reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Przyszła mamusiu ja dzisiaj zakupiłam właśnie taką:-Dtylko seledynową w Realu zapłaciłam 40zł.Bardzo ładna,spora i wydaje mi się że będzie wygodna,póżniej dzidziuś siada sobie w drugą stronę i też jest podtrzymywany.
I kosmetyki do pielęgnacji kupiłam Nivea baby(Mrówa-przekonałaś mnie;-))!

no ja też jak w zeszłym tygodniu prałam i prasowałam 3 pralki to stwierdziłam,że takie malutkie się fajnie prasuje bo się całe na desce mieszczą :-D,poukładałam w komodzie dla niej rozmiarami wszystko,śpoichy,body,kaftaniki.A dziś te rzeczy co mi z allegro przyszły wyprałam.

Ach dziewczyny,
fajne te wasze zakupy! Ja też zaczynam powoli kupować ciuszki i stwierdzam, że w h&m mogłabym ubrać całe dzieciątko i wcale nie miałabym potrzeby żeby chodzić po innych sklepach. Jak zrobię zdjęcia to prześlę ;)

Ja dzisiaj załączyłam pralkę bo mnie przeraziłyście że już macie poprane wszystko i przygotowane.Dla siebie juz mam prawie wszystko do szpitala(łącznie z mega sexownymi koszulami-zwłaszcza że nienawidzę spać w koszuli nocnej:-D)

Przyszła mamusiu ja nie kupuje takiej foczki bo wydaje mi sie ona mało praktyczna bo raczej takiego maleństwa nei włożysz do niej bo moze sie przechylic i wypaść lepiej moim zdaniem myć na ręku;-)
Marteczka mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z nich bo ja byłam :tak:
Mamma ja mam dla dzidizusia juz wszystko wyprane i wyprasowane i dzis poukładałam w szafie:tak: za to nei mam nic dla siebie rpzygotowane tzn mam kupione 2 koszule do karmienia ,majty siatkowe ale pozatym to nic :-p
po nowym roku biore sie za to no i musze pokupowac jeszcze jakies smoczki itd;-)

Widzę że już prawie wszystkie "przygotowane na całego"....A ja jeszcze NIC!
Wogóle to jeszcze nieznam płci:-(...Łatwiej wam już decydować się na konkretny kolor...no ja jeszcze poczekam do 8.01(bo wtedy mam wizytę),i o ile pokaże moje maleństwo kim jest,to już konkretnie będzie albo róż albo błękit...Ale jak nadal będzie wstydliwe..to i tak będę musiała kompletować wyprawkę...:tak:
Też uważam(z doświadczenia)że takie maleństwo to najbezpieczniej (i najlepiej-przynajmniej dla mnie)jest kąpać w wanience bez dodatkowych "elementów"jak pisała mrowa" na ręce"

dev066pr___.png

Hmmm powiedzcie co to za siatkowe majtki? Bo lukam właśnie na Allegro i nic takiego nie ma :dry: Są tylko normalne pod brzuszek albo jakieś jednorazówki. I czy są konieczne? nie wystarczą zwykłe bawełniane?

reklama
Długo tu nie zaglądałam i dopiero teraz przeglądnełam zaległe posty.
PrzyszłaMamusiu - super ta lista potrzebnych rzeczy :-) no i widze że z grubsza większość mam ;-)
No i powiedzcie mi jeszcze, bo głównie musze kupić kosmetyki dla Niuni, kupiłam tylko oliwke bambino (bo tak mi poleciła koleżanka), a co do mydełka to mówiła żeby na początek szare. Do pupy termentiol i na pępek spirytus, ale wydaje mi się że lepsze będą te waciki nasączone spirytusem (gotowe w aptece), a buźke myć rumiankiem :cool:
Chyba to wszystko co mi mówiła, zgadzacie się z tym?? :confused:

Do góry