reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Marteczka, widzę, że wpadłaś na całego w wir zakupów:-):-) Ja jeszcze się wstrzymuję, ale planowałam w styczniu zacząć na całego a to przecież tuż tuż:-D. Narazie mam dużo ubranek od koleżanki i kilka swoich zakupów.
Kosmetyki mogą być np. Skarb Matki - są w dobrych cenach i w całej serii znajdziesz wszystko co chcesz, albo Bambino, tylko, że nie mają zbyt dużego wyboru, ja planuję na początek używać właśnie Skarbu Matki.

reklama
Ja tez tym razem zacznę od Skarbu Matki bo po poprzednim razie mam uraz do oliwki Bambino-jak ją widzę a juz jak czuję to mnie trzęsie(ale to jest zwiazane z moim zapaleniem piersi które miałam i musiałam tą oliwką rozmasowywać te kule armatnie w cycorkach-brrrrrrrr)

marteczka ja jzu zakupiłam kosmetyki do pielęgnacji z nivea baby u Meli sie sprawdizły więc myśle ze teraz tez;-)

Dziewczyny potrzebuje porady :-)

Niewiem czy kupic takie luzeczko turystyczne na pierwszych pare miesiecy do nas do sypialni

Czy taka kolyske

wydaje mi sie ze to lozeczko jest praktyczniejsze bo puzniej mozna go wykorzystac jako kojec a z kolyska juz sie nic nie da zrobic, ale jest taka slodka :-D

Jeśli ci się zmieści to lepiej to łóżeczko bo potemmożesz je wykorzystać czy to na jakieś wyjazdy,czy też jako kojec.Ja mam tez takie turyst.ale muszę kupić teraz coś w stylu kosza do sypialni na te pierwsze miesiące bo niestety ale ani turyst.ani normalne mi się teraz nie zmieści.Normalne będzie sobie stało u Gabrysi w pokoju,a u nas coś mniejszego

Marteczka widzę, ze idziesz na całego z zakupami!!:-D
Ja się ostro do tego zabieram już w styczniu, nie mam prawie nic, oprócz ciuszków, a tyle jest do kupienia:tak:
Dusia praktyczniej będzie kupić łóżeczko, na dłużej się przyda, ale kołyska jest cudowna:-)
Wiecie że w ogóle nie znam tych kosmetyków Skarb Matki?? Muszę o nich poczytać
Z Milo używałam Penatena, ale to było prawie 10 lat temu:-D;-).

Dusia moim zdaniem lepsze łóżeczko jest bardziej praktyczniejsze a kołyska faktycznie sama słodycz:-):-):-)
ja juz wyprałam ciuszki w jelpie i 3 pralki wyprasowałam teraz jeszcz e3 sie susza i jutro powtórka z rozrywki:-p

My właśnie wróciliśmy z mężem z zakupów dla córeczki...ale się nachodziłam:baffled:.

Kupiliśmy: przewijak(taki z gąbki, który położę na przewijak od łóżeczka drewniany),pokrowiec frotte na przewijak, pieluchy tetrowe, smoczek, Fride(aplikator do noska), ręcznik z kapturkiem (drugi, bo pierwszy dotrze za kilka dni, bo kupiłam przez allegro razem z pościelą i kocykiem w komplecie), skarpetki (chyba z 6 par), rajstopki (4 pary-kurcze nawet nie wiedziałam, że rajstopki są takie drogawe kosztowały po 10-12zł dla takiej małej niuni), termometr do kąpieli, szczoteczkę do włosów, nożyczki, podkład pom materac z ceratki, buciki tenisóweczki i czapeczki 2 takie tuż po urodzeniu (mimo, że mam kilka po koleżance, ale mi się spodobały) i jedną ciepłą na wyjście ze szpitala. A i kupiłam sobie już majteczki z siateczki po porodzie;-).

Karuzela też już zakupiona :-) tylko czekam na odbiór.

A kupiłam jeszcze falbankę (link poniżej), bo mi się strasznie spodobała-jako dekoracja (mam ciemne łóżeczko to będzie fajnie wyglądać).
EKSKLUZYWNA FALBANKA Z SZYFONU - OKAZJA !!! (275702023) - Aukcje internetowe Allegro.

Ale jestem chwalipięta:zawstydzona/y::zawstydzona/y:...wybaczcie, ale musiałam:zawstydzona/y:, bo cieszy mnie nawet kupowanie patyczków higienicznych dla dzieciaczka:-D.

A powiedzcie mi używałyście kosmetyków z serii Skarb Matki oliwki do smarowania ciemieniuszka? Bo się zastanawialiśmy czy coś takiego kupić?

Już coraz więcej takich drobiazgów mam zakupionych...a w niedzielę zamierzamy skręcić już łóżeczko:-)...poczeka sobie te 1,5 -2 m-cy :-D.
Dziś sobie uświadomiłam, że donoszoną ciąże już będę miała w połowie lutego to tylko 5-6 tygodni:szok::szok::szok:.
Od stycznia biorę się za pranie i prasowanie ciuszków, a pod koniec już chyba za pakowanie torby:szok:.

mrowa- wow szybko ci to poszło:tak: już 3 pralki zdążyłaś wyprasować :szok:. Ja się biorę za to od środy...szczerze mówiąc nie mogę się doczekać:-D.

reklama
Do góry