reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

ja dostałam w zeszłym roku pod choinkę szlafrok taki cienki od teściówki a jak szłam rodzić Oli to moja osobista mama kupiła mi taki cieplutki z grubej froty:tak::-)nie uzywam ich na codzien ale akuratnie mam na ciepło i zimno do szpitala w razie co:tak:

reklama
A ja mam kilka pytań co do zakupów:
1. Polecacie kosmetyki: skarb matki? dziś już miałam w ręku aby kupić ale wolałam się jeszcze upewnić. Myślałam, żeby kupić mydło, oliwkę i szampon z tej serii. Co wy na to.
2. Czy jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to obojętnie jakie? Nie wiem na co przy nich zwracać uwagę:confused::confused: widziałam, że są jakieś też krążki laktacyjne a czym to się różni od wkładek? I polecacie jakąś firmę czy nie ma to znaczenia?
3. A staniki do karmienia...też się zastanawiałam czy kupować rozmiar większy niż taki jak nosze teraz? ile sztuk staników kupujecie? 2 wystarczy?
4. lepiej kupic krem linomag czy sudocerm?

ninja bardzo ładny ten szlafrok cena jest kusząca. Ja co prawda chce sobie kupić krótki i widziałam ostatnio na bazarku taki śmieszny w owieczki, ale nie wiem czy nie jest na suwak, jeśli tak to odpada. Ja też nie przepadam za szlafrokami i mam w domu takie sexy, ale takich nie wezmę:-D

Cicha powiem ci ze ja rzadko ubierałam spódniczki/sukienki bo ejdnak one sie podwijały pod pleckami i chyba Meli było niewygodnie takie j odnosze wrażenie:baffled: wiec nie kupuj za duzo;-)
Ninja ja mam taki frote/polar i jak dla mnei ejst za gruby do szpitala :baffled:a ten co ty pokazałas jest super:-)
Przyszła mamusiu wiec odpowiadam na twoje pytanie
1. nie miałam tych kosmetyków uzywałam Nivea i teraz tez tak robie;-)
2.Ja używam gerbera sa cienkie i mi one najbardziej podeszły:tak:
3.biustonosz kupiłam o rozmiar wiekszy;-)
4.U mnie sudeocrem sie nei sprawdził a linomagu nie używalam . Używałam kremu na odparzenia z nivea.
a Ciuszki przesłodkie:tak::-)

Mrowa dzieki za odpowiedz:-) Tak mi sie wlasnie wydawalo, ze sukieneczki to sa wdzieczne i owszem ale malo praktyczne. Ja jak juz sie za czyms rozgladam to glownie za spodenkamia najlepiej to za takimi wdziankami wszystko w jednym tzn. takie body tylko ze z nogawkami (kurcze nie wiem nawet jak to sie po polsku nazywa:zawstydzona/y::-()

Przyszla mamusiu ja uzywalam kosmetykow z Musteli i z Nivei (potem przezucilam sie na niemiecka Welede) - wszystkie byly dobre. Tych naszych krajowych nie znam bo nie mialam do nich dostepu.
Co do kremow to kupilam sudocrem ale ani razu go nie uzylam. Linomagu nie znam. U nas w uzyciu w razie potzreby byl Bepanten - i ten moge naprawde polecic.
Z wkladek ja uzywalam i lubilam te z Medeli bo byly cienkie, z lekka wyprofilowane i byly na plastry wiec sie nie przesuwaly. Te z Gerbera przyznam ze mnie nie przypadly do gustu.
No a co do biustonoszy do karmienia to ja kupilam jeden taki w sam raz tuz przed porodem i po porodzie byl nadal ok, wiec dokupilam sobie drugi i tyle.

No i zakupy slodziutkie:-)

reklama
Ninja - daj znać co Ci odpisała babka w sprawie szlafroka.
To są wymiary tego siostry i z tego co wiem to rozmiar był uniwersalny. Długość 122, obw. pasa 106, a długość rękawa 48. Ja mam dość długie ręce :-) i lubie mieć wszystko do połowy palców. Ty jesteś niższa i drobniejsza to może akurat będą te rękawy dobre.

Do góry