reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Ja mam zwykłą nianię Fisher Price, można też ładować do niej baterie (ale tylko do odbiornika). Wprawdzie nie reaguje na dźwięk tylko cały czas jest włączona (a nie szumi, chyba, że b. głośno się ją nastawi) ale jej największym plusem jest to, że za nową zapłaciłam na necie 100 i kilka złotych :-p
Kurde, nie mogę tu u teściów linka wkleić....

Befatka, ja też mam taką jak Ninja, z Fisher price. Chyba jedna z tańszych, ale zasięg ma tylko do 200m. Jak dla mnie zupełnie wystarczająco. Używam tyko na wyjazdach.
No to zakupy mikołajowo/gwiazdkowe mam już prawie gotowe. Ale w sklepie ludzi pełno. Myślałam, że wejdę, wezmę to co potrzebuję i zaraz będę z powrotem w domu. Niestety przeciskanie się między innymi ludźmi trochę trwało. No i jak zobaczyłam na żywo te zabawki, to się zaczęłam zastanawiać, czy może jednak nie kupić czegoś innego.
Na Mikołaja Babeczka dostanie takie klocki
Fisher Price Aktywne klocki 74121 - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych
a na gwiazdkę uczniaczka

Witajcie :-) Ja jeszcze nic nie kupilam na swieta z prezentow bo czekam na wyplate :-/ a z ostatnich zakupow to kupilam spacerowke loola bebe confort. Bo mnie ten moj wielki wozio dobijal przy spacerkach. Musze tylko wyczaic jakis spiworek do wozeczka. Mam nadzieje ze to juz ostatni wozek w mojej karierze :-) Ale jak obejrzalam filmik na youtube to sie zakochalam w tym wozku. Szybko mi przeszlo jak zobaczylam cene no ale udalo sie okazyjnie kupic uzywana ale w super stanie wiec mezu sie zgodzil :-)

Na Mikolaja Filipek ma juz prezent - kilka zabawek edukacyjnych. Musze jeszcze cos mezowi upatrzyc. Gorzej z prezentami pod choinke bo na wigili bedzie ponad 20 osob jak zwykle i jak mysle o tylu prezentach to mi sie stan mojego konta przypomina :( Proponowalam zeby kazdy kupil po jednym prezencie dla wylosowanej osoby tak jak bylo w szkole ale bez echa narazie :(

do mojej niani mozna ładowac baterie i do odbiornika i przekaznika i moga tez byc na zasilacz;-)
Giza fajne te klocuszki ja widziałam je w carfurze:tak:

Befatka, nie ma za co :)
My uzywamy niani bardzo często, nawet teraz mam podłączoną - Jacek śpi na piętrze a ja siedzę na dole. Bardzo przydatna rzecz.

Jeszcze co do prezentów - zamówiliśmy dziadkom pod choinke kalendarze ze zdjęciami maluchów KALENDARZ z TWOIMI ZDJĘCIAMI Ententino 3 (491409445) - Aukcje internetowe Allegro
troche kosztują, ale to będzie prezent dla babci i dziadka równocześnie, gdybysmy chcieli kupic cos dla każdego z osobna to pewnie wyszłoby drożej. Dostałam ostatnio projekt do zatwierdzenia, wyszło slicznie :)

Remeny fajne kalendarze, z Twoimi pociechami to na pewno ładniutkie są :-)
Ja planuję dać tylko zdjęcia dziewczynek, część mam już zrobione, bo u Ali w przedszkolu był fotograf, a część mam zamiar sama obrobić, np. coś takiego:
gwiazdka.JPG wczoraj po raz pierwszy zajmowałam się tym programem więc na razie trochę takie nie do końca profesjonalne, ale do Gwiazdki się nauczę :tak:

reklama
Befatka program nazywa się GIMP, ja go dostałam na płycie nagranego ale jest bezpłatny w necie do ściągnięcia.

Do góry