reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy

Doris fajniutkie - takie cieplutkie i stonowane. Ja jeszcze nic nie mam i powiem, ze jakos sie nawet nie spiesze tzn. nie ciagnie mnie do zakupow. Jak juz cos kupuje to dla Julka a dla malej nic. Czekam chyba az na swieta bedziemy w Belgii u tesciow i wtedy tam poszaleje bo lubie belgijska mode dziecieca:-) A najgorszym wypadku jak sie nie wyrobie z zakupami to pierwsze tygodnie mala bedzie ubrana na chlopca;-):-)

reklama
Ninja moj w tym wieku nosil na 86 - no ale tu sporo zalezy tez od dziecka no i od firmy (bo rozmiary roznych marek nie sa sobie rowne). Ogolnie rozmiar 86 bylby jednak chyba odpowiednio trafiony.

No ja sie wzięłam ostro za zakupy maluszowe:-). Co prawda na razie przez wyszukiwanie ale już mam kilka rzeczy upatrzone jeszcze tylko muszę rozwiać niektóre wątpliwości:dry:.Mam nadzieję, że mi pomożecie.

Powiedzcie mi mamusie jaki wymiar pościeli/kołderki kupujecie? 135 x 100 cm? Bo mi coś wydaje się duży taki format? Skoro wymiary łóżeczka są 120x60:confused:
A kocyki jakiej wielkości kupujecie?
Kupujecie też jakąś ceratę pod prześcieradło?:confused:
Ja już upatrzyłam sobie: pościel, kocyk, okrycie kąpielowe, kołderę z podusią i karuzelę. Oto linki:
Niealergizujące WYPEŁNIENIE do POŚCIELI 100x135 (278007452) - Aukcje internetowe Allegro
!!Pięęękna pościel DREWEX AT 3-el. PROMOCJA!!! (277992077) - Aukcje internetowe Allegro
OKRYCIE kąpielowe z kaptur. Drewex AT (277995620) - Aukcje internetowe Allegro
..Mięciutki PLED kocyk 135x100 duck Nowość (280500894) - Aukcje internetowe Allegro
*** PRZEŚCIERADŁO frotte 120x60cm *** (281529316) - Aukcje internetowe Allegro
TINY LOVE - KARUZELA POSTACIE + @ GRATIS A KUKU @ (280800201) - Aukcje internetowe Allegro

Co wy o tym myślicie?

PrzyszłaMamusia - pościel śliczna! ale wymiar to chyba duży (ale o tym najlepiej wypowiedzą się mamy z doświadczeniem).
Ja kupuję prześcieradło gumowane jako podkład i dopiero prześcieradełka z gumką.

Przyszła mamusiu fajne te rzeczy a karuzela bajerancka:-) ja nei pamietam jakie mam wymiary kołderki wiem tylko ze jest antyalergiczna

ja nie daje żadnej ceratki pod prześcieradło bo nei ma sensu i tak będzie spało w pampersie ;-)wydaje mi sie ze ajk jest ceratka to jest neiwygodnie bo skóra nie oddycha bo leży na ceracie:confused:

Przyszla mamusiu ladnego wyboru dokonalas:-) Ja niestety na temat poscieli nic nie wiem bo do tej pory jedziemy na spiworkach i kocyku. Co do ceratki to ja bym kupila - nie musi byc taka na calosc ale moze jedynie taki pas na srodek lozeczka - bo jednak przecieki sie zdarzaja. Jak sie na to wrzuci przescieradelko to powinno byc ok dla malucha.
Karuzelka super - wyrazna i kolorowa wiec bedzie zracac uwage. Gdybym kupowala to kupila bym taka sama. Dodam jeszcze ze warta polecenia jest tez taka rozkladana materialowa ksiazeczka tej firmy - z jednej strony czarno bialo czerwona z drugiej kolorowa. Rozklada sie jak harmonijka wiec mozna ja przywiazac do lozeczka lub wlozyc do wozka - moj bardzo ja lubil. Jak znajde link to wkleje o co mi chodzi.

reklama
Ja kupię ceratowe gumowane prześcieradło, bo wydaje mi się, że z moim zerowym doświadczeniem to przynajmniej na początku przecieki będą się zdarzały ;-):-D

A karuzela ładna, tyle, że z racji mojego i małżona świra już zachorowałam na karuzelkę Chicco z królikiem spadochroniarzem :-D

Do góry