reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Z innej beczki - pierzecie jeszcze ciuszki w "dzidziusiowym" proszku? Właśnie mi się skończył i nie wiem czy nie zmienić na "dorosły", tylko nie wiem jaki :zawstydzona/y:

Do tej pory sortowałam nasze (oprócz bielizny i skarpet) + dzieci (w proszku dla dzieci) i osobno ciemne w płynie do ciemnych

reklama
Wybaczcie dziewczyny, jeszcze nie podziękowałam Wam za radę w sprawie rozmiaru kombinezonu:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Bardzo, bardzo mi pomogłyście!!:tak: Dziękuję, że zawsze można na was liczyć:-):-)
Weronikaa ja podobnie jak Dusia przestałam prać w dzidziusiowym proszku w okolicach roczku, ale Filip nie ma żadnych skłonności do uczuleń, alergii itp, więc myślę, że spokojnie możesz przejść już na wspólne pranie. Jedyne co zmieniłam, to płyn do płukania - teraz zawsze wybieram wersję sensitive, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie:baffled::baffled:

Weronika ja czasem jak mi się pomyli to do ubrań Ewki użyję zwykłego proszku i nic się nie dzieje. Ale normalnie to piorę jej w Jelpie lub Loveli i Basi też bo ona ma dosyć wrażliwą skórę. Ali już od dawna piorę w naszym proszku.

Normalnie muszę Wam się pochwalić, że za stówkę kupiłam Filipowi 3 pary butów:-D:-D:-D:-D A właściwie to 2 pary zimówek i kapcie:-). Ależ się zrobiłam łowcą okazji..:-p:-p
A dzisiaj jak wyskoczyłam na zakupy, to korzystając z okazji, że byłam bez małego, to wstąpiłam sobie do lumpka, w sumie nie było nic ciekawego, ale była super fajna jeansowa spódniczka ciążowa H&M za całe 4zł!!!:szok::szok: Niestety w życiu już nie wcisnę się w rozmiar M, więc tylko sobie popatrzyłam i poszłam:-:)-(

Siwona - oj nigdy nie mów nigdy! Co Ty byś chciała się wcisnąć w 35tc w rozmiar M?? Daj sobie troszkę czasu.
Co od butków to super! Nie ma jak zakupy bez dzieci;-)

No i jak tam Weronikaa, zdecydowałaś się przejść na zwykły proszek?

Prałam Joli ubranka w dziecięcym do roku, potem przeszłam na Persil Sensitive i płyn też sensitive... a teraz jak jest Justynka to obu piorę w Loveli...

Siwona, łowczyni okazji... co do mniejszych rozmiarów, to ja uwielbiam H&M, bo mam płaszczyk 40, a najczęściej w 44 wchodzę:tak:

Beti - zanim odpisałyście pobiegłam do sklepu bo musiałam przed wyjazdem włączyć pralę i kupiłam dla dzieci, ale widzę że już dawno powinnam była przejść na dorosły proszek:zawstydzona/y:
Dzięki za odpowiedź!

reklama
Kupiłam Tymonowi łóżko w końcu - ŁÓŻKO SOSNOWE MARTUSIA 2 70/160+MATERAC (1305367656) - Aukcje internetowe Allegro chociaż zapiera się on, że chce spać tylko w małym łóżeczku :baffled: Ma być w piątek a wracamy w poniedziałek , więc mam nadzieję, że mu się spodoba i odpuści :baffled:

Robię teraz zdjęcia ciuchów Tymona na Allegro - muszę się tego pozbyć, tyle że sporo jest typowo letnich, ale pokataloguję (bo później to na pewno nie będę miała czasu) i wystawię po lutym. Przegapiłam sprzedaż kombinezonów bo teraz już to towar niechodliwy - wystawię za rok.

Do góry