reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy

cicha, moi rodzice szukają tych wózków w Nowym Jorku i zonk - bo nie ma! W każdym sklepie mówią im, że ta firma jest dostępna tylko w sprzedaży przez internet. Tego się nie spodziewałam :/ W końcu zamawiamy w sieci i podajemy adres rodzicow, bo tak będzie taniej.

ninja, moja niespełna dwuletnia córa jak dorwie drewniany młotek, to też wszystko naprawia :) Wspaniały prezent, maluch na pewno się ucieszy!

Przy córeczce miałam takie nieduży kocyk, w sumie sztuczny z domieszka bawełny. Irenka jako noworodek spała w rożku i jak było chłodno to przykrywaliśmy ja dodatkowo kocykiem, jak było cieplej to tylko kocykiem bez rożka. Dodatkowo leżała na nim przez dzien, otulałam ją przy karmieniu, do teraz służy do otulania nóżek jak jest chłodno, tylko teraz jakoś dziwnie się skurczył ;)
Ja miałam kupić taki Kocyk Polarowo-Bawełniany -by 4baby (275490665) - Aukcje internetowe Allegro ale w sklepie brakło nam kasy wiec kupiliśmy tylko rożki a kocyk został na następny raz.

Śpiworka nie używałam, chciałam zacząć jak mała miała z pół roku ale ona do dziś w nocy wystawia nogi na lampę i nie chciała spać w śpiworze bo krępował jej ruchy :)

reklama
A z tymi kocykami to strzeliłaś jak nasza Mrowa - dalej nic nie wiem :sorry2::-):-p. Opowiedz o tych zastosowaniach bo ja nawet nie mam bliskich znajomych co mogłabym się poradzić... :sorry2:

po pierwsze to jest znaczna róznica w grubosci, a więc wybierasz czy potrzebujesz cieplej malucha otulić czy tylko lekko przyrzucic.. ja nie miałam pościeli do wózka, a z gondoli Bartek szybko wyrósł, wiec też się świetnie spisywały jako podkładki pod spód albo kołderki albo poduszki.. ten akrylowy jest nadal w użyciu, bo był większy i Bartek bardzo lubi się nim otulić i oglądać bajkę.. polarkowe i wełniane miałam mniejsze, więc juz ich nie wykorzystuję.. takich podstawowych różnic można jeszcze znaleźć sporo, ale generalnie to myślę, że kocyki różnej grubości zawsze się przydadzą i warto mieć przynajmniej dwa... teraz są fajne rozwiązania, które kiedys pokazywała chyba giza kocyk z zatrzaskami, z którego tworzy się coś w rodzaju śpiworka.. widziałam taki w sklepie za około 100zł - ale to juz 2 w jednym... ja się chyba na taki skusze, bo nie chce zabierac kocyka Bartkowi.. dostał go w prezencie od chrzestnego, więc niech już bedzie jego..

cicha, moi rodzice szukają tych wózków w Nowym Jorku i zonk - bo nie ma! W każdym sklepie mówią im, że ta firma jest dostępna tylko w sprzedaży przez internet. Tego się nie spodziewałam :/ W końcu zamawiamy w sieci i podajemy adres rodzicow, bo tak będzie taniej.

Remeny ja bede robic dokladnie tak samo tzn. kupowac on line i wysylac do znajomych bo na necie mozna juz kupic za 435 no i nie trzeba placic podatku:-) A poza tym maz nie mialby czasu na latanie po sklepach wiec tylko taka opcja wchodzi w gre.

Ninja-- za 30 zł, to powiem Ci, że warto te wałeczki kupić!
Ja kocyków miałam kilka,jeden akrylowy, jeden taki cieńki polarkowy i taki z jednej strony polar a z drugiej bawełenka! Wszystkie mi się super przydały! No tyle tylko, że teraz do użytku nadaje się tylko ten akrylowy, bo pomimo wielu prań w ogóle się nie zmienił- reszta, co tu dużo gadać teraz służy do zabawy z lalami- Amelce! Ale to nie problem ,kocyki są w bardzo przystępnych cenach!:-):-)

ninja
tego typu kocyk bawełniany
KOCYK*EARLY DAYS*DWUSTRONNY *BAWEłNIANY Z ANGLII (272715984) - Aukcje internetowe Allegro
i tego typu śpiworek
ŚPIWÓR ZE SMOKIEM (276147264) - Aukcje internetowe Allegro
tylko ja mam takie ze zwykłej bawełny, jak na pościel
zupełnie zapomniałam o tym kocyku 3 w 1. To właśnie przez ten kocyk nie używałam tych grubych akrylowych. Po pierwsze był bardzo ciepły, łatwo się go prało i szybko sechł. I był dużo milszy od tych akrylowych.
A tak się w nim prezentował Przemko
IMG_2288.JPG

skaba, ten nasz kocyk nie jet z polaru. Ale nie wiem z czego :-( Jest zapinany na zatrzaski i można też z niego zrobić rożek. A wszystkie kocyki pomimo bardzo częstego prania wyglądają bardzo dobrze.

reklama
Kocyków ci u mnie dostatek:-DMam i taki i taki,wszystkie się przydały..A teraz planuję zamówić kocyk z imieniem i datą urodzenia,ale to dopiero jak już się urodzi i poznam datę-widziałam na tvn style takie i mi się spodobały:cool2:

Do góry