reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
a my mamy mieszanke mothercare, Totts (Startrite Micro Tot - Kulfi Kids) i Piccolino, ktore byly drogie jak ch****a ale maja i pietnki, wyprofilowane podbicie, szerokie miekkie palce i mieka podeszwe etc. Tato (chirurg ortopeda) zyc nie dawal dopuki "porzadnych" butow nie kupilismy. Mothercare kazal od razu wyrzucic. podobniez wady ksztaltujace sie w dziecinstwie czesto wylaza w zyciu doroslym roznymi koslawosciami, wiec my na wszelki wypadek trzymamy sie 'zasad':-D

dziewyny musze sie was poradzic.... bo myslalam zeby na jesien kupic malemu lozko takie mniejsze bo jak bendzie dzidzia to bendzie musial oddac lozeczko :szok: do dziewczyn kture maja strasze dzieci...kiedy przenosilyscie dzieciaki do lozek??? I jakiej firmy mebelki macie?

my Oliwie przenosilismy do wiekszego łóżka jak miała ok 3 roku dopiero ale gotowa była juz wcześniej:tak:tak po prostu wyszło:sorry2:ma tapczan z BRW teraz bedziemy przenosiny robic wczesniej a ze dzieciaki beda w jednym pokoju który jest mały to beda miały pietrowe łózko (z czego Oli jest wielce uradowana:-D) i tez jestem n etapie przegladania propozycji w których dół bedzie zabezpieczony barierkami bo Marcel spi bardzo chaotycznie:nerd:

Ostatnia edycja:
Dusia myśmy przenieśli Mele do jej pokoju jak miała 2 lata i wtedy tez było łozko duze juz:tak: mysmy kupili z Ikei.
Mrsf ładne te buciki ale jak na nasze ceny butowe to nie tak strasznie drogie;-)powiedziałbym ze sa średnio drogie;-)

Tez czasem mysle czy J lozeczka nie "otworzyc" ale bym chyba zasnac nie mogla myslac ze J wstanie w nocy i cos przeskrobie - coraz wiekszy sie z niego lobuziak robi...

PM/Ninja, co to za rowerek bo my mamy Smart Trike Deluxe i nie jestem zadowolona

Pytanie do mam z piaskownicami, czy Wasze dzieciaki jeszcze jedza piasek? Ja sie na razie wstrzymalam z zakupem bo na ostatnim naszym plazowym wyjezdzie J ciagle podjadal ale moze w ten weekend znowu sie rozejze. Zamiast piaskownicy maly dostal wodno/piaskowy stol (na razie tylko z woda), ktory uwielbial ale juz sie troche znudzil http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/...s/Little-Tikes-Fun-Factory-Play-Table(0021726)

Mrowa, to Mela byla w Waszej sypialni do 2gich urodzin?

Co do butkow, Totts to barszcz, za to Piccolino dziure w kieszeni wypalaja szczegolnie ze Dzemikowa mamusia kupuje hurtowo bo nigdy na kolor sie nie moze zdecydowac ;-):-D

Niedlugo bedziemy w PL to zobacze tez te Bartki bo widze ze maja dobra opinie.

Mrsf tak do 2-ich urodzin Mela z nami urzedowała:-p:sorry2:ale mnie to nie przeszkadzało wcale ;-) Kondzik tez narazie z nami jest, choc mysle ze na zime bedzie miał swój pokój:tak:

Dusiu, ja mam zamiar przenieść Jolę na większe łóżko-tapczan jak tylko będzie miała swój pokój... podoba mi się takie jak wrzuciła Anetka, z barierką:tak: bałabym się, że spadnie...

MrsF, bardzo fajny ten stolik... moja bawiłaby się w nim bardzo dobrze, bo lubi chlapać się w kałużach, wodzie dla psa... a piasek nadal zjada, ale to pewnie przejdzie:-D

reklama
wiecie, ja mam ostatnio faze na szukanie łózek pietrowych.Wiem ze Łukasz chce je zrobic sam ale pomysłów trzeba poszukac w necie najlepiej więc jestem w swoim zywiole:tak:wiele rozwiązań mi sie podoba i cały czas tez mysle o bezpieczeństwie
coś takiego jak to podoba nam sie obojgu:
Łóżko piętrowe MODEL M103B
tylko z wyższa barierką na górze i z takimi schodkami zamaist drabinki (przy okazji szufladki na drobiazgi):
Łóżko piętrowe z biurkiem
co myslicie??:sorry2:
chciałabym zeby łóżko było dla dzieci tez atrakcją i żeby dawało im sporo radości a przy okazji było funkcjonalne:tak:
no i mysle ze jak Marcellito skonczy 2 latka to go rpzeprowadzimy a na razie będzie spał w naszej sypialni (ale w swoim łózeczku)

Do góry