reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
ojjj ale się naczytałam:-):-):-) a ja ze wszystkim w lesie.. ale od stycznia zacznę szaleństwo zakupowe, tym bardziej, że nie będę chodzić do pracy:-) no i nadal nie znam płci, choć wczoraj lekarz stwierdził, żeby różowego nie kupować..;-);-);-) no cóż droczy się ze mną i tyle...

dziękuję za wszelkie rady dotyczące laktatorów.. pytałam też położną.. i wniosek ogólny był taki, że nie ma idealnego rozwiązania, ale oprócz Aventu polecała też Medelę, bo w wielu przypadkach, które ona znała Medela spisała się lepiej, no i cena atrakcyjniejsza... na następnej Szkole Rodzenia ma być pani ze sklepu z takimi akcesoriami i będziemy miały mozliwość "pomacania" różnych laktatorów i nie tylko... dla mnie to bardzo ważny zakup, bo chciałabym karmić jeszcze po powrocie do pracy i bez dobrego sprzętu sobie nie poradzę..

Dusia kołyska cudna, ale tak jak pisza dziewczyny - łóżeczko praktyczniejsze..

PrzyszłaMamusia oj widzę, że ty juz gotowa jesteś:-):-) no ale w końcu jesteś na początku naszej listy:-) musze wziąć z ciebie przykład..

weronikaa jeśli chodzi o kosmetyki to wiem tylko, że raczej nie polecają Johnsona.. a resztę to już niestety trzeba na własnym dziecku przetestować.. wiem, że sudocrem jest ogólnie polecany, ale w moim przypadku położna kategorycznie zakazał go stosować, bo ma za dużo cynku czy jakoś tak i przyczynił sie do zaognienia pupy mojego maluchę.. sytuacje uratował ostatecznie termentiol, cho0ć i linomag nie zawiódł.. ale z kolei moim znajomym lekarz zakazał stosowania termentiolu.. i na ulotce też pisza coś o przeciwskazaniach do stosowania u takich maluchów..

co do foczki to ja też nie kupuję, bo przeraża mnie perspektywa układania maleństwa na takim twardym plastiku.. ręka zdecydowanie spisała się najlepiej, choć pomocna była też taka wkładka z gąbki, choć wiem, że jej zarzucają, ze trudno ją utrzymać w czystości..
MATERACYK ,GĄBKA DO WANIENKI (288057835) - Aukcje internetowe Allegro

weronikaa naprędce znalazłam na allegro takie majty, ale są nawet różne fasony... tylko stringów nie widziałam:-):-):-)

POPORODOWE MAJTKI CENA ZA 5 sztuk rozm L PROMOCJA (290045312) - Aukcje internetowe Allegro
ORYGINALNE - WIELORAZOWE MAJTKI POPORODOWE+GRATIS (285053890) - Aukcje internetowe Allegro

Ale powiedzcie szczerze, te majty to takie konieczne są? Zwykłe bawełniane nie mogą być? Bo przeraża mnie perspektywa siatki na tyłku :szok::wściekła/y: No i ja tam bardziej za figami jestem a nie tak jak te "boxerki" grrrrrrr

Ostatnio ten wątek robi się najbardziej "gorący":-D.

My dziś zakupiliśmy też wózek a właściwie złożyliśmy zamówienie(no i tez nie my tylko teście;-)), bo na wózek czeka się miesiąc. Wózek wybraliśmy firmy teutonia no i plus różne gadżety (torba, moskitiera, śpiworek, przedłużenie-zamiast gondoli, no i przejściówkę do fotelika samochodowego, czyli w sam "szkielet" można wpiąć fotelik i przypomina wózek)
http://swiatdziecka.com.pl/index.php?pId=7350

Hmmm powiedzcie co to za siatkowe majtki? Bo lukam właśnie na Allegro i nic takiego nie ma :dry: Są tylko normalne pod brzuszek albo jakieś jednorazówki. I czy są konieczne? nie wystarczą zwykłe bawełniane?
to są jednorazowe majty do kupienia w sklepach medycznych i ciązowychj przynajmneij u mnie w mieście sa tutaj tak dostepne;-)

Długo tu nie zaglądałam i dopiero teraz przeglądnełam zaległe posty.
PrzyszłaMamusiu - super ta lista potrzebnych rzeczy :-) no i widze że z grubsza większość mam ;-)
No i powiedzcie mi jeszcze, bo głównie musze kupić kosmetyki dla Niuni, kupiłam tylko oliwke bambino (bo tak mi poleciła koleżanka), a co do mydełka to mówiła żeby na początek szare. Do pupy termentiol i na pępek spirytus, ale wydaje mi się że lepsze będą te waciki nasączone spirytusem (gotowe w aptece), a buźke myć rumiankiem :cool:
Chyba to wszystko co mi mówiła, zgadzacie się z tym?? :confused:
Mydło szare ejst najlepsze bo najmniej uczula
a do pupy tormentiol to sporadycznie jak jest duze odparzenie bo on ma jakiś kwas borowy który nei nadaje sie dla takich maluszków Lepiej kupić sudocrem, maść przeciw odparzeniom a jego używac tylko w poważnych przypadkach
a do mysia buzi wystarczy przegotowana woda bo Rumianke moze uczulac;-)
co do wacików to ja słysząłam różne opinie na ich temat i używałam spisytusu

reklama
Do góry