reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Cicha ta wersja dla dzieciaczków starszych super:tak: i kołyska tez fajna:-)
Przyszła mamusiu ja mam kokosowo-piannkowy
a łóżeczko faktycznie wygląda na bardziej solidne i wytrzymałe od klupsia;-)

reklama
PrzyszłaMamusiu, bardzo ładne to łóżeczko :tak: Ale wydawało mi się, że szukasz takiego, które da się przerobić na tapczanik. A może mi się pomyliło:-(
My mamy materac kokosowo-gryczany. Mimo dwuletniego używania nie odkształcił się i powinien jeszcze spokojnie posłużyć drugiemu maleństwu.
Cicha i kołyska i łóżeczko wyglądają bardzo fajnie.

my tez mamy kokos-gryka materacyk i spokojnie wystarczy dla drugiego dzieciaczka:tak:co do ciuszków jeszcze to Oli urodziła sie 52 cm wiec rozmiar 56 służył nam jakis czas:sorry2:nietety musiałbym przejrzec te wszytski wory z ciuszkami na co nie mam siły i czasu bo na pewno bedzie trzeba troche dokupic choc z najmniejszym rozmiarem poczekam do prognoz (które jak wiadomo moga byc mylne) z USG czy Motylek jest duzy czy raczej mały.Bo brzuch jak na razie rosnie dośc szybko:sorry2:
Śliczne rzeczy wybieracie dla swoich maluszków:kołyska łóżeczko czy ta karuzela... :sorry2:Oli karuzeli nie miała bo ja ona wkurzała i oddałam inneemu dziecku.nie wiem czy zaryzykuję taki wydatek przy drugim dziecku (no chyba ze w prezencie dostanie) ale na pewno zafunduje Motylkowi leżaczek.Prosty - bez świrowania, wibrowania i pozytywek.No chyba ze mi odbije i kupie taki wypasiony ale generalnie nie lubię przesady:dry:

te wszystkie ubranka, mebelki są takie śliczne :-) ja też już mam kilka kaftaników, śpioszków, komplecików śpiworek, kombinezonik...itd kilka w rozmiarze 58 a reszta już od 62 :-) Pokoik będę urządzać dopiero po nowym roku bo czeka mnie wymiana drzwi i podłóg w mieszkaniu to od razu małe przemeblowanie

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

no to i ja zaczęłam ubrankowe zakupy. Kupiłam 3 bodziaki zapinane kopertowo i dresik welurowy. No i mam teraz zgryz, bo body kupiłam 62, ale jak przymierzyłam do ubranek po Przemku, to większe niż te na 68. No i wychodzi na to, że muszę kupić jeszcze mniejsze. W cubusie jest wyprzedaż i można kupić fajne rzeczy za pół ceny. Tylko takich unisex mało :-(, a dzidiziek ciągle nie chce się ujawnić.

dziewczyny,
czy wszystkie nowe ubranka pierzecie? Czy te przylegające bezpośrednio do ciałka? Ja się zastanawiam czy prac ten dresik z H&Mu co kupiłam mojej córci. On jest taki pluszowy i boję się, że jeszcze mała go nie założy a on już bedzie średnio atrakcyjny po upraniu:baffled:.

Przyszła mamusiu ja jeszcze nie piorę ale mam zamiar wyprac bliżej rozwiazania;-)
a rzeczy z H&M sa rewelacyjne ze po praniu wyglądaja tak samo jak po zakupie wieć mozesz śmiało prać tylko zobacz na przepis prania;-)

reklama
Do góry