reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

ja dostałam w zeszłym roku pod choinkę szlafrok taki cienki od teściówki a jak szłam rodzić Oli to moja osobista mama kupiła mi taki cieplutki z grubej froty:tak::-)nie uzywam ich na codzien ale akuratnie mam na ciepło i zimno do szpitala w razie co:tak:

reklama
A ja mam kilka pytań co do zakupów:
1. Polecacie kosmetyki: skarb matki? dziś już miałam w ręku aby kupić ale wolałam się jeszcze upewnić. Myślałam, żeby kupić mydło, oliwkę i szampon z tej serii. Co wy na to.
2. Czy jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to obojętnie jakie? Nie wiem na co przy nich zwracać uwagę:confused::confused: widziałam, że są jakieś też krążki laktacyjne a czym to się różni od wkładek? I polecacie jakąś firmę czy nie ma to znaczenia?
3. A staniki do karmienia...też się zastanawiałam czy kupować rozmiar większy niż taki jak nosze teraz? ile sztuk staników kupujecie? 2 wystarczy?
4. lepiej kupic krem linomag czy sudocerm?

ninja bardzo ładny ten szlafrok cena jest kusząca. Ja co prawda chce sobie kupić krótki i widziałam ostatnio na bazarku taki śmieszny w owieczki, ale nie wiem czy nie jest na suwak, jeśli tak to odpada. Ja też nie przepadam za szlafrokami i mam w domu takie sexy, ale takich nie wezmę:-D

Cicha powiem ci ze ja rzadko ubierałam spódniczki/sukienki bo ejdnak one sie podwijały pod pleckami i chyba Meli było niewygodnie takie j odnosze wrażenie:baffled: wiec nie kupuj za duzo;-)
Ninja ja mam taki frote/polar i jak dla mnei ejst za gruby do szpitala :baffled:a ten co ty pokazałas jest super:-)
Przyszła mamusiu wiec odpowiadam na twoje pytanie
1. nie miałam tych kosmetyków uzywałam Nivea i teraz tez tak robie;-)
2.Ja używam gerbera sa cienkie i mi one najbardziej podeszły:tak:
3.biustonosz kupiłam o rozmiar wiekszy;-)
4.U mnie sudeocrem sie nei sprawdził a linomagu nie używalam . Używałam kremu na odparzenia z nivea.
a Ciuszki przesłodkie:tak::-)

Mrowa dzieki za odpowiedz:-) Tak mi sie wlasnie wydawalo, ze sukieneczki to sa wdzieczne i owszem ale malo praktyczne. Ja jak juz sie za czyms rozgladam to glownie za spodenkamia najlepiej to za takimi wdziankami wszystko w jednym tzn. takie body tylko ze z nogawkami (kurcze nie wiem nawet jak to sie po polsku nazywa:zawstydzona/y::-()

Przyszla mamusiu ja uzywalam kosmetykow z Musteli i z Nivei (potem przezucilam sie na niemiecka Welede) - wszystkie byly dobre. Tych naszych krajowych nie znam bo nie mialam do nich dostepu.
Co do kremow to kupilam sudocrem ale ani razu go nie uzylam. Linomagu nie znam. U nas w uzyciu w razie potzreby byl Bepanten - i ten moge naprawde polecic.
Z wkladek ja uzywalam i lubilam te z Medeli bo byly cienkie, z lekka wyprofilowane i byly na plastry wiec sie nie przesuwaly. Te z Gerbera przyznam ze mnie nie przypadly do gustu.
No a co do biustonoszy do karmienia to ja kupilam jeden taki w sam raz tuz przed porodem i po porodzie byl nadal ok, wiec dokupilam sobie drugi i tyle.

No i zakupy slodziutkie:-)

reklama
Ninja - daj znać co Ci odpisała babka w sprawie szlafroka.
To są wymiary tego siostry i z tego co wiem to rozmiar był uniwersalny. Długość 122, obw. pasa 106, a długość rękawa 48. Ja mam dość długie ręce :-) i lubie mieć wszystko do połowy palców. Ty jesteś niższa i drobniejsza to może akurat będą te rękawy dobre.

Do góry