reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Zuzia nosi kozaczki rozm. 25, waży ok. 15,5 kg a wzrost 97 cm:)
Ja noszę 40 i mam 172 cm wzrostu, małż też wysoki, mają za kim dzieci rosnąć:) Milo już nosi buty 42!!!

reklama
Babeczki, potrzebuję porady.

W związku ze zbliżającymi się 2-gimi urodzinami Filipa pomyślałam, czy nie kupić czegoś "konkretniejszego" czyli trampolinę.
Tylko nie wiem jaką dużą:zawstydzona/y: Koleżanka ma tą 244cm średnicy, jest dość duża. No i nie powiem że 600zł to trochę dużo na naszą obecną sytuację (czyt. sezon prezentów: urodziny siostry, roczek synka koleżanki, weselisko). Nie wiem czy ta mniejsza czyli 180 nie będzie za mała.

Macie może takowe cudactwo w ogrodzie?? Możecie doradzić z jakiej firmy? Bo na Allegro tego jest moc, zdjęcia te same i praktycznie nie różnią się zbytnio.
Z góry dziękuję za odp. ;-)

Weronikaa, my zdecydowaliśmy się na 180. Dzieciaki skaczą pojedynczo. Co w sumie jest bezpieczniejsze. No i z siatką zabezpieczającą dookoła. Trampoliny jeszcze na żywo nie widziałam, bo jest u moich rodziców. Kupiliśmy w Auchan za ok. 350 zł. Ważne jest dozwolone obciążenie. Jak oglądałam na allegro, to większość tych 180 cm miało tylko do 50kg. To już dorosły nie poskacze :-( Ta nasza ma obciążenie do 90kg. Ninja ma dużą, chyba 3m i jest zadowolona. A na allegro patrz jeszcze na cenę dostawy, bo niektórzy to 200zł liczą :szok:

Weronika my mamy trampolinę 244 cm, kosztowała z przesyłką 400 zł, tylko że my zrobiliśmy na zająca składkę w całej rodzinie żeby ją kupić :-). Coś w tym stylu: TRAMPOLINA Z SIATKĄ 244cm 8ft JEDYNA BEZPIECZNA* (1648643724) - Aukcje internetowe Allegro Jest dosyć duża, czasami ja skaczę trochę z dzieciakami (wszystkimi trzema), przeważnie Ala skacze z Basią i dosyć uważają zeby sobie nic złego nie zrobić. Nasza trampolina ma siatkę ale nie ma drabinki, Basia i Ala spokojnie wchodzą i schodzą bez pomocy, a Ewka na szczęście jeszcze nie ;-) Myślę że Twoje maluchy w dwójkę zmieściłyby się na 183-cm, tylko jak podrosłyby trochę to tylko pojedynczo.

Giza&Asia - dzięki za rady. Pewnie zdecyduję się na tą co pisała Asia;-)

Byliśmy wczoraj u tej mojej koleżanki na trampolinie. Ona ma tą bez drabinek.
Dzieciaki skakały we dwójkę, a później przyszedł Krystian (7l) z koleżanką rówieśnicą i we trójkę z Nelą skakali. Powiem Wam, że mój czorcik wcale nie ujmował "głupawką" tym starszym :szok:

Weronikaa - my mamy 2,50 chyba - z przesyłką 500 zł kosztowała. sklep to fajneceny.pl

Jest porządna i nawet we trójkę możemy poskakać (ja wysiadam po 5 minutach....)
Stoi u nas drugi sezon i jak dla mnie to ta wielkość jest w sam raz - jak się skacze we dwojke to jednak fajniejsza zabawa niż pojedynczo - to tak jak bujać się na bujawkach - zawsze fajniej w towarzystwie niż czekając na swoją kolej ;-)

Tak szybko - Dziewczyny, wybieram krzesło obrotowe dla Tymona - lepiej z podłokietnikami czy bez ??? Mi sięw ydaje, że z podłokietnikami lepiej (sama takie wole) ale bez podłokietników będzie się mieściło pod biurko później, no i nie wiem..

reklama
Ninja - ja bym wybrała z podłokietnikami :tak:
P.S. zawsze bezpieczniej że się nie kiwnie na bok :-D

A tak szczerze to kupiłabym zwykłe bez kręcenia bo o ile myślisz na teraz to jak najbardziej, ale jeśli "na przyszłość" do nauki czy cuś w ten deseń to młody będzie się kręcił a nie skupiał na nauce (ale to moje prywatne zdanie;-))

Ostatnia edycja:
Do góry