKI NA RZEPY R.23 WKŁ 13.5 (639626020) - Aukcje internetowe Allegro Normalnie byly przecenione z 39 bo była ostatnia para z koloru. I one maja sztywna piętę, ładnie usztywniają tez w kostce. Jestem bardzo zadowolona bo Filip bardzo lubi w tych bucikach chodzic (sam mi je nawet przynosi zeby mu zalozyc ) Tak jak ty uwazam ze bez sensu jest wydawanie 100 zl na buty ktore posluza powiedzmy 3 miesiace. Przeciez oprocz tych bucikow musi miec maluch jakas druga pare (trampki lub adidaski)

reklama
Iza, ja kupiłam Milence sandałki z viggami (chyba tak to się pisze). Wydaje mi się, że są ok i mają atest zdrowej stópki. A dużo tańsze od Bartków. Jest jeszcze kilka dobrych firm, ale teraz nazwy mi go głowy nie przychodzą. Np Antylopa, Mrugała, też mają dobre buciki, a cena zdecydowanie lepsza. Co do bucików z CCC to nie polecam. Raz kupiłam i niby piętka usztywniona była, a po miesiącu buciki były pokrzywione i nadawały się tylko do wyrzucenia. Tak jakby ten usztywniony zapiętek nie był złączony z podeszwą i jak Przemek chodził, to podeszwa sobie, a góra bucika sobie. Wyrzucone pieniądze. Z Deichmanna to chyba tylko te elefanten są godne polecenia. Po tej parze z CCC nie zdecydowałam się na tego typu buty. A jeszcze raz Przemek miał buciki z Bata i też dobrze się sprawdziły. Ja nie kupowałam tam jeszcze, a te co miał to w "spadku" po kuzynie. A, jeszcze Milenka miała kozaczki wiosenne z Reserved i też były dobre gatunkowo. Tylko, że ona wtedy jeszcze mało chodziła, to ocena jest taka sobie.
Jak mi się jeszcze cos przypomni to dopiszę.

ja przy Meli uwazałam bardzo na buty i kupowałam głownie w bartku
a teraz Kodnzik nie ma zadnych z usztywniona pietka:-p jedne ma z zabudowanymi palcami ale pietka na pasku, drugie z nike i z qechua, wszystkie maja pasek z tyłu.
jak narazie nie zauwazyłam zadnych nieprawidłowosci.

Mam pytanie :-) Ma może któraś z Was odsprzedać nosidło lub chustę ? Dla dzieciaczka ok 12 kg. Hmm jedziemy na mały urlop w lipcu wiec mam nadzieje ze cos znajde do tego czasu. Mamy punto wiec albo wózek, albo koło zapasowe :-)

Anetkadg - a jadziecie w pierwszej połowie? (my pewnie w drugiej ruszymy na Jurę z Nygusem). Bo jeśli tak - to pożyczę Ci nasze nosidło - mamy profesjonalne górskie nosidło Lafuma - polecam.
Daj znać to Ci wyślę :-)

ninja dziękuję za propozycję :-) Jedziemy na kilka dni w lipcu raczej w drugiej połowie lipca ale tez zależy jak z noclegami i urlopem męża. Jeszcze poszukam ale jak nic nie znajdę w rozsądnej cenie a będziemy jechali jakoś na początku lipca to zgłoszę się do Ciebie :-)

Znalazłam coś takiego na allegro http://www.allegro.pl/item653140813_nosidelka_mei_tai_kangoogoo_farida.html Nosidło dla dzieci nawet 2-3 letnich a kojarzy mi się sposób wiązania z chustami. A teraz to już naprawdę mam dylemat czy nie warto chusty kupić bo można w podobnej cenie je dostać. A fajnie by było żeby posłużyło dłużej bo nie zawsze wygodnie targać wózek.

DORADŹCIE PROSZĘ :-) Dać kobiecie wybór .... ehhh

Mój mąż to w ogóle optymista i stwierdził że młodego będzie na rękach nieść. Już widzę ile byśmy zwiedzili , po pól godziny by chciał wracać do hotelu bo jest zmęczony ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Anetka, musiałabyś sprawdzić, do jakiej wagi dziecka jest to nosidełko. Wygląda bardzo ciekawie. No i na dłuższe spacery na pewno dużo lepsze niż takie na jedno ramię. Ale chyba takie profesjonalne nosidło jest też bardzo dobre na dłuższe wyprawy.

Do góry