reklama
ninjacorps
Marcóweczka 2008
My też gry "dostosowujemy" wg naszych potrzeb, jeśli Bubu ich jeszcze nie kuma.
Moja kuzynka pracuje w Granna, więc mamy tzw. łatwy dostęp do akurat tych gier
Moja kuzynka pracuje w Granna, więc mamy tzw. łatwy dostęp do akurat tych gier
polecam bajki-grajki i inne słuchowiska na płytach. Z Bajek-Grajek Mila najbardziej lubi "O Tadku niejadku, babci i dziadku", "Jaś i Małgosia", "Tymoteusz Rymcimci" (choć na to już zaczyna być za duża, raczej dla młodszych dzieci), "Piotruś Pan", "Król Bul" (to ostatnio płyta nr 1), "Zając Poziomka wśród piratów", "doktor Nieboli". Dużo piosenek, fajni aktorzy. Przemek z grajek jeszcze lubi "Dzieci taty abecadła" i "dzieci pana astronoma". Kupiłam ostatnio "przygody Tomka Sawyera", ale dzieciakom nie przypadł do gustu.
Z wydawnictwa Siedmioróg mamy "Scooby Do i klątwa Kleopatry" no i to obydwoje chętnie słuchają. "O smoku wawelskim" też chętnie słuchają. Ale to już nie są bajki muzyczne. Choć fajnie dopracowane dźwiękowo. Sama chętnie słucham, choć już bokami mi wychodzi ;-)
Płyty z serii "Dziecko" - czyta Wojciech Mann. Te Przemek uwielbia. Ja też chętnie słucham.
Płyty do słuchania mamy głównie w aucie. Koniecznie na dłuższe trasy. Ale jak dzieciaki chore to wtedy w domu też słuchamy.
U babci jest "Kopciuszek" "Kopciuszek" - Charles Perrault - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 10 zł. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin... Mila uwielbia, ja jestem chora jak ma słuchać. Jedyny plus to piosenki. Ale osoby czytające - koszmar. A my mamy takiego "kopciuszka" "Kopciuszek / Wyssane z palca" - Jan Brzechwa - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 8 zł. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin... i tego mogę polecić.
Z wydawnictwa Siedmioróg mamy "Scooby Do i klątwa Kleopatry" no i to obydwoje chętnie słuchają. "O smoku wawelskim" też chętnie słuchają. Ale to już nie są bajki muzyczne. Choć fajnie dopracowane dźwiękowo. Sama chętnie słucham, choć już bokami mi wychodzi ;-)
Płyty z serii "Dziecko" - czyta Wojciech Mann. Te Przemek uwielbia. Ja też chętnie słucham.
Płyty do słuchania mamy głównie w aucie. Koniecznie na dłuższe trasy. Ale jak dzieciaki chore to wtedy w domu też słuchamy.
U babci jest "Kopciuszek" "Kopciuszek" - Charles Perrault - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 10 zł. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin... Mila uwielbia, ja jestem chora jak ma słuchać. Jedyny plus to piosenki. Ale osoby czytające - koszmar. A my mamy takiego "kopciuszka" "Kopciuszek / Wyssane z palca" - Jan Brzechwa - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 8 zł. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin... i tego mogę polecić.
Dusia08
Marzec '08
Super pomysl z tymi bajkami do sluchania! Moj tato sie wybiera do Polski niedlugo wiec dam mu liste ;-) Dzieki
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Dziewczyny - mam pytanko: jakich firm buty kupujecie dzieciakom?
Tymon miał w tamtym sezonie (r. 22) i w poprzednim też (r. 21), bardzo podobne do tych: buty bartek nowe roz 24 (1481264524) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy , ale nie ukrywam, szukam czegoś ciut tańszego... Tyle, że wiem, że tamte są naprawdę świetne i zastanawiam się też czy to nie skórka za wyprawkę kupić tańsze... nie wiem..
A tu trafiłam ładne butki (już przyszły i są naprawdę fajne) :
Trzewiki Mothercare nr 24 dla chłopca nowe!!! (1465200459) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Tymon miał w tamtym sezonie (r. 22) i w poprzednim też (r. 21), bardzo podobne do tych: buty bartek nowe roz 24 (1481264524) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy , ale nie ukrywam, szukam czegoś ciut tańszego... Tyle, że wiem, że tamte są naprawdę świetne i zastanawiam się też czy to nie skórka za wyprawkę kupić tańsze... nie wiem..
A tu trafiłam ładne butki (już przyszły i są naprawdę fajne) :
Trzewiki Mothercare nr 24 dla chłopca nowe!!! (1465200459) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Ninja, nie wiem co Ci doradzić z butami. Te z mothercare wyglądają na ciężkie. Nie zdecydowałabym się na nie bez wzięcia do ręka :-( Za to mogę polecić takie Decathlon - obuwie buty QUECHUA - Arpenaz 50 QUECHUA - na kilkugodzinne spacery po łatwych szlakach
buuu, zjadło mi część posta :-(
Te buty z decathlonu mogę polecić. Mila miała w zeszłym roku, a Przemek chodził w tym modelu przez dwa lata. Musiały być dla nich wygodne, bo innych potem nie chcieli zakładać.
A może takie? PRIMIGI - trzewiki - R 24 - SUPER CENA !!! (1444196214) - Aukcje internetowe Allegro Z Primigi kupowałam buty i bardzo fajne są. Dla mnie lepsze niż bartek
Te buty z decathlonu mogę polecić. Mila miała w zeszłym roku, a Przemek chodził w tym modelu przez dwa lata. Musiały być dla nich wygodne, bo innych potem nie chcieli zakładać.
A może takie? PRIMIGI - trzewiki - R 24 - SUPER CENA !!! (1444196214) - Aukcje internetowe Allegro Z Primigi kupowałam buty i bardzo fajne są. Dla mnie lepsze niż bartek
reklama
Mila na urodziny dostała kasę od cioci i poszłyśmy do sklepu. Wybrała sobie skoczka - nasz wygląda jak renifer. To taka wersja piłki do skakania dla młodszych dzieci. Rewelacja. Obydwoje na nim skaczą, albo siedzą oglądając bajkę. A wygląda to mniej więcej tak Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy