reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

jesli chodzi o łozko to Marcel spi w nocy w swoim małym a w dzień (weekendy) w Oliwii duzym.Piętrowe dla obojga jest w trakcie tworzenia;)
Co do prezentów to Oli na Mikołaja dostanie jakiegos tam littlest pet shopa a Marcelowi planuje kupic mate do malowania wodą czy jakoś tak.Chyba Aquadrew się nazywa o ile pamietam.
Na święta będą wieksze prezenty bo Oli m.in dostanie chomika żywego z oporządzeniem i inne wymarzone zabawki a Marcel 7 toreb klocków Duplo wylicytowanych a e-bayu przez mojego teścia ktory stracił chyba rozum!

reklama
U nas podobnie... Mikołajki skromne a Gwiazdka bardziej okazała:tak:
ja skorzystam z porad Gizy i Jola dostanie tablicę do pisania i od rodziców ten odtwarzacz z funkcją karaoke (albo odwrotnie)... Justka fontannę z kulkami, a Szymon żyrandol do pokoju (nowego), a najmłodsza siostra pościel z Hannah:tak:

świetne pomysły na prezenty jak zwykle w gazetce tesco Promocje, gazetka, katalog, ulotka - Tesco

Co do lozka to Michal juz rok spi na takim lozku

qzfblu.jpg

a Paulinka w lozeczku po Michalku. A pewnie za rok i jej kupimy lozko tylko mniejsze niz Michalka bo ma maly pokuj ostatnio patrzylam na takie z Ikei IKEA | Children | Children's beds | HENSVIK | Bed frame with slatted bed base Podobaja mi sie biale meble dla dziewczynki do pokoju.

A co do prezentow to nie mam pojecia co tym moim dzieciakom kupic. Dla Michalka chyba wiecej jest mozliwosci ale dla Pauliny to wogule niewiem co. Michalowi myslalam zeby jakis wiekszy zestaw klockow lego duplo, bo ma chyba trzy zestawy ale takie mniejsze. Myslalam nad tymi dwoma zestawami LEGO Duplo LEGOVille Fire Station (5601) - LEGO - Toys "R" Us lub LEGO Duplo Stone Quarry (5653) - LEGO - Toys "R" Us Ale tez myslalam o takim czyms Fisher-Price Smart Cycle Racer - Fisher-Price - Toys "R" Us i juz sama niewiem. Dla Pauliny patrzylam na taka kuchnie Fisher-Price Laugh & Learn Learning Kitchen - Fisher-Price - Toys "R" Us lub taki wozek Fisher-Price Brilliant Basics Stroller Styled Walker - Fisher-Price - Toys "R" Us ale nie mam pojecia kturo bendzie lepsze. A puzniej zaraz urodziny i tez niewiadomo co kupic. Oprucz naszych dzieciakow musimy jeszcze wymyslec co kupic na prezent dla prawie 2 letniej dziewczynki, chestnicy mojego meza w sumie dla niej trzeba myslec o dwuch prezentach bo dwa tygodnie po swietach ma urodziny. Dla jej brata 5 i pol lat i dla synka mojego kuzyna (na swieta bendzie mial 4 miesiace).

A na mikolaja dla Michala tez myslalam o tej macie do rysowania co niekat wspominala AquaDoodle Draw 'n' Doodle - Spin Master - Toys "R" Us lub do robienia jakis lodow z plasteliny Play-Doh Magic Swirl Ice Cream Shoppe - Hasbro - Toys "R" Us

Dziewczyny - chciałabym kupić Tymonowi takie sanki: SANKI Z HAMULCEM RACE ISRC - PROMOCJA (1333714427) - Aukcje internetowe Allegro
Bo w tamtym roku mieliśmy pożyczone z oparciem ale teraz służą kolejnemu, 1,5 rocznemu dziecku.
Wolałabym coś takiego a nie na płozach, bo jak będzie głęboki śnieg to możemy pomarzyć o odśnieżeniu i płozy będą się zapadały.
Problem w tym, że nie wiem, czy te sanki z linka, który wkleiłam, będą dobre do ciągnięcia (tzn. czy nie będą się wywracać do tyłu)
Jak myślicie???

Iza, ja też bym chetnie sama pozjeżdżała :-D ale u nas jest płasko jak stół. Jak byłam dzieckiem to zjeżdżaliśmy do głębokich rowów :-D:-D:-D:-D
Dlatego niestety mają nam służyć tylko do ciągania :sorry2:

Już zapomniałam, że 4 lata temu na firmowym kuligu, mocno zresztą alkoholowym wylądowałam w gipsie po pachwinę :-D:-D:-D:-D:-D (co nie przeszkadzało mi po wypadku jeszcze potem w knajpie tańczyć, na "znieczuleniu" hahaahahah - piękne stare czasy!)

Ninja, Przemek ma tego typu sanki u teściów. A może miał, bo coś mi się kojarzy, że nastoletni kuzyni na nich zjeżdżali i połamali. W każdym razie były dość stabilne. Nasze miały jeszcze kierownicę i Przemek się jej trzymał. Ale jaka to firma to nie mam pojęcia, bo to reklamówka Kubusia była.

reklama
Do tej pory sprawdzałam, czy zabawki, które kupuję posiadają znak CE. Ale ostatnio trafiłam na informację, że istnieją dwa znaki CE. Jeden oznacza, że artykuł spełnia normy bezpieczeństwa w UE, a drugi to China Export. Oba znaki wyglądają prawie tak samo, co wprowadza w błąd. Jeśli ktoś jest zainteresowany to wystarczy w google wpisać "CE China Export". Większości opakowań nie mam, ale kilka rzeczy sprawdziłam i okazało się, że mają ten chiński znak :-(

Do góry