reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy

Ninja ja nie rozwieje twego kocykowego dylematu bo sama kupowalam zawsze jak najbardziej naturalne czyli bawelniane albo welniane (jesli tak je mozna okreslic:-)).

A Julkowi tez podkladalam zrolowany recznik jak chcialam, zeby przez jakis czas spal na okreslonym boku.

reklama
ninja, jeśli kosztują 30 zł, to można zaszaleć :-) 3 lata temu był to spory wydatek, nie pamiętam ile takie coś kosztowało, ale na pewno dużo więcej. W ogóle widzę, że od czasu kompletowania poprzedniej wyprawki dużo rzeczy spowszedniało, a co za tym idzie i staniało. No i jest sporo nowości.

Ninja jak tylko 30 zł to mozna zaszalec ;-) myślałam ze duzo wiecej bo jak Giza pisała to za Meli ciazy było to znacznie droższe;-)

Ninja, te wałeczki podobno nie są wcale praktyczne. Słyszałam o nich wszystko: za grube, za krótkie, za sztywne, ale nigdy, że wygodne:no: (ale to nie moja opinia, tylko klientów sklepu w którym pracuję, czasami naprawdę fajnych i pomocnych rzeczy można się dowiedzieć). Z tego też źródła wiem, że zamiast pościeli na początek lepiej sprawdzają się śpiworki i już sobie takie śliczniusie dwa odłożyłam, teraz zastanawiam się nad rozmiarem - i tutaj pytanie do bardziej doświadczonych mamuś: czy na początek kupić malutki rozmiar, czy można zacząć od razu np od 74, bo wydaje mi się, że nie ma znaczenia czy w nóżkach będzie mniej czy więcej miejsca?? Poradźcie..:baffled:

Siwona ja bym kupila spokojnie wiekszy. Czasem masz nawet takie podpinane na dole tzn. dol sie zatacza i zapina na dwa zatrzaski - tak, ze spiworek jest krotszy. A jak takiej opcji nie ma to tez nie problem - bo wiecej miejsca w nozkach rzeczywiscie nie przeszkadza.
Ja od poczatku uzywalam takich wiekszych i problemow nie mialam:-)

mój synio dostał podobny zestaw na urodziny i jest nim zachwycony... wszystko już mam nareperowane.. najczęściej młotkiem i piłą...:-):-):-)

a w sprawie pościeli to idealnie pasowałaby do kolorystyki mojego kącika dla malucha.. tyle, że jedyna tapeta unisex w sklepie była w misie no i teraz poszukuję pościeli w misie:-):-) choć wydaje mi się, że maluch odziedziczy pościel po starszym bracie..

i żeby nie było zbyt łatwo zdecydować to powiem, że u mnie pościel służyła od pierwszych dni do około 18 mies... dla odmiany nie miałam śpiworków...

ninja ja też kupowałam i akrylowy i polarowy kocyk.. one maja troszke inne zastosowanie i możesz wtedy wybrac w zależności od potrzeb..

ninja, u mnie te grube koce akrylowe to przydały się tylko zamiast tych wałków do podkładania przy spaniu. Teraz jeden wrzuciłam w poszwę i służy zamiast kołdry. Natomiast świetnie sprawdził się u mnie bawełniany - taki kocyk zszyty z dwóch warstw, w dotyku jak grubsza podkoszulka bawełniana. Poszukam czegoś takiego na allegro i wrzucę link. A drugi kocyk polarowy, ale też cieniutki. Jak było chłodniej, to przykrywałam Przemka dwoma kocykami i wystarczało.
Podobnie jak u innych dziewczyn byłam zadowolona ze śpiworków. U nas nie sprawdził się taki rozpinany z przodu - jak tylko odpinałam do zmiany pieluszki to Przemko się wybudzał. Kupiłam potem taki zapinany na ramionkach na zatrzaski i na dole dookoła. Więc przy zmianie pieluszki po nocnym karmieniu rozpinałam tylko tą dolną część. Teraz drugi taki dokupiłam. Też poszukam jakiejś aukcji z tego typu śpiworkiem. I one zazwyczaj mają duży przedział wzrostowy. Za dużego nie radzę kupować, zwłaszcza przy troszkę większym dziecku, takim, które samo się trochę rusza, bo wpada do środka.
A teraz kupiłam jeszcze takie śpiworki-otulacze zamiast rożka. Kiedyś już o nich pisałam. Zobaczymy jak się sprawdzą w praktyce.

reklama
mój synio dostał podobny zestaw na urodziny i jest nim zachwycony... wszystko już mam nareperowane.. najczęściej młotkiem i piłą...:-):-):-)

ninja ja też kupowałam i akrylowy i polarowy kocyk.. one maja troszke inne zastosowanie i możesz wtedy wybrac w zależności od potrzeb..

Ale się uśmiałam z tego, że masz wszystko nareperowane hahaahahahahaa! To jednak odpowiedni prezent zamówiłam - taki praktyczny... :-D:-D:-D

A z tymi kocykami to strzeliłaś jak nasza Mrowa - dalej nic nie wiem :sorry2::-):-p. Opowiedz o tych zastosowaniach bo ja nawet nie mam bliskich znajomych co mogłabym się poradzić... :sorry2:

Do góry